LUKA MODRIĆ NOVINARIMA: Ako je za osvajanje SP-a potrebno da se umirovim, to odmah potpisujem!

- Daj Bože da se to dogodi i da osvojimo SP. Hoću li se odmah umiroviti, ne znam. Ako je to potrebno za osvajanje, potpisujem odmah da se i ja umirovim...

Luka Modrić na pressici-Foto-screenshot
Podijeli

Dan uoči utakmice protiv Maroka pred novinarima se uz izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića pojavio i kapetan Luka Modrić koji je odgovarao na mnoga pitanja, pa i ona o umirovljenju, uoči utakmice Maroko – Hrvatska, koja se igra u srijedu u 11 ujutro…

– Što se mene tiče, osjećam se jako dobro, postoji pozitivna trema i iščekivanje. Sretan sam što sam opet tu na SP-u po četvrti put, uzbuđen predvoditi Hrvatsku na velikom natjecanju. Mislim da smo jako dobro radili ovih pet dana otkako smo tu. Trenirali smo ujutro da se priviknemo na vrijeme u koje igramo. Spremni smo i željni, jedva čekamo utakmicu – rekao je Modrić, a zatim se osvrnuo na izjavu Cristiana Ronalda koji je kazao da će se umiroviti ako Portugal osvoji Svjetsko prvenstvo.

Trenirali smo da se priviknemo na vrijeme u kojem igramo. Svi smo spremni i željni – istaknuo je pa dodao:

– Očekuje nas jedna teška utakmica. Moramo biti na najvišem nivou. Jedan od novinara upitao je kapetana hoće li se umiroviti ako Hrvatska osvoji SP.

Novinari su se dotaknuli i uspjeha iz Rusije.

– Dosta igrača iz Rusije više nije tu. Došli su mladi igrači koji su pokazali kvalitetu. ‘Stara garda’ im je olakšala sve što se tiče reprezentacije. Ovo je za nas novi turnir i tako moramo pristupiti. Ostavit ćemo zadnji atom snage na terenu. Ako rezultat bude dobar, odlično. Najbitnije je da možemo izaći s terena uzdignute glave – objašnjava hrvatska ‘Zlatna lopta’.

– Daj Bože da se to dogodi i da osvojimo SP, nasmijano će Modrić.

Hoću li se odmah umiroviti, ne znam. Ako je to potrebno za osvajanje, potpisujem odmah da se i ja umirovim, rekao je dobro raspoloženi Luka Modrić.

Najbolji hrvatski nogometaš vjeruje u kvalitetu reprezentacije.

– Tu sam da uživam, da odigramo dobar turnir i to mi je jedino što mi je na umu. Imamo vjeru u naše mogućnosti. Moramo biti skupa kao što smo bili u zadnjim utakmicama i onda možemo očekivati dosta pozitivnih stvari na SP-u. Opet, moramo ići utakmicu po utakmicu i vjerujem da ćemo sutra biti na razini zadatka. Da ćemo doći do pozitivnog rezultata – rekao je Modrić. Za njega četvrti Mundijal, drugi na kojem nosi kapetansku traku.

– Što se mene tiče, osjećam se jako dobro. Postoji pozitivna trema, iščekivanje. Uzbuđen sam što predvodim Hrvatsku na velikom natjecanju, svom četvrtom Svjetskom prvenstvu.

Prvi put otkako su Vatreni stigli u Dohu na Svjetsko prvenstvo pred novinare su izašli izbornik i kapetan. Zlatko Dalić, a pogotovo Luka Modrić izazvali su danas ogromnu pozornost medija dan uoči utakmice Hrvatske i Maroka.

Na selfi s Lukom čekalo se u redovima u press-sobi.

Na kraju konferencije za novinare, svi novinari su htjeli fotkanje sa legendarnim Lukom Modrićem koji im je kao vrhunski profesionalac to udovoljio.

 

facebook-HNS

Podijeli