Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Dr- Andrija Hebrang dobio je sudski spor protiv aktualnog ministra zdravstva Milana Kujundžića na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu. Naime, dr. Hebrang na sudu je dokazao da je Kujundžićev ratni put – lažan…

“Dokazao sam da je Kujundžić boravio u Americi ’93. i ’94. godine, a dokazo sam i da je  protuzakonio napustio zemlju ’91.”, kazao je za Narod.hr dr. Hebrang.

Hebrang navodi da je ministar Kujundžić kao dokaz za svoj “ratni put” priložio potvrdu MORH-a prema kojoj je od 20. siječnja 1991. do 15. listopada 1991. bio pripadnik dobrovoljačke oružane skupine Medveščak koja je djelovala na području istoimene općine te je sudjelovao u oslobađanju vojarne.

“Ta potvrda je izdana ’97. i to u upravnom postupku koji je proveden uz dva svjedoka. Zanimljivo, i prema toj potvrdi on je svoju braniteljsku ulogu završio već 15. listopada 1991., a sve vojarne su bile oslobođene dva mjeseca nakon što je Kujundžić obavio svoju ‘domoljubnu dužnost’”, istče Hebrang.

Osvrće se i na Kujundžićevo opravdavanje svog izbivanja iz Hrvatske objašnjenjem da je išao usavršavati ERCP metodu u Njemačku.

“Samo podsjećam da smo mi u Hrvatskoj tu metodu uveli šest godina ranije pa nije bilo potrebe da napušta ratni teritorij zbog toga”, osvrnuo se Hebrang.

Podsjetimo, ministar zdravstva Milan Kujundžić dr. Andriju Hebranga je tužio zbog navodne klevete, odnosno zbog činjenice da je dr. Hebrang u medijima progovorio o lažnom ratnom putu ministra zdravstva.

“Otišao je u Njemačku, dolazio na nekoliko dana obraniti doktorat i vraćao se u Njemačku. Čak je jednom bio u Lipiku na sat vremena kad je oslobođen, to je sve što je ‘primirisao’ bojišnice, ali to sam doznao prekasno. Kada sam ga 2004. godine zapošljavao u Ministarstvu, vjerovao sam na riječ čovjeku koji sjedi preko puta mene i gleda me u oči…”, riječi su dr. Hebranga zbog kojih je Kujundžić podigao tužbu.

Sukob se zahuktao nakon što je ministar Kujundžić smijenio  ravnatelja KB Dubrava Tonija Kolaka koji je zatim Kujundžića optužio za dezeterstvo. Hebrang je tada novinarima potvrdio da je dr. Kolak bio dragovoljac dok je ministar Kujundžić ratne godine provodio u Njemačkoj i SAD-u.

“Ova sudska presuda dokaz je da ipak postoji nada za Hrvatsku. Meni je bilo bitno obraniti čast hrvatskih branitelja i dragovoljaca, ali i svih onih koji su ratne godine proveli na teritoriju Hrvatske”, zaključio je dr. Hebrang u razgovoru za Narod.hr

T.H.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

85 KOMENTARI

 1. Dr.Kujundžić vi ste branili Hrvatsku kao i Vaš veliki prijatelj Antun Babić!

  Dali znate kao dr. kako ljudska krv smrdi tri dana u rovu? Dali znate kako je to biti živ u grobu i pri tome se moliti dragom Bogu jer je Božić a vi šapućete dva metra pod zemljom “Tiha noć” ? Hočete još…da vam ispričam ili Vi to kao ratnik znate! ? Dali znate kakav je okus NaCL ili ti fiziološke otopine, kao dr. trebali bi znati da je slana, a to smo mi pili 1992. u 7. mjesecu jer nismo imali vode nego samo fiziološku u jednom selu iznad Dubrovnika (namjerno ga neću spomenuti) jer Vi ionako sva sela i gradove u Hr znate. Dali znate koliko je stupnjeva rijeka Kupa kod Starog Broda i Šišinovca bila 1991. u Prosincu oko Božića? Dali znate na kojoj strani U Starom Grabovcu kod Novske gledaju zemunice i koliko ih ima? Dali znate koliko je uopće km između Vukovara i Borovog Naselja i Kudeljare? Dali znate koliko je sanitetskih vozila uništeno u Gornjem Brgatu iznad Dubrovnika? Koliko srbočetničkih maljutkaša trebate izbjeći da dovezete ranjenika od Ivanjice do Bolnice Medarevo u Dubrovniku(nadam se da znate da se tako bolnica zove) Dali znate koliko ima km. od Novigrada do Posedarja a onda do Zadarske bolnice? Dali znate koliko je vagona bilo u kompoziciji koja je bila nam štit u Sunji? Hoćete još pitanja ? Koje su oznake imali Arkanovci u operaciji Maslenica? Gdje je bio prihvatni centar lakših ranjenika između Novigrada i Zadra? Koliko je bilo sanitetskih vozila na području Banovine i desne obrane Siska 1991. Hocete još? Koliko Vas je ranjenih prijatelja molilo da im otpustite esmarkt na nozi jer ne osijeća petu a uopće nema noge ? Koliko ste rundi bele odigrali u improviziranom rovu? Ma neću više mogao bih Vas pitati pitanja za još tri dana a Vi bi ionako odgovorili bljedo u jednoj sekundi ili bi samo slegnuli ramenima!

