Podijeli

Što MUP poduzima povodom Thompsonovih Facebook objava s pozdravom ” Za dom spremni”?…
Pučka pravobraniteljica Lora Vidović ne pita hoće li MUP nešto poduzeti, nego se po njoj podrazumjeva da MUP mora poduzeti?
A po kojem Zakonu ne piše i ne pita’
http://ombudsman.hr/hr/naslovna/novost/1542-sto-mup-poduzima-povodom-thompsonovih-facebook-objava-s-pozdravom-za-dom-spremni“Budući da iz prakse međunarodnih i nacionalnih sudova, među kojima je i praksa Ustavnog suda, proizlazi da je korištenje sintagme „za dom spremni“ protupravno” piše Lora Vidović pozivajući se na praksu, a ne na Zakon, jer kao pravnik zna da pozdrav ” Za dom spremni” koji se koristio u Domovinskom  ratu nije zakonom zabranjen.

Podijeli

77 KOMENTARI

 1. Hrvatska će biti Hrvatska u arhitekturi, politici, upravi, kulturi, stvaralaštvu, društvu… tek onda kad se iz svih čimbenika države i naroda odstrani “jugoslavenski” nametnički smrad, koji se 2000te ponovno proširio kao karcinom na Hrvatskom tijelu, i virus se širi i dalje.

  A kako bi i bilo sve u redu kada u Hrvatskoj postoji “jugoslavenska” mreža koja nastoji ostvariti dominaciju svugdje od politike do obrazovanja.

  • Samo obrazovanje je strašan problem, ono je i protuustavno, u njemu se propagira okupatorska paradržava tzv.jugoslavija, i prva i njen kontinuitet, vidi HV; Hrvatska u vrijeme prve okupacije i Hrvatska u monarhističkoj Jugoslaviji F.Tuđman.

   U ostalom vidi i Ustav RH od st. 7 imamo Hrvatski državni kontinuitet i to je naše drevno državno-pravno 14stoljetno pravo, te mi Hrvatski narod uopće ne priznajemo tzv.jugoslavije, jer bi se u tom slučaju odrekli vlastite države u korist fikcijske paradržave.

  • Mi zaista u Hrvatskoj imamo populaciju Hrvata koji su indoktrinirani i zatrovani jugokomunističkom propagandom, te velik broj njih koji su uvjereni da su Tuđman i Miošević dogovorili rat kako bi razbili ” njihovu državu jugoslaviju ” a znamo dobro da je tzv.jugoslavija kalup il ti zamišljen ” lebensraum ” za veliku serviju.

  • Na žalost našu i svekolike Hrvatske tisućljetne nacije, nemamo dalekovidnih državnika kao što je to bio F.Tuđman, samo poznavanje Hrv.povijesti i svih zamki umatrag tisuću godina i opće više tisuća godina i poznavanje Hrv.tisućljetnog državnog prava, omogućilo je njemu da umovidom vidi 100g u naprijed.

  • Još prije 4 i nešto više godina, prijatelji su me upozorili da neprijatelj Hrvatskog naroda i Hrvatske države, pokušava na temelju svoje poremećene genetske ” slike i prilike ” socijalnim i državnim i društvenim inženjeringom uspostaviti tu ” sliku i priliku ” ponovno.

  • I prva, pseudokraljevina tzv.jugoslavija sa pseudokraljem bez rodoslovlja i diplome ” fictional character ” il ti ” impersonator ” je četnička okupatorska paradržava, a tzv. fnrj/sfrj je njen nastavak, samo u tom nastavku kralja je glumio pseudokralj tzv.Tito ” fictional character ” ” legend spy.dic.”

  • Glavna zamisao te tzv.jugoslavije, je naravno prvo uz pomoć oružane sile, na silu i uz pomoć međunarodnih barbarogena uspostava iste nad Hrvatskim narodom, a kako bi se Hrvatski narod, zaustavio u razvitku i onda pretvorio il ti premostio u ” jugoslavene ” ( fictional character )

  • Jedina naša svrha postojanja je što smo dio Hrvatskog kontinuiteta, ostati živ, da bi omogućili novi život, novim Hrvatima i Hrvaticama, sačuvati što više Hrvatske biološke mase, što smo kroz višestoljetnu bitku i sveti zalog, ispunili.

  • Ostaci tzv.jugoslavija ( fictional character”), ne mogu preživjeti ni opstati, jer su oni proizvod sotonskog laboratorija, laboratorijski štakori koji šire šugu i ništa više, i zato su agresivni, jer izumiru kao što izumire bilo koji neprirodan proizvod.

  • Hrvatska i Hrvatski narod su prirodni životni ciklus i zato je bilo važno, očuvati narod i osloboditi se, jer će Hrvatski narod nadživjeti sve svoje neprijatelje.
   Vi ste Gospodo zadaću koja je stavljena na vas u poptpunosti izvršili.

 2. Ma Srbska hostlaperka i u Misiji Plenkija za mrznju Hrvatstva . Plenki Pupo i Vlada Skupa sa Saborom je Ona u misiji omalovazavanja Naroda i Hr Drzave . Tocno u misiji Plenkija i njegove Cetnicke ne od Naroda birane Vlade . Jesu li oni ovdje na preodgoj jednog Naroda ? Jesmo li mi u logoru sto se Zove Hr Drzava ? Nemamo mi nikakve ovlasti u vladtitoj Drzavi ? Kako se Srbi pozdravljaju ili drugi Narodi koga to interesuje ? Srbe Lopove genocidne Nacije da nas Bas Ova koljacka nacisticka Drzava uci ili zabranjuju nas stari Pozdrav Jos iz 12 stoljeca kojim smo stalno branili Nase postojanje. I Bas Ova hostlaperka je dobila naredbu od Plenkija preodgoj nas osam miliona Hrvata sirem Cijele kugle zemaljske . Mrs ti i Plenki Lopovi Hr Referenduma volja Naroda i IK.

 3. Kakva je to vlast u Hrvatskoj da ovakve spodobe drzi na funkciji pucke braniteljice.Da je vlast Hrvatska ovakve osobe takvih svjetonazora kao ona nebi vise bile na tako visokom polozaju ni pet minuta….

 4. zvijezdu petokraku nosili su četnici u Vukovaru , Škabrnji, Voćinu i dr. mjestima te počinili strašne zločine od 1991. do 1995. Kada će zvijezda petokraka kao četničko obilježje biti zakonom zabranjena ?

 5. Kratko i jasno; TUZITI JE PA NEKA SUDU PODASTRE PO KOJEM OSNOVU PROGONI TOMSONA..I TAKO NJOJ I SVAKOME ZACEPITI LAZLJIVA -ZLOBNA USTA..A NAJVECA ZALOST DA U RH RADE TAKVE NESTRUCNE I ANTIHRVATSKI NAKLONJENE SPODOBE. SAMO TUZITI ..NA KRAJU PITATI ZASTO POSTOJI DORH..I NJEGA TREBA PROZVATI I UKINUTI JER STITI TAKVE..DOKAZ JE NE POKRETANJE POSTUPAKA PROTIV NAJVECEG HUSKACA NA HRVATSTVO PUPOVCA..OD GLAVE RIBA SMRDI KAZE STARA NAR.POSLOVICA..SUDKINJI JE SIGURNO ON UZOR I ZAKON. ZDS

 6. U istinu hrvatska mafija nezna.stat (stop)dosta je progonjenja hrvstskog naroda stop jer neznate postupati po zakonu države, otstupite jednom.i pustite narod da živi svojim životom.
  Pitam se odaklen ovakav ološ u hrvatdkoj
  Imali i jedna osoba u hrvatskom službenom
  Zakonodavstvu da jednom pročitaju zskone ove države ili kako kome padne.na pamet tak i tumači zakon.

 7. Lora Vidović sramoti i sebe i , što je apsolutno neprihvatljivo , funkciju koju obnaša . Ženska se pogubila i najblaže rečeno , ne snalazi se na poziciji koju ni po kojem kriteriju nije zaslužila .

 8. POŠTOVANI SUGRAĐANI POŠTOVANI SUBORCI
  OVO NACISTIČKO SMEĆE OD PUČKE PRAVOBRANITELJICE DAJE SI ZA PRAVO DRUGE PROZIVATI A OSOBNO PRAKTICIRA FAŠIZAM.
  POGLEDAJTE KAKO BOLESNO LIJEČI SVOJE FRUSTRACIJE NA MENI – HEROJU DOMOVINSKOG RATA I ČLANOVIMA MOJE OBITELJI.
  OPROSTITE NA IZRAZU – ALI ZA TU INDIVIDUU NEMAM DRUGE RIJEČI NEGO LI – LJUDSKO SMEĆE NAJGORE VRSTE.
  Dozvolite mi da vam ovdje navedem samo neke od POVREDA LJUDSKIH PRAVA, TE NEZAKONITOSTI O KOJIMA SAM OBAVIJESTIO URED PUČKE PRAVOBRANITELJICE :

