Lijepa i velika ljudska gesta! Ogulinci poklonili novi auto ocu i sinu izvučenom iz smrskanog Pola: Malom Leonu u automobilu stiglo iznenađenje

Posebno je zadovoljstvo bilo vidjeti osmjeh na licu malenog Leona koji je dobio od ogulinskih dobrotvora poklon...

Podijeli

Ogulinski profesor i amaterski fotograf Zvonko Ranogajec objavom na Facebooku i fotografijama popratio je divnu gestu automehaničara Antonia Cindrića iz Oštarija kraj Ogulina. Cindrić i supruga Matea su se javili odmah nakon što su snimke izvlačenja oca iz sina iz smrskanog auta u Petrinji obišle Hrvatsku i svijet – te su mu obećali dati auto. Nakon što se Josip Hodak vratio iz bolnice u Zagrebu, javio im se te je njemu i obitelji jučer stigao auto pun darova. Dječak je od ogulinskih dobrotvora također dobio vozilo – dječji auto pogonjen akumulatorom, od kojega se nije odvajao.

U nastavku prenosimo izvještaj Zvonka Ranogajca i njegove fotografije.

 

“Katastrofalni potres u Petrinji i okolnim gradovima i općinama Sisačko-moslavačke županije 6,2 magnitude po Richteru od 29. prosinca izazvao je nevjerojatne posljedice svojom razornom snagom kojom je doslovce sravnio sa zemljom središte Petrinje. Izvještavanje svih elektronskih medija s lica mjesta prenosili su u naše kuće tragediju koja se događala iz minute u minutu i koja je izazvala nezabilježenu empatiju za uništenu Banovinu. Bilo je tu nekoliko ključnih emotivnih momenata od krika majke koja je izgubila kćer, oca iz smrskanog automobila koji je svojim tijelom spasio maloljetnog sina, pa do oca i sina ispred sravnjenog doma u Majskim poljanama koji su pokazali nevjerojatnu sabranost i zadovoljstvo da su ostali živi i sretni što su im njihovi konji ostali živi. Potresni su bili i prizori pasa koji i dalje ostaju uz ruševine kuća svojih gospodara čuvajući nekadašnje domove”, svjedoči Ranogajec te nastavlja.

“U takvim trenucima Hrvatska je uz sve svoje manjkavosti nakon tri desetljeća samostalnosti pokazala da u ključnim trenutcima nesreće i tragedije pokazuje svoje drugo, humano lice svojstveno samo nama. Odjednom je eruptirala bezgranična količina empatije i velikih srdaca, ljudi su se počeli natjecati u količini pomaganja drugima. I tada dolazimo i do našeg grada Ogulina i Ogulinskog kraja. Proteklih tjedan dana ispisano je više toplih priča s akterima banovinske tragedije koji su imali ogulinski predznak. Počelo je s našim HGSS-ovcima koji su se prvog dana odmah uputili u razrušenu Banovinu, a Kruno Stipetić Drnke i njegov Drako (da napišem fonetski iako to nikada ne radim) su pronašli zatrpanu članicu petrinjskog poglavarstva. Brojni volonteri Dado Juričić, Tomislav Vučić (Etno šindra Saborsko), Elvis Vučić Berlin uz svoje prijatelje, naši vatrogasci, volonteri GD Crvenog križa Ogulin, brojni pojedinci znani i neznani priskočili su u pomoć i svih ovih dana odlazili u razrušeno područje pružajući neophodnu pomoć.

Smrskani auto iz kojeg su vatrogasci i građani izvukli žive oca i sina-Sam dragi Bog ih je spasio
Jedna od najljepših priča zasigurno je ona od Obrta Cane, Antonia Cindrića i supruge mu Matee iz Grabe u Oštarijama. Čim su vidjeli na tv potresne scene spašavanja oca i sina iz zdrobljenog automobila u središtu Petrinje sa sretnim završetkom, odmah su stupili u kontakt s obitelji Hodak i odlučili im donirati novi auto. Nakon što je otac malenog Leona, Josip Hodak izišao iz bolnice Rebro nakon slomljenih i natučenih rebara, dojavio je svom dobrotvoru Cani da mogu dovesti auto, Opet astru, registriranu i s novim zimskim gumama u Petrinju. Primopredaja je obavljena u ponedjeljak 4. siječnja u ulici Voćarskoj 10. u Petrinji. Posebno je zadovoljstvo bilo vidjeti osmjeh na licu malenog Leona koji je dobio od ogulinskih dobrotvora poklon, veliki auto igračku od kojeg se nije odvajao. Zadovoljan je bio i otac Josip s velikim automobilom koji je bio prepun darova, najpotrebnijih stvari. Iz kraćeg razgovora sa članovima obitelji Hodak moglo se saznati mnogo o neobičnim životnim putešestvijima od sela Platićeva u Srijemu, dolaska u Petrinju i katastrofalnog potresa u kome je Josip skoro izgubio život sa sinom Leonom nakon pada komada fasade s njihovog vlastitog stana”, istaknuo je Ranogajec.

G.S.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here