Macron primio gradonačelnika ukrajinskog grada Melitopolja, kojeg je ruska vojska otela pa pustila…Sada je slobodan i čuli smo njegovu priču. Ona je zadivljujuća.

"Puno mi je bolje. Hvala vam što me niste napustili. Treba mi dan-dva da se oporavim, a onda čekam vašu zapovijed da pridonesem našoj pobjedi", uzvratio mu je gradonačelnik Ivan Fedorov...

Foto-twitter
Podijeli

Gradonačelnik Melitopolja, na jugu Ukrajine, kojeg su Rusi oteli 11. ožujka, oslobođen je, priopćile su ukrajinske vlasti…

U video snimci objavljenoj na Telegramu, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij razgovara s njim telefonom i kaže da je “sretan što čuje glas živa čovjeka”.

“Puno mi je bolje. Hvala vam što me niste napustili. Treba mi dan-dva da se oporavim, a onda čekam vašu zapovijed da pridonesem našoj pobjedi”, uzvratio mu je gradonačelnik Ivan Fedorov.

Potonji je uhićen dok je bio u kriznom stožeru u svom gradu, gdje se bavio pitanjem opskrbe.

Sutradan 12. ožujka predsjednik Zelenskij nazvao je francuskog kolegu Emmanuela Macrona i njemačkog kancelara Olafa Scholza tražeći od njih pomoć u oslobađanju Fedorova.

Danas je francuski predsjednik Macron objavio na twitteru

Teško je zamisliti što je preživio gradonačelnik Melitopolja, kojeg je otela ruska vojska. Sada je slobodan i čuli smo njegovu priču. Ona je zadivljujuća. Izrazio sam njemu i zastupnicima Vrhovne Rade koji su došli s njim naše divljenje i podršku. Rame uz rame s Ukrajinom, odlučno i do kraja!

H.H.


Podijeli