Ministar Banožić i admiral Hranj s pripadnicima HV-a ispred Bazilike i Župe Presvetog Srca Isusova u Zagrebu…

Ovdje u Bazilici Presvetog Srca Isusova, imamo problem služenja svetih misa zbog posljedica potresa. Hrvatska vojska uključila se u ovu potporu kroz postavljanje ovih šatora...

Podijeli

U ovim izazovnim vremenima, građanima u okviru postojećih epidemioloških mjera moramo omogućiti daljnje obavljanje svakodnevnih zadaća i obaveza, poručuje ministar obrane…

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj susreli su se u srijedu, 28. listopada 2020. godine s pripadnicima Hrvatske vojske koji postavljaju šatore ispred Bazilike i Župe Presvetog Srca Isusova u Zagrebu.

Naime, pripadnici Hrvatske vojske postavili su šatore tipa M70 u dvorištu Bazilike i Župe Presvetog Srca Isusova kako bi se omogućilo služenje svetih misa s obzirom da je bazilika oštećena u potresu koji je u ožujku pogodio Zagreb.

Ministar Banožić zahvalio je Hrvatskoj vojsci na brzom i profesionalnom angažmanu i podsjetio kako je do sada podignuto ukupno 66 šatora, naglasivši kako su isti prije svega podignuti za trijažu, odnosno prijam pacijenata.

 

„Sveukupno 48 šatora podignuto je za prijam pacijenata i trijažu, a njih 18 je stavljeno u druge svrhe: na Veterinarskom fakultetu za trijažu životinja te na Medicinskom fakultetu za potporu studentima za boravak, odnosno za prehranu“, rekao je ministar obrane dodavši kako Hrvatska vojska nije samo aktivno uključena u proces pružanja pomoći civilnim institucijama, već kako olakšava i probleme onih koji su se suočili s ozbiljnim posljedicama elementarnih nepogoda.

Ovdje u Bazilici Presvetog Srca Isusova, imamo problem služenja svetih misa zbog posljedica potresa. Hrvatska vojska uključila se u ovu potporu kroz postavljanje ovih šatora. Naglašavam kako Hrvatska vojska pomaže i županijskim Zavodima i ustanovama po pitanju daljnjeg pružanja medicinske potpore zaraženima od koronavirusa i to ćemo činiti i u budućnosti. Danas smo imali razgovore koji su vezani za sanitet i za korištenje sanitetskog osoblja u Areni, tako da ćemo i tu biti aktivno uključeni“, najavio je ministar obrane.

Admiral Hranj rekao je kako će Hrvatska vojska i dalje nastaviti davati sve od sebe u pružanju potpore civilnim institucijama.

„Dajemo potporu u vojno logističkom smislu i ono najnovije je da dajemo potporu i s vojnim liječnicima i tehničkim osobljem i to u Ličko-senjskoj županiji, dio u gradu Zagrebu, a trenutno su pregovori i za Arenu. To će se, u skladu s mogućnostima Hrvatske vojske organizirati tako da se poštuju potrebe Hrvatske vojske jer znate i sami da pružamo potporu i na medicinskim letovima, posebno za dva helikoptera koji su spremni za prijevoz bolesnika pozitivnih na koronavirus“, objasnio je admiral Hranj.

Ministar Banožić i admiral Hranj s pripadnicima HV-a ispred bazilike u Palmotićevoj
Ministar obrane Mario Banožić i načelnik GS OS RH admiral Robert Hranj susreli su se u srijedu, 28. listopada 2020. godine s pripadnicima Hrvatske vojske koji postavljaju šatore ispred Bazilike i Župe Presvetog Srca Isusova u Zagrebu, priopćio je MORH.FOTO-OVDJE
M.M.

 


Podijeli