Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Zbog pada temperatura, u posljednje vrijeme sve više migranata provaljuje u kuće u zaleđu Senja i Novog Vinodolskog kako bi našli sklonište od snijega i hladnoće, javlja 24sata

Šumarska kuća u Mošunama, koju su migranti nehotice zapalili pokušavajući se ugrijati u noćnim satima u srijedu, već je mjesecima služila kao utočište brojnim ‘korisnicima’ ilegalne rute od bosanske do slovenske granice, piše portal Torpedo.

Skupina migranata zapalila je šumarsku kuću u Mošunama, nedaleko od Novog Vinodolskog. Vatrogasci su cijelu noć gasili požar koji se mogao proširiti na okolnu borovu šumu, pogotovo zbog jake bure koja je puhala.

Migranti navodno nisu namjerno zapalili kuću, no sve veći broj se zbog zime provaljuje i sklanja u prazne kuće u šumskim predjelima u zaleđu Senja i Novog Vinodolskog. Navodno nevješti u paljenju vatre izazvali su požar u šumarskoj kući.

Mještani su svjedočili da su vidjeli nekolicinu migranata u blizini pa je sumnja odmah pala na njih, a potom se i potvrdila.

Kako su vatrogasci počeli gasiti taj požar, stigla je dojava i o drugom. Migranti su u kući na Stalku, prijevoju iznad Breza, zapalili madrac kako bi se zagrijali. Prema neslužbenim informacijama oko kuće je zatečeno devetoro migranata, a uhićeno ih je 14.

Tim područjem u posljednje vrijeme migranti često prolaze, a vikendaši se sve više boje provala.

D.K.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

19 KOMENTARI

 1. Nije laž, čuo sam od ljudi koji stanuju u tom području s kojima sam slučajno kontaktirao na placu, pa su se kroz razgovor požalili na migrante i što im rade u kraju.

 2. Odkud Migranti KAD Bozinovic ima Pod kontrolom sve ili samo kada ko baci salatu na Pupovca onda digne policiju i vojsku emigranti odaju ko divlja krmad slobodno necuva niko granice zicu koi normalne susjedne zemlje u Hrvatskoj u vladi nema domoljuba samo stetocine

 3. Hrvati su 1991. bježali iz svojih domova, bez novca, odjeće…..skupih mobitela. Razlog svi znamo srbočetnici su palili, rušili, ubijali……..jeste li ikada igdje čuli, pročitali da su prešli nečiju granicu bez papira, da su palili “nehotice” i osim toga uglavnom su to bile žene i djeca a ne ovakvi “šminkeri,lovaši” punih džepova koji samo stvaraju nevolje, provode svoju volju, izazivajući strah i nelagodu……..ciljano možda??? Nije isključeno….Nije jednostavno napustiti dom ali tko onda tamo negdje ratuje, njihove żene, djeca?

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × četiri =