MI SMO ZA BLOKADU SRBIJE !! – Hrvoje Zekanović i Ruža Tomašić… Plenkoviću, štiti nacionalne interese!

Nijedna hrvatska vlada nije imala hrabrosti tražiti od naših istočnih susjeda ono što nam pripada, da nam se namire svi troškovi koje imamo zahvaljujući srbočetničkoj agresiji na Hrvatsku, i to je nedopustivo'...

Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Hrvoje Zekanović – Smatram da bi Srbiji za ulazak u EU uvjet trebao biti priznanje agresije na Hrvatsku te plaćanje ratne odštete Hrvatskoj. Hrvatskom ulasku u Europsku uniju Slovenija je blokirala otvaranje devet i zatvaranje četiri poglavlja, a pritom je slovenija prijateljska država, dok smo sa Srbijom ratovali. ‘Jako mi je bilo žao čuti premijera Plenkovića kako je, kada sam ga pitao što radi po ovom pitanju, sa simpatijama govorio o Srbiji, a s dosta velikim animozitetom prema Sloveniji’ Uvjeren sam ako Srbija uđe u EU, nikada nećemo riješiti probleme sa tom državom. ‘Imamo spor po pitanju granica, nestalih u Domovinskom ratu, pitanje priznavanje ratne agresije i ratne odštete.

Nijedna hrvatska vlada nije imala hrabrosti tražiti od naših istočnih susjeda ono što nam pripada, da nam se namire svi troškovi koje imamo zahvaljujući srbočetničkoj agresiji na Hrvatsku, i to je nedopustivo’ ‘Inzistiramo da Plenković zauzme oštri, a ne uliznički stav. Neka traži od međunarodne zajednice da se Srbiji uvjetuje ulazak u EU rješavanjem otvorenih sporova s Hrvatskom’ Tomašić je upozorila da u EU i u Europskom parlamentu nije dovoljno iskomunicirano što se dogodilo u Domovinskom ratu, jer dobar dio zastupnika misli da je riječ o građanskom ratu. ‘Je li loše tražiti da se sve opljačkane umjetnine vrate, je li loše tražiti da se kaže gdje su grobovi naših najmilijih i da naši zarobljenici koji su bili u logorima dobiju odštetu? Ne znam koga se mi bojimo. Svi naši koji idu tamo pregovarati idu s figom u džepu ili se boje izravno reći da su Srbi napali Hrvatsku jer se zna da se sada Srbiji gleda kroz prste’, rekla je Tomašić, dodavši da će ako se ovako nastavi još Srbija od nas tražiti odštetu. ‘Pupovac je ekspozitura srbijanske politike u Hrvatskoj’. ‘On zastupa njihove stavove i to nije tajna. Žalosti me što Pupovčev trojac čini ključnu većinu u Saboru o kojoj ovisi Plenkovićeva Vlada, a još me više žalosti što Plenković po tom pitanju ništa ne radi’.

G.S.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

28 KOMENTARI

 1. Stime ne možeš poboljšati sadašnju situaciju ni odnose ali mladi naraštaj pati vrijeme će dati svoje dobre i loše strane svima najteže onima koju su se borili za ono kako nije ???? i neće biti nikada

 2. SRBIJA je jedini uzrok svih zala na ovim prostorima. Sve je ratove pokrenula srbija. Svi ubijeni ljudi na ovim prostorima uzrokovala je srbija. Svu mržnju koja je nastala stvorila je srbija. Dan danas srbija je opet prijetnja miru na ovim prostorima. Sada zamislite kakav bi mir vladao, da nema srbije.

 3. JJadna Ružo ! S kime se ti družiš ??Zar ti nije bio dosta krivih procijena ?,Pitaj ga gdje su bili on i Hasanbegović kada se predavala,ne prodavala,INA mađarima ? Da su bili na sjednici kvoruma nebi bilo..A zašto nisu bili ?.Pitaj i objavi odgovor..Riješi se “salonskih”hrvatina.Tvoj obraz je čist !!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × jedan =