Podijeli

Nakon dva mjeseca ljetne stanke, zastupnici su se vratili u saborske klupe, a rad su započeli aktualnim prijepodnevom, koji je u pojedinim trenutcima skoro eskalirao u “fizički obračun”.

Na samom početku Plenković se verbalno obračunavao sa oporbenim perjanicama Davorom Bernardićem i Gordanom Marasom, no sve je šokirao incident s potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić koja je nekontrolirano galameći napala Bulja.

“Vi ste pod pritiskom SDSS maknuli ploču u Jasenovcu, kad ćete se početi baviti pločama i maknuti četničke ploče? Tražim i odgovor na izjave Pupovca koji je izjave bobetka usporedio sa Slobodanom Miloševićem? Da li ste tu izjavu Pupovca prešutili kako bi ostali na vlasti?”, upitao je Plenkovića Mostov Miro Bulj.

“Što se tiče časti branitelja, rad ove Vlade je egsemplar.  Kad je riječ o dugoročnom rješenju znakovlja, namjerno smo osnovali vijeće jer se time nije bavio nitko”, kazao je Plenković.

Bulj: “Ja sam sudjelovao u tim operacijama na Peruči u rabatinkama sa svojim brojnim prijateljima”

“Sad je obljetnica napada srbočetnika Ratka Mladića na branu Peruča, uz velike hrvatske žrtve, a i dalje se vrši agresija direktno povezana sa sukobom interesa i s vašom vladom  jer se prijeti narodu Sinja i Cetinske krajine, od supruga ministrice Pejčinović-Burić, da će se izuzeti zemljište ako ne plate po njihovoj cijeni. Ta termoelektrana će onečistiti najveći vodeni bazen u Europi, od tamo će cijela Dalmacija piti vodu, pa i vaš Hvar, obraćajući se premijeru. Taj nasrtaj nije ništa gori nego Mladićev.

Prisjetit ću se tih hrvatskih žrtava u ponedjeljak i imam pravo upozoriti da je štetni projekt termoelektrane na Perući strateški pogrešan. Na to vas je upozorilo 17.000 građana. Ne daj se, Cetino”, rekao je Bulj koji je u Sabor došao u majici s natpisom “Ne daj se Cetino”.

Na njegove riječi uzbunila se i nekontrolirano mimo pravilnika i poslovnika skočila iz svoje fotelje potpredsjednica Vlade Martina Dalić, i počela vikati.

“Sram vas bilo, ispod Peruće je moja djedovina!”, vikala je Dalić. Umiriti ju je pokušavao i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, no potpredsjednica vlade nije se smirila već je i dalje nastavila nekontrolirano galamiti.

“Može vas biti sram što ste ovako reagirali”, odgovorio joj je Bulj.

“Vas može biti sram što stopirate razvoj kraja koji je iseljen. Ne mogu više slušati ove laži”, izderala se Dalić dok ju je Jandroković upozoravao da se tako ne može ponašati u Saboru.

Bulj joj je pokušao predati papire, Dalićka je odmhanula rukom “nemoj mi to davati!”, udarila po papirima i isfrustrurana sjela na svoje mjesto. Čudan i nekontroliran istup podpredsjednice Dalić iznenadio je mnoge u Saboru. Plenković je sve to sjedeći, zavaljen u svoj stolac promatrao i po svemu viđenom naglo ožednio te se latio čaše sa pitkom vodom.

Pomalo začuđujući i nekontrolirani ispadi potpredsjednice Dalić su već viđeni i prije kad se Dalić usred obraćanja novinarima iz čista mira i ničim izazvana počela nekontrolirano smijati.VIDEO…

Inače je ovaj video nakon press konferencije bio pod strogom cenzurom i jedino ga je od svih tada nazočnih medija prikazala Bujica.

G.S.


Podijeli

43 KOMENTARI

  1. HDZ mrzi MOST jer su Mostovci iskreni hrvati domoljubi a HDZ su komunisticka udbaska gamad koja samo glumi i zato tu gsmad treba politicki zgaziti

  2. odvratna pijana gadura koja radi za MMF ovdje je da nas pljacka,zele oteti nadu zemlju i bode,sve,pokazala da ne postuje Hrvatski sabor time i narod,Bulj ih je uhvatio u kriminalu

  3. Vjerovatno ne treba lječnička potvrda da su fizički i psihički spremni obavljati posao saborskog zastupnika države Hrvatske. Čistačica i ostale službe sigurno imaju lječnički da su fizički i psihički sposobni obavljati posao a ona i ostali???

  4. Prof dr sci Bulj je obicni nepismeni debil nedostojan saborske klupe, njegov je domet analiza uzgoja ovce pramenke u zaledju Sinja, o svemu lupeta a ni o cemu pojma nema, tikvan, dovoljno mu je vidjeti glavurdu, krizanac neandertalca i kromanjonca???

  5. Teško je bilo što pametno reci na ovakve zastupnike i njihovo komuniciranje. Samo provokacije, vrijeđanja, omalovažavanja. Oporba shvaca da je tu da provocira i pri tom ne bira riječi , onda vladajuci pokušavaju odgovoriti sličnim jezikom osim Predsjednika i nama građanima koji to gledamo i slušamo sve skupa se gadi. Dali graditi teroelektranu na plin ili ne , treba struka da odluči i da onda građanima objasni zašto graditi ili ne graditi. Prepicavanje nestručnjaka za to područje samo iritira nas sve skupa. Nemogu pravdati Bulja koji onako nastupa niti Dalicku koja nako reagira. Sve skupa jedno obično sranje.

Comments are closed.