MARKO LIVAJA ZA POVIJEST: HAJDUKOVA DESETKA SRUŠILA REKORD STAR ČAK 87 GODINA!

Do danas je bio izjednačen s legendarnim napadačem Zlatkom Vujovićem na drugom mjestu s 25 golova. S dva gola Istri 1961 srušio je rekord Lea Lemešića iz sezone 1934/35 s 26 zabijenih golova...

foto-hajduk.hr
Podijeli

Hajdukova desetka Marko Livaja je u današnjoj utakmici s Istrom 1961 ispisao povijest Hajduka. Postao je najbolji strijelac Hajduka u jednoj sezoni s 27 postignutih pogodaka…

Do danas je bio izjednačen s legendarnim napadačem Zlatkom Vujovićem na drugom mjestu s 25 golova. S dva gola Istri 1961 srušio je rekord Lea Lemešića iz sezone 1934/35 s 26 zabijenih golova.

Marko je zabio pogotke svim klubovima u ligi. Ove je sezone u prvenstvu šest puta tresao mrežu Istri 1961, pet golova postigao je momčadi Rijeke, četiri puta je zabijao Hrvatskom dragovoljcu. Gorica i Lokomotivi je u tri navrata postizao pogotke, dva puta je pogađao mrežu Šibenika i Slaven Belupa, dok su vratari Osijeka i Dinama po jednom kapitulirali pred najboljim strijelcem i igračem lige.

O dostignućima, statistikama, rekordima, potezima i igrama na travnjaku Hajdukove desetke ispisani su brojni zasluženi hvalospjevi, a njegov doprinos sigurno će ostati upisan u povijesti Kluba uz bok najvećim velikanima. Ne samo na terenu, nego i van njega.

Marko čestitamo, želimo ti još sjajnih i sretnih trenutaka u Hajdukovom dresu, donosi hajduk.hr. 

D.J.


Podijeli