Ministar Krstičević i admiral Hranj izrazili sućut obitelji Novković…

Otišao je čovjek kojega sam imao čast upoznati, čovjek koji je beskrajno volio pilotski poziv i našu Hrvatsku. Znam da ne postoje riječi kojim bi se mogla zaliječiti tuga koja se stvori nakon ovakvih nenadanih gubitaka...

POGINULI PILOT MARKO NOVKOVIĆ-FOTO-MORH
Podijeli

Ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj izrazili sućut obitelji poginulog pilota…

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj izrazili su sućut obitelji poginulog pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva natporučnika Marka Novkovića.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević izrazio je sućut obitelji Novković

„Poštovana obitelji Novković,

zatekla me je vijest o pogibiji vašeg i našeg Marka. Koliko god sebi objašnjavali kako je vojnički, a osobito pilotski poziv težak i rizičan, nikada se, bez obzira na iskustvo, ne možemo pomiriti i prihvatiti kako iz naših redova odlaze naši prijatelji, naša braća.

Ovaj tužni četvrtak otišao je naš Marko.

Otišao je čovjek kojega sam imao čast upoznati, čovjek koji je beskrajno volio pilotski poziv i našu Hrvatsku. Znam da ne postoje riječi kojim bi se mogla zaliječiti tuga koja se stvori nakon ovakvih nenadanih gubitaka.

Ipak, budite ponosni, kao što mi jesmo, što smo u našoj velikoj obitelji imali takvog čovjeka i takvog časnika kao što je bio vaš i naš Marko.

Primite izraze moje najdublje sućuti u ime svih pripadnika Ministarstva obrane Republike Hrvatske.“

Damir Krstičević

 

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj izrazio je sućut obitelji Novković

„Poštovana obitelji Novković,
zatekla nas je i duboko potresla vijest o tragičnoj smrti našeg kolege, natporučnika Marka Novkovića. U ovom trenutku teško je naći riječi utjehe, no znajte da niste sami.
Trenuci kada nas napuste naši najmiliji uvijek su teški, a posebno bole iznenadni i neočekivani rastanci. Iako smo svjesni teškoća i rizičnosti vojničkog poziva, svaki puta nam je teško kada nas napusti netko od naših suradnika, prijatelja, kada nas napusti učitelj.
Njegov doprinos Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu i Hrvatskoj vojsci zauvijek će ostati urezani u pamćenje svih nas koji smo imali čast raditi i surađivati s vašim i našim Markom.
Gubitak najmilijih nenadoknadiv je gubitak i uvijek ostavlja prazninu u srcima, no ostaje ljubav i sjećanje na nezaboravne trenutke. Mi ćemo Marka uvijek pamtiti kao dobrog, hrabrog i predanog čovjeka te iskrenog domoljuba.

U povodu smrti vašeg Marka, primite izraze našeg iskrenog suosjećanja.

Naše misli i molitve su s vama i vašom obitelji”

načelnik Glavnog stožera admiral Robert Hranj i pripadnici Hrvatske vojske, priopćio je MORH

poginuli pilot Hrvatskog ratnog zrakoplovstva natporučnik Marko Novković-Foto-MORH

M.M.


Podijeli

Comments are closed.