LOKALNI IZBORI Do 11:30 biračko pravo na razini RH iskoristilo 15,47% građana, malo manje nego 2017.

Nedjeljni lokalni izbori vremenski traju od 7 do 19 sati, do kada traje i izborna šutnja...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Na nedjeljnim lokalnim izborima, na kojima se biraju općinska i gradska vijeća te županijske skupštine, načelnici i gradonačelnici prijepodne je glasovalo 15,47 posto birača, gotovo isto kao i 2017. kada ih je glasovalo 15,98 posto…

Te je podatke u nedjelju u podne objavilo Državno izborno povjerenstvo, koje će sljedeće podatke o izlaznosti objaviti u 17 sati.

Među županijama, najveći odaziv je u Ličko-senjskoj (21 posto), Dubrovačko-neretvanskoj (19 posto) te Varaždinskoj županiji (17,4 posto).

Prilično dobar odaziv ima i potresom pogođena Sisačko-moslavačka županija (16,7 posto).

Od četiri velika grada, najveću izlaznost ima Zagreb (15,4 posto), Split (14,4 posto), Osijek (13 posto) i Rijeka (12,4 posto).

image

Karta odaziva na lokalne izbore do 11:30-DIP
image

Odaziv na lokalne izbore do 11:30- DIP

Lokalnu vlast za iduće četiri godine ima pravo birati tri milijuna 660 tisuća birača, a mogu to učiniti na 6.572 biračka mjesta.

Birači odlučuju tko će ih zastupati u 425 općinskih i 127 gradskih vijeća, 20 županijskih skupština i skupštini Grada Zagreba. Biraju i svoje općinske načelnike, gradonačelnike i župane, te 70-ak njihovih zamjenika iz redova nacionalnih manjina i desetak iz reda hrvatskog naroda u općinama gdje su Hrvati manjina.

Glasovati se može samo u mjestu prebivališta, a ne u nekom drugom mjestu, bilo u Hrvatskoj, bilo u inozemstvu.

Nedjeljni lokalni izbori vremenski traju od 7 do 19 sati, do kada traje i izborna šutnja.

U dnevniku novetv-dnevnik.hr tvrde slijedeće;

Čini se da je broj birača velik i nerealan ustvrdio je voditelj dnevnik.hr, a politički komentator te tv konstatirao je da je popis birača u Hrvatskoj nesređen tj da nemamo sređene biračke spiskove, rekao je Bago-VIDEO-OVDJE

G.S.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

tri + 9 =