Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je u srijedu kako se nastavljaju razgovori s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom, koji je najavio prosvjed protiv “šutnje institucija” o problemu ne rješavanja ratnih zločina na vukovarskom području, te da je svima isti cilj – pronaći rješenje.

 

No Medvedu je jasno kao i mnogima prije njega da se skoro ništa nije poduzimalo po pitanju ratnih zločina u Vukovaru, kao i to da mnoge obitelji punih 27 godina čekaju istinu o svojim nestalim članovima obitelji. Jasno mu je također i to da hrvatske institucije, posebice MUP i DORH jako neučinkovito rade po ovom pitanju, ali on kao ministar branitelja se i nije baš previše javno založio da se procesi ubrzaju.On kao ministar hrvatskih branitelja, kojem bi ova teška problematika, koja tišti ogroman broj hrvatskih obitelji koje još tragaju za svojim najmilijima bi morao ovu problematiku staviti kao prioritet. Sve drugo su samo iste i identične priče bivših minstara/ica hrvatskih branitelja kao i  ministara MUP RH i DORH-a.

”Jučer ste čuli zaključke razgovora koje je gospodin Penava obavio u Zagrebu, ti će se razgovori nastaviti”, kazao je Medved novinarima na Markovu trgu. Na novinarsko pitanje hoće li Medved biti prisutan na prosvjedu, nije dao jasan odgovor. ”Kažem, ti će se razgovori nastaviti, cilj je svih nas intenzivirati procese pronalaska nestalih osoba, intenzivirati radnju nadležnih tijela u progonu počinitelja teških kaznenih dijela ratnih zločina”, rekao je Medved.

Nije htio komentirati je li Penavin istup neobičan, a također ni hoće li se prosvjed uopće održati, dodavši da se nastavljaju razgovori na temu konkretnih pitanja koje je Penava iznio. Medved je također odbio komentirati radi li se tu o unutarstranačkim obračunima u HDZ-u.

Iz dobro obaviještenih izvora bliskih vrhu HDZ-a, unutarstranačke borbe i podmetanja su svakodnevnica u toj stranci koja sve to još uvijek skriva od javnosti. Prosvjed u Vukovaru će to najbolje pokazati.H/B.P.

A.K.

Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

28 KOMENTARI

 1. Ne vidim razlog da se ne odrzi ,krajnje vrijeme da se te mracne i strasne more zrtava pocnu rijesavati .Strasno prolaziti ulicom i gledati osobe mucitelje.Penava prvi u red povedi napaceni i ponizeni puk,sretno .

 2. Medved je obično govno isto kao i njegov cili ADZ!Blago kući koja ih nije ni vidila ni čula!Možda oni jadni i bi nešto pokušali ali šta bi na to rekli Pupovci i Stanimirovići!

 3. Naravno da je i obračun unutar HDZ-a i vrime je bilo već davno je to netko triba napravit,nije samo pupi odlučiva o smjeni Kajića nego i cijeli HDZ . Živi dan ali umri pošteno ili otiđi još jadnije je kad si bivši branitelj a muda ušla u guzicu!Koga se bojiš?

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − 10 =