(VIDEO) LEGENDARNI ĆIRO OTKRIO KAKO JE ZAVRŠIO RAZGOVOR SA ZLATKOM DALIĆEM PA POSLAO PORUKU IZBORNIKU Molim te, nadmaši ono što smo mi napravili 1998. godine!

Nisam mu dao neki veliki savjet, nema od toga koristi...

Zapamti, sine, nema lakše utakmice. I neće ova biti lagana, nimalo. Opet će to biti velika borba, kopanje od prve do zadnje minute, znam da nas čeka još jedna napeta predstava."
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Mogao bi na kraju učenik uistinu nadmašiti učitelja, kako to često u životu biva. Doduše, ovog učitelja još nitko od njegovih “sinova” nije dostigao, Dalić je tome vrlo, vrlo blizu. I ovako je već napravio mnogo, a pobjedom protiv Engleske prestigao bi na toj reprezentativnoj skali i trenera svih trenera. Morat ćemo smisliti za Dalića neki sličan nadimak, jer ovaj je ipak zauzet…

Nema lagane utakmice

A kako Ćiro Blažević proživljava sve to što se 20 godina kasnije događa u Rusiji, kako vidi izgledu drugom hrvatskom polufinalu u povijesti?

“Ovi momci pokazali su snagu, dobili su veliku utakmicu. Ne samo ovu protiv Rusije, nego i onu protiv Danske, oni imaju moć”, kaže Ćiro, koji se nije želio razbacivati nekim senzacionalističkim najavama tog polufinala.

“Engleska je odlična momčad, mlada i poletna. Napravili su Englezi u kratkom roku vrlo respektabilan tim, iznenadili su mnoge, možda i sebe. Ali, ja sam miran, jer sam se više puta uvjerio kako Zlatko Dalić sjajno radi svoj posao, vuče prave poteze.”

Hoće li na neki način utakmica protiv Engleske biti lakša igračima nego ove prethodne dvije. Što zbog pritiska, što zbog načina igre naših suparnika, prošlih i budućih?

Zapamti, sine, nema lakše utakmice. I neće ova biti lagana, nimalo. Opet će to biti velika borba, kopanje od prve do zadnje minute, znam da nas čeka još jedna napeta predstava.”

Krv u mišiće

Znamo da se Ćiro često čuje s Dalićem, ne kriju to ni jedan ni drugi, je li šef dao današnjem šefu Vatrenih kakav savjet, ipak je on prošao kroz to, zna kako je igrati polufinale SP-a?

“Nisam mu dao neki veliki savjet, nema od toga koristi. To je teorija, da ja njemu sad kažem kako smo prije 20 godina igrali polufinale, što bi on trebao činiti. Jedno je ono što piše u knjigama, drugo je to što izbornik osjeća da treba učiniti i kakve poteze povući. Kažem, ne sumnjam da će napraviti sve kako treba, dokazao je da je sposoban za velike stvari.”

D.J.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

pet + 1 =