LINO ČERVAR PROPUSTIO PRESICU, PA SE OGLASIO PRVI PUT NAKON JAVNOG PODNOŠENJA OSTAVKE.PREDSJEDNIK HRS-a GRAHOVAC U ČUDU…

‘Iskreno, mi smo jako neugodno iznenađeni načinom na koji se to dogodilo‘, kaže Tomislav Grahovac predsjednik HRS-a ...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

“Ovo Svjetsko prvenstvo ne zaslužuje toliku važnost jer nisu ravnopravni uvjeti, a to sam govorio i prije samog početka”, kazao je u Kairu izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar koji je ranije propustio zakazanu presicu…

Hrvatsku nakon poraza s Argentinom u ponedjeljak čeka odlučni susret sa Danskom za četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

“Očekujemo da ćemo bolje igrati nego s Argentinom. Treba razmišljati pozitivno, nadam se da smo izvukli pouke iz dvoboja s Argentinom. Pokušat ćemo se s ovim kadrom što imamo maksimalno suprostaviti svjetskom prvaku”, kazao je Červar, koji je potom komentirao cijelo prvenstvo u Egiptu.

“Ja sam i prije početka prvenstva kazao da ovom prvenstvo ne zaslužuje takvu važnost. Okolnosti su posebne, puno momčadi je bilo u izolaciji, a igrači u Egipat nisu došli u optimalnoj formi. U puno zemalja se nisu igrala nacionalna prvenstva, a u vidi se razlika u onima u kojima su se igrala. Mi smo bili hendikepirani, nismo bili u punom treningu jer smo bili u izolaciji, pa radimo ono što radimo”, kazao je Červar, koji nijednom riječi nije komentirao svoju ostavku.

Červar je najavio odlazak s te dužnosti po završetku Svjetskog prvenstva nakon poraza od Argentine (19-23 ) u drugom krugu natjecanja kojim su praktički izgubljeni izgledi za prolazak u četvrtfinale.

‘Iskreno, mi smo jako neugodno iznenađeni načinom na koji se to dogodilo‘, kaže Tomislav Grahovac predsjednik HRS-a 

– I prije nego smo došli ovdje bilo je dogovoreno da Červarova zadnja akcija budu OI u Tokiju. Trebale su biti lani, prebačene su za ovu godinu tako da je on odradio i ovo SP. Kada se vratimo u Zagreb odlučivat ćemo o toj ostavci.

– Želimo biti ozbiljan savez. Ja sam razgovarao s njim i on je rekao da se to odnosi na kraj prvenstva. Pokušavam biti što trezveniji. Imamo realnu situaciju, da ideš takvim radikalnim mjerama, pitanje je kako bi se to reflektiralo. I što bismo u konačnici uopće dobili. Stvarno je nezgodna situacija. Znam da se jednom smjena dogodila u sredini prvenstva, ali to su bile specifične okolnosti, ne bih uspoređivao te stvari s ovim danas.

– Želimo biti ozbiljan savez. Ja sam razgovarao s njim i on je rekao da se to odnosi na kraj prvenstva. Pokušavam biti što trezveniji. Imamo realnu situaciju, da ideš takvim radikalnim mjerama, pitanje je kako bi se to reflektiralo. I što bismo u konačnici uopće dobili. Stvarno je nezgodna situacija. Znam da se jednom smjena dogodila u sredini prvenstva, ali to su bile specifične okolnosti, ne bih uspoređivao te stvari s ovim danas, kaže Tomislav Grahovac predsjednik HRS-a .

– Stvarno je ovo nezgodna situacija, ali ja bih da mi osvojimo medalju, a nakon prvenstva će se podvući crta i vidjeti što i kako dalje. Situacija nije nimalo laka, dovedeni smo pred gotov čin samo 40 dana uoči olimpijskih kvalifikacija. No, nije prvi puta da je situacija teška i zato vjerujem da ćemo i ovo prebroditi – zaključio je predsjednik Grahovac.

D.J.Vezane vijesti;

VIDEO Lino Červar nakon šoka protiv Argentine najavio odlazak: ‘Nisam spreman za ići dalje, žao mi je da ovako odlazim’


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 + 6 =