(VIDEO) Krešimