Migranti iz Velike Kladuše krenuli prema Hrvatskoj, zaustavljeni na granici..VIDEO…

MIGRANTSKA KRIZA...

Zaustavljeni migranti
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon ubojstva 24-godišnjeg migranta u Velikoj Kladuši, migrantska kriza toj općini BiH doživljava novi zaplet. Migranti su danas organizirano iz smjera Drmaljeva krenuli prema graničnom prijelazu Velika Kladuša – Maljevac kako bi na silu pokušali prijeći hrvatsku granicu, te se tako domogli života u zemljama Europske unije, javlja Radio Velika Kladuša.
U nastavku pratite tijek događaja: 14.00 – Nakon završenih prosvjeda nesmetano se prometuje na graničnom prelazu Velika Kladuša – Maljevac…
13.50 – Iz Granične policije BiH za Klix.ba je potvrđeno da je na Međunarodni granični prijelaz Velika Kladuša – Maljevac stiglo blizu 100 migranata iz kampa u Velikoj Kladuši, koji ne posjeduju dokumente za prelazak državne granice i nalaze se 70 metara od graničnog prijelaza, zbog čega je onemogućen promet. Pripadnici Jedinice granične policije Velika Kladuša dobili su podršku od Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-Sanskog kantona čiji su službenici raspoređeni u blizini prijelaza. Trenutno se s migrantima pregovara u cilju poduzimanja mjera s ciljem njihovog udaljavanja od graničnog prijelaza.
VIDEO-NA LINKOVIMA

13.40 – Grupa migranata koja je pješice krenula nešto prije podne u smjeru graničnog prijelaza Velika Kladuša – Maljevac zaustavljena je 200-tinjak metara od granice, a daljnji prolazak onemogućavaju im policajci BiH i Hrvatske. Granični prijelaz Velika Kladuša – Maljevac zatvoren je do daljnjeg u oba smjera. 13.30 – Iako migranti još nisu stigli na mjesto prelaska, granični prelaz je zatvoren, a putnici se zbog predostrožnosti preusmjeravaju na granične prijelaze Izačić i Hadžin potok. Na graničnom prijelazu Velika Kladuša – Maljevac raspoređene su i policijske snage koje osiguravaju mjesto događaja.

D.S.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

5 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

tri + dvadeset =