Ministar financija Marić ljutito oprao Beroša zbog dugova u zdravstvu. Meni je teško, neznam kako cijene ljekova sada u godini COVID-a divljaju!

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

foto-screenshot-Ministar Marić ljutito se pita zašto svi lijekovi poskupljuju…Ovako ljutitog Marića nikada do sad nismo vidjeli.

Ministar financija Zdravko Marić pukao na sjednici, meni je teško, neznam, ja mislim da nisam, sigurno nisam toliko dovoljno pametan da objasnim. Kako u godini COVIDA toliko recimo, ljekovi rastu, nervozno je konstatirao ministar Marić…Posebno skupi , pa ovi receptni i ovi nereceptni, svi živi rastu. Kako, a imamo podatke o broju raznoraznih zahvata ovih ili onih, očito jako ljut rekao je Marić…

Ovako ljutitog Marića nikada do sad nismo vidjeli.

“Jako mi se sviđa da smo ovdje bez kamera. Ne moramo se suzdržavati, možemo krajnje otvoreno govoriti”, rekao je ministar Zdravko Marić u jednom trenutku.

Ministar zdravstva Vili Beroš u neugodnoj situaciji pocrvenio kao rak…

I dok je tijekom sjednice ministar Marić očito uradio pritisak na Beroša, ministar zdravstva je sav zajapuren i pocrvenio, odgovornost prebacivao na premijera Andreja Plenkovića, tvrdeći da mu je već ranije dostavio prijedloge, ali da on oklijeva zbog lokalnih izbora.

Ministar financija prezentirao je  i brojke koje pokazuju kako su dramatično rasli troškovi zdravstva.

“Malo sam se jučer na kraju sastanka našalio, ako mi još netko dođe s tezom da Ministarstvo financija nešto duguje, neću odgovarati za svoje postupke.

Ne možemo više. Teško mi je, nisam dovoljno pametan da bih objasnio kako to u COVID godini toliko rastu troškovi za lijekove, pa i ove posebno skupe. Svi živi rastu, a imamo podatke o smanjivanju medicinskih zahvata”, kazao je, između ostaloga Marić na sjednici.

Beroš je pak rekao da je zdravstveni sustav i bez COVID-a neodrživ.

“COVID nas je osvijestio o važnosti zdravstvenog sustava, ali i o neodrživosti sustava. Ukoliko ne počnemo s reformama, bit ćemo u velikom problemu, toga sam bolno svjesan”, kazao je Beroš, prenosi Dnevnik.hr.

D.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

jedanaest − 4 =