Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Milan Štifanić (47) iz Pule objesio se plahtom u srijedu oko 23 sata u pulskom pritvoru u ćeliji u kojoj je bio sam.

Njemu je jednomjesečni pritvor određen ranije u srijedu zbog mogućnosti utjecaja na svjedokinju i zbog mogućnosti ponavljanja djela, odnosno radi događaja u Šijani u ponedjeljak kada je prijetio ženskoj osobi i policiji nožem, a postojala je opasnost od korištenja vatrenog oružja. Štifanić se tijekom uhićenja samoozlijedio radi čega je prebačen u pulsku Opću bolnicu na liječenje. Potom je policija nad njim provela kriminalističko istraživanje, a u srijedu je nakon otpuštanja iz bolnice doveden na ispitivanje u pulsko odvjetništvo.

Iz Ministarstva pravosuđa je stigla potvrda da je 22. kolovoza 2018. godine oko 22.50 sati u Zatvoru u Puli samoubojstvo vješanjem počinio istražni zatvorenik M. Š. rođen 1971. godine, a kojem je određen istražni zatvor temeljem rješenja Županijskog suda u Puli. Odmah nakon pronalaska istražnog zatvorenika pozvana je hitna pomoć koja je došla u zatvor i započela s reanimacijom, ali je konstatirana smrt. O smrti istražnog zatvorenika izviješten je sudac istrage Županijskog suda u Puli i Županijsko državno odvjetništvo u Puli. Središnji ured Uprave za zatvorski sustav i probaciju Ministarstva pravosuđa, slijedom svoje nadležnosti prikupio je podatke iz kojih proizlazi da nije bilo propusta u postupanju, te se i dalje prikupljaju svi relevantni podaci i očekuju rezultati obdukcije, donosi glasistre.hr.

Naime, Štifanić je u srijedu doveden na sjednicu optužnog vijeća gdje mu je određen pritvor, a prema kaznenoj evidenciji izvučenoj u srijedu, bio je neosuđivan. Odnosno, djela koja je počinio ranije i za koja je odslužio kaznu brisana su radi zastare. U tijeku je imao još dva kaznena postupka, jedan u Rijeci radi droge, a drugi u Puli radi lažnog prijavljivanja, no ti postupci nisu okončani.

O samoubojstvu Štifanića pitali smo i istarsku policiju koja nam je kratko potvrdila primitak obavijesti o smrti muškarca. Očevidom nisu utvrđeni elementi kaznenog djela.

– Policija je u srijedu oko 23 sata zaprimila dojavu da je u pulskom zatvoru pronađen mrtav muškarac. Policijski službenici obavili su očevid te zasad nisu utvrđeni elementi kaznenog djela, odnosno sve ukazuje na to da je osoba počinila samoubojstvo. Tijelo preminulog prevezeno je na Odjel patologije pulske Opće bolnice radi obavljanja obdukcije. Radi zaštite privatnosti i dostojanstva preminulog muškarca te članova njegove obitelji, nismo u mogućnosti iznositi druge detalje, kazala je Suzana Sokač iz PU istarske.

A.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

pet × jedan =