SLOBODAN GRAĐANIN BiH: MAMIĆ NAKON ROČIŠTA ŽESTOKO PROZVAO HRVATSKO PRAVOSUĐE I OPTUŽIO DORH (VIDEO)

Od danas nakon ročišta u BiH , zdravko Mamić je slobodan građanin BiH...

OPTUŽIO DORH I HRVATSKO PRAVOSUĐE-Od danas nakon ročišta u BiH , zdravko Mamić je slobodan građanin BiH...Zdravko Mamić izašao sa suda u Sarajevu: 'Protiv mene se vodi hajka, a kamo idem? Pa u Međugorje!'
Podijeli

Od danas nakon ročišta u BiH , zdravko Mamić je slobodan građanin BiH.

Mamić je prozvao hrvatsko pravosuđe i dorh i upitao ih kojeg je on dio njihovog projekta.

Zdravko Mamić izašao sa suda u Sarajevu: ‘Protiv mene se vodi hajka, a kamo idem? Pa u Međugorje!’

Pred Sudom Bosne i Hercegovine održano je ročište u predmetu Zdravko Mamić. Mamićeva obrana poručila je da on ne prihvaća dragovoljno izručenje Hrvatskoj.

Sutkinja Suda BiH Tatjana Kosović upitala je Mamića zna li zbog čega se nalazi pred Sudom. Mamić je rekao da mu je trenutna adresa u Tomislavgradu, a sutkinja ga je upozorila da dok traje postupak pred Sudom, svaku promjenu adrese mora prijaviti nadležnim institucijama.

Rekao je da je državljanin Bosne i Hercegovine i Hrvatske i da posjeduje matične brojeve obje države.

Mamić je nadalje rekao da je po zanimanju menadžer u sportu.

Njegov odvjetnik je kazao da Mamić ne prihvaća dobrovoljno izručenje Hrvatskoj, jer nema zakonskih uvjeta shodno činjenici da je državljanin BiH. Ponovno je istaknuo da se radi “o montiranom procesu” i da ne vjeruje hrvatskom pravosuđu i da je mamić od danas , slobodan građanin BiH.

Odluka o eventualnom izručenju će biti donesena u zakonskom roku, kazali su iz Suda BiH.

Ročištu je nazočio i Zoran Mamić, brat Zdravka Mamića i nogometni trener. Podsjećamo, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu Mamića su priveli u četvrtak u Međugorju. On je u Hrvatskoj početkom svibnja osuđen na 6,5 godina zatvora nakon čega je otišao u Međugorje, obzirom da ima dvojno državljanstvo Hrvatske i BiH.

Pogledajte izjave Mamića i njegovog odvjetnika…VIDEO

A.K.


Podijeli

Comments are closed.