  – Policija me je nezakonito zadržala, iako nikada nisam imao ni najmanji prekršaj, tom prilikom maltretirala, i prijetili mi da će mi ubiti djecu u koliko ne odustanem od dokazivanja miniranja novih teritorija RH, te korupcije unutar pravosuđa . Samo nekoliko mjeseci nakon izrečene mi prijetnje, u namještenom incidentu umalo je ubijena moja kćerka. U toj situaciji samo ju je dragi Bog spasio od sigurne smrti. Tom prilikom polomljene su joj obje noge . Posebno vrijednoj studentici (sa zavidnim uspjehom pohađala je dva fakulteta) uništen je život i karijera;
  Hrvatske vlast a ne dozvoljavaju istragu.
  OVAKO PRLJAVA OSVETA PREKO DJETETA ZA PUČKU PRAVOBRANITELJICU NIJE NIMALO FAŠISTIČKA?
  ZA NJU JE NORMALNO DA SE DJETETU PUKOVNIKA OS RH POTRGAJU OBJE NOGE SMO DA GA SE PRIVOLI NA ŠUTNJU.
  – 2002. na okućnicu moje majke ( Općina Križ, Zagrebačka Županija ) postavljene su mine. Mine do danas nisu otklonjene iako su prijetnja našim životima. Stara i teško bolesna Hrvatica pomoć mora tražiti od EUROPOLA, iako je našim zakonima jasno definirano na koji način policija mora postupati;
  OVA GADURA ZNA DA ĆE OD TIH MINA, KAD , TAD, NETKO OD MOJIH POGINUTI ILI ZADOBITI TEŠKE POVREDE, ZATO GODINAMA NE PODUZIMA APSOLUTNO NIŠTA.
  Uz to što nam se time rade ogromne materijalne štete, radi nam se i nepravda što to zemljište naša obitelj stoljećima prenosi s koljena na koljeno. Dokaz tome je i zavjetna kapelica koju je na tom posjedu podigao moj predak – u znak zahvale Bogu i pripadnosti Katoličkoj crkvi nakon bijega iz Ruskog zarobljeništva u Odesi 1916. Dijelio je istu sudbinu s pretkom uvaženog biskupa Vlade Košića. Iz tog razloga smatram da će te shvatiti i koliko smo sentimentalno vezani za tu imovinu.
  ČINJENICE DA PRIPADAMO STAROJ HRVATSKOJ KATOLIČKOJ OBITELJI – OVOJ GADURI TO JE DODATNI PROBLEM .
  Miniranje novih teritorija RH u poraću čin je terorizma, i nitko ga ne smije podržavati ili prikrivati aktere pa tako.
  – Kao časnik s besprijekornom karijerom i RVI (ponavljam – dva puta ranjen ) bio sam potjeran iz domovine i prisiljen preko pet ( 5 ) godina živjeti u progonstvu .Mladen Bajić i Dinko Cvitan nudili su mi alternativu, da preuzmem zakon u svoje ruke i da svoja prava branim, ni manje ni više nego ORUŽJEM , „ KAO PRAVI PUKOVNIK HRVATSKE VOJSKE“.
  POŠTOVANI SUGRAĐANI, POŠTOVANI SUBORCI
  OVO JE FAŠIZAM NA DJELU – FAŠIZAM KOJIM SVOJE BOLESNE FRUSTRACIJE LIJEČI PUČKA PRAVOBRANITELJICA.
  JA SAM TIJEKOM DOMOVINSKOG RATA SPASIO PUNO LJUDSKI ŽIVOTA A POSEBICE ŽIVOTE DJECE – O ČEMU JE SVOJ SUD DAO I UNICEF.
  IAKO SAM BIO TEŠKO RANJEN – BEZ JEDNE RUKE PROŠAO SAM SVA RATIŠTA .
  ZAŠTO ???
  DA BI OVAKVI BOLESNICI SE IŽIVLJAVALI NA ČLANOVIMA MOJE OBITELJI ?

  • Da ste bili udbas protivnik hrvatske drzave ili cetnik danas biste uzivali sve blagodati, kad nam ovakove postavkljaju na mjesta koje merze sve Hrvatsko i sve branitelje u Hrvatskoj je zavladao diktatorski rezim fasizma. Ona je najveci fasista i neprijatelj hrvatske drzave, treba tuzoto evropskom sudu tu nakaradnu drzavu u kojoj su vlast preuzeli diktatori i cetnici na celu sa Pupovcem umjesto da sjede u zatvoru oni maltretiraju branitelje i sve one koji vole svoju domovinu uzas sto se Hrvatskoj dogodilo

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − četiri =