Mario Banožić preuzeo dužnost ministra obrane RH !Neću iznevjeriti hrvatske vojnike i branitelje, svjestan sam odgovornosti…

Ministar Banožić na početku je zahvalio bivšem ministru obrane Damiru Krstičeviću na svemu što je učinio za Ministarstvo obrane i Hrvatsku vojsku te državnom tajniku Iviću....

Mario Banožić preuzeo dužnost ministra obrane RH | Foto: MORH/ J. Kopi
Podijeli

Neću iznevjeriti hrvatske vojnike i branitelje, svjestan sam odgovornosti i nastojat ću opravdati očekivanja i ukazanu čast, poruka je ministra obrane Banožića…

Službena primopredaja dužnosti između novoimenovanog ministra obrane Marija Banožića i državnog tajnika Tomislava Ivića održana je u petak, 24. srpnja 2020. godine u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske u Zagrebu.

Novoimenovanog ministra obrane Marija Banožića, državni tajnik Tomislav Ivić upoznao je s aktivnostima i stanjem u Ministarstvu obrane te mu zaželio uspjeh na novoj dužnosti.

Ministar Banožić na početku je zahvalio bivšem ministru obrane Damiru Krstičeviću na svemu što je učinio za Ministarstvo obrane i Hrvatsku vojsku te državnom tajniku Iviću.

U ovoj prigodi, ministar Banožić je podsjetio kako su Hrvatska vojska i hrvatski branitelji predvođeni prvim ministrom Gojkom Šuškom i prvim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, najzaslužniji za današnju slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

“Neću iznevjeriti hrvatske vojnike i branitelje, svjestan sam odgovornosti i nastojat ću opravdati očekivanja i ukazanu čast. Uvjeren sam kako ću kao novi ministar obrane svoju dužnost obnašati časno i pošteno, te ću dati novu dimenziju unapređenju obrambenih sposobnosti”, poručuje ministar obrane.

Također, ministar je naglasio da je u Programu Vlade istaknuto da će se nastaviti s opremanjem i modernizacijom Hrvatske vojske te u prvih šest mjeseci završiti započete kapitalne infrastrukturne projekte.

“Ulagat će se u hrvatskog vojnika kao najveću vrijednost obrambenog sustava, uključujući stalnu brigu za vojnika, dočasnika i časnika radi daljnjeg poboljšanja materijalnih prava te uvjeta života i rada te dovršiti započeti proces oko ustrojavanja Sveučilišta za obranu i sigurnost”, zaključio je ministar Banožić.

Neću iznevjeriti hrvatske vojnike i branitelje, svjestan sam odgovornosti i nastojat ću opravdati očekivanja i ukazanu čast, poruka je ministra obrane Banožića | Foto: MORH/J. Kopi

Ministar obrane Mario Banožić rođen je 10. ožujka 1979. u Vinkovcima. Doktorirao je na poslijediplomskom doktorskom studiju na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Prije imenovanja na dužnost ministra obrane, Mario Banožić obnašao je dužnost ministra državne imovine, priopćio je MORH…VIŠE FOTO-OVDJE

M.M.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here