Podijeli

Ministar državne imovine Goran Marić rekao je u srijedu da ni Vlada niti on kao ministar ne mogu ništa učiniti kada je u pitanju zatvaranje rafinerije u Sisku, jer je to odluka Uprave kompanije, ponavljajući da se i dalje zalaže da se ta rafinerija ne zatvara

Vlada ne donosi takve odluke
Ministar državne imovine ni Vlada ne mogu donositi poslovne odluke ni u jednoj firmi’, više je puta ponovio ministar odgovarajući ispred Banskih dvora na pitanja novinara je li Vlada dovoljno učinila da spriječi zatvaranje sisačke rafinerije.

 

Na novinarski upit hoće li ispuniti obećanje (iz predizborne kampanje 2016. godine) da će napustiti politiku ako se zatvori sisačka rafinerija, Goran Marić je naglasio da se i dalje zalaže da se ta rafinerija ne zatvori. Radi se o političkom zalaganju da se ispune ugovorne obveze, da uprava razmisli je li to opravdano ili ne, ali ministar i Vlada po tom pitanju ne mogu učiniti ništa jer o poslovnim odlukama tvrtki odlučuju njihove uprave i nadzorni odbori, objašnjava ministar.

‘Imate veliku razliku između korištenja i upotrebe funkcija od zlouporaba funkcija. Ja ne mogu raditi pritisak kao ministar ni na koga. Da mogu odlučiti da se ne zatvori ja bih sada dao ostavku’, naglasio je Marić.

Na upit je li Ina na bilo koji način državna imovina, ministar je odgovorio da ta kompanija nije državna imovina, da u njoj država samo ima dionice.

‘Država samo ima u portfelju dionice, a o poslovnim odlukama Ine odlučuje Uprava i Nadzorni odbor. Zna se kako Uprava donosi odluke i zna se da ni jedan ministar, pa ni ministar državne imovine, ne može utjecati na odluke Uprave. To nisam nikada radio niti ću raditi’, rekao je Marić.

Poručio je kako će i dalje insistirati da se donose odluka u interesu Republike Hrvatske. U interesu Republike Hrvatske je da se ta rafinerija ne zatvara, ali to je poslovna odluka Ine, rekao je.H

D.K.


Podijeli

24 KOMENTARI

  1. Hahaaaa srami se…znas i sam koji si lazov…nazalost tih ljudi koji su tamo radili ..pa brate javno seres i nikome nista…da si moralan odstupio bi i nebi se vise pojavljivao u javnosti…radite jos veci cirkus od ovog naroda…grozno..

  2. Tko će zaklati koku koja svakodnevno nese četri jaja tako i ovi naš kvazi političari svašta obećati ali fotelju nikad ne prepustiti dok neograničeno kaplje i medi.Baš radi ovakvih stvari dok se ne popravi ili osvjetla politički obraz političara nitko neće od njih dobiti u budućnosti moj glas jer su manje više svi isti.

  3. Vlada za rafineriju nije nadlezna za AGROKOR ULJANIK I TRECI MAJ INU I PLIVU TELEKOM CROATIA OSIGURANJE i da nebrajam dalje jest toliko si i ti i Vlada jadni u svojim odgovorim da nam jedino ostaje cekati izbore pa da vidimo koje onda odgovoran.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 2 =