Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Danas je održan famozni sastanak ministra Medveda s braniteljskim udrugama koji je trebao polučiti barem neke konstruktivne i za hrvatsku jako bitne stvari, ali nakon održanog najavljenog sastanka uz par parafraziranih izjava za medije koje smo već davno čuli, ništa se spektakularno nije dogodilo, već samo ono što se i očekivalo. Nekoliko rečenica o Miloradu Pupovcu pokušao je povezati predsjednik udruge specijalne policije ali je na kraju njegova izjava ostala potpuno nejasna. Potom je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izišao u javnost sa već viđenim i naravno onim što se redovno, samo sluša u zadnih 20-ak godina. Transparentnosti radi, Medved je danas javnosti trebao reći koliko je i koje su sve udruge bile na tom sastanku.

Predstavnici braniteljskih udruga dogovorili su u utorak s ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom da će se u idućih nekoliko dana sastati s nadležnim tijelima kako bi se analizirali zahtjevi vukovarskog  gradonačelnika vezani za sporost i nerješavanje ratnih zločina u Vukovaru, te kako bi dobili uvid o broju procesuiranja i o točnom broju predmeta koji su u tijeku.

Predstavnici braniteljskih udruga došli su u Ministarstvo hrvatskih branitelja na poziv ministra Tome Medveda, kako bi razgovarali o najavljenom prosvjedu u Vukovaru.  Naime, braniteljske udruge nedavno su podržale prosvjed protiv “šutnje institucija” o problemu nerješavanja ratnih zločina u Vukovaru, koji je za 13. listopada najavio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, i zatražile raspravu u Hrvatskom saboru o SDSS-u i Pupovcu, te njegovo očitovanje o Domovinskom ratu.

Savjetnik vukovarskog gradonačelnika za branitelje Tomislav Josić rekao je prije sastanka u Ministarstvu kako branitelji očekuju “da sjednemo kao normalni ljudi, da razgovaramo i da se dogovorimo”.

DOZNAJEMO: MINISTAR MEDVED VEĆ DANAS ZAKAZAO SASTANAK S UDRUGAMA HRVATSKIH BRANITELJA…

Nakon dva i pol satnog razgovora ministar Medved izjavio je novinarima da Ministarstvo hrvatskih branitelja u suradnji s udrugama iz Domovinskog rata ima partnerski, profesionalni, odgovoran i ozbiljan odnos, u čemu nije pogriješio, prije svega partnerski.

„Prije svega ono što me raduje – udruge su “jedinstvene”. Udruge su vrlo “odgovorne i ozbiljne” i ovoga puta smo pokazali kako Ministarstvo hrvatskih branitelja u suradnji s udrugama iz Domovinskog rata ima partnerski, profesionalni, odgovoran i ozbiljan odnos. Raduje me da su udruge svim ovim pitanjima koja su aktualna, pristupile vrlo ozbiljno i odgovorno”, rekao je ministar Medved.

“I stoga smo”, dodao  je, “nakon analize stanja dogovorili sastanak u idućih nekoliko dana s nadležnim tijelima, sve u cilju kako bi analizirali konkretno sve one zahtjeve koji su upućeni od strane gradonačelnika Vukovara s nadležnim tijelima, i kako bismo dobili konkretan uvid o točnom broju procesuiranja i o točnom broju onih predmeta, odnosno spoznaju o procesima koji su u tijeku“, istaknuo je ministar Medved.

“Nastavit ćemo  razgovore s nadležnim tijelima i na odgovoran i ozbiljan način pristupiti ovoj tematici“, rekao je.

PODRŽALI PENAVU: Koordinacija braniteljeskih udruga grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije daju punu podršku prosvjedu u kojem će aktivno sudjelovati 13. listopada 2018. godine!

Na upit novinara što je s prosvjedom u Vukovaru, ministar Medved je rekao kako ponovno naglašava da su braniteljske udruge odgovorne i ozbiljne te da u cilju donošenja svojih odluka traže relevantne informacije kao podlogu za donošenje svoje odluke, i u tome će Vlada RH pružiti punu potporu.

To konkretno znači, kazao je ministar, da će udruge prije svojih odluka dobiti na uvid sve relevantne podatke.

Ministar Medved pred novinare je stao zajedno sa predstavnicima udruga koji su bili na tom sastanku u Ministarstvu branitelja.H/B.P.

Ovdje pročitajte ŠTURO PRIOPĆENJE Ministarstva hrvatskih branitelja.


Vezane vijesti;

-DOZNAJEMO: MINISTAR MEDVED VEĆ DANAS ZAKAZAO SASTANAK S UDRUGAMA HRVATSKIH BRANITELJA…

-PODRŽALI PENAVU: Koordinacija braniteljeskih udruga grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije daju punu podršku prosvjedu u kojem će aktivno sudjelovati 13. listopada 2018. godine!…


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

5 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 4 =