 2. Takvih KOKOŠARA ima makar 50% i ako su isti “priložili” za ratni put i mirovinu 7-8 tisućica u eurićima tko se usudi to pakleno klupko taknuti!!!!!Ovo je iznimka jer se ovaj “domoljub” namjerio na Hebranga pa je vlast pustila da ide kako ide jer ionako tom “domoljubu” neće biti ništa!!!!!

 3. To je i čudno u svemu tome,korumpirano sudstvo do jaja a smrad je močan,mogao se proglasiti i čin”komandant Maršal”kao ostali uhljebi.Prvi put da lażnjak iz falš repke dobije sudskim putem falš presudu.Pozdrav

 4. Ovo je vijest za sve naslovnice, a koliko vidim jedino se Narod i Braniteljski Portal usudio iznijeti istinu o Kujundžiću. Sramotno hrvatsko “novinarstvo” u rukama vlasti.

 5. MZ Kujundžića nije bilo sram doći u Vukovar licemjerno se pokloniti palim herojima.Donio je zakon o ZZ po kojemu istjeruje iz Hrvatske magistre med. lab. dijagnostike (5 godišnji studij u sklopu medicinskog fakulteta u Osijeku, program studija preuzet iz krovne lab organizacije EU).
  Ne samo da je dezerter već zabija zadnji čavao u grobove palih Vukovaraca i svih Slavonaca tjerajući djecu palih branitelja van iz Hrvatske.
  Vazno da se taj licemjer izborio za svoju ministarsku fotelju.

 6. Koliko je vas ovdje sta ste pisali spremno doc odredjenog datuma doci u zg ili na trgove u svom gradu da jednom zauvijek promijenite hr nabolje i da svoj ovoj nepravdi i kriminalcima stanete na kraj?????

 7. Ljudi moji koja bruka i sramota, ma ne za te budale i kretene što nam sole pamet, već za istinske branitelje, za obitelji poginulih, HRVI i koji nisu koji smo se smrzavali, gladni bili, dali sve i sad to moramo slušati gledati da su dio nas braniteljske populacije. Treba se jednom za svagda očistiti od tih majmuna i da odgovaraju. Ratni put je svetinja i za krivotvorenje treba mu sve oduzeti i procesuirati, jer to je RATNO PROFITERSTVO. I onoga koji mu drži ljestve i pridržava i podržava isto. Mislim da sam većini bio jasan.

 8. NA ULICE!!!!!!!!!!!!!!JEDINI NAČIN DA SE U OVOM SMEĆU OD DRŽAVE NEŠTO PROMIJENI JE BORBA NA ULICI ZA NOVU HRVATSKU BEZ ČETNIČKOG, VELEIZDAJNIČKOG I MAFIJAŠKOG ADZ-a i SDP-a!!!!!!!!!!NEMA NIŠTA OD POSRANIH KOMENTARA!!!!!!!!!!!!!!

 9. KUJUNDŽIĆ JE TIME POČINIO OZBILJNO KAZNENO DJELO. TIME JE OBMANU O HRVATSKU JAVNOST U PREDIZBORNOJ KAMPANJI –
  DORH BI MORAO HITNO REAGIRATI NA OVU SITUACIJU.

 10. ……i šta sad ??????????lažni branitelj će i dalje sidit u ministarskoj fotelji a vi branitelji nažalost plaćite i ko je tu lud “manjina” ili većina Hrvatskog naroda. Ja dajem sva prava predsjednici da ona odlući!!!!!!!

  • kad je i to govno plenki dezerter pa takve skuplja oko sebe nece uzeti prave branitelje jer ih mrzi sto ih vlada mora placati taj gad od covjeka od kako je premijer radi na pljacki hrvatske i svega hrvatskog udbasev sin i dezerter

 11. Ako je informacija točna , a nema razloga u nju vjerovati , Kujundžić bi kao besramni prevarant morao letjeti iz Vlade . Ali , to se nažalost , neće dogoditi , jer je Kujundžićef šef veći prevarant od njega samoga .

 12. Jeli ovo sramota da jedan ministar na vako vaznoj funkciji izmislja svoj ratni put i nikom nista ,eto doklen smo dogurali ,a sta su onda tek radili drugi i koliko je ovaki sa rukom na srcu a drugom u lopovluku i lazi ,

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

pet × 1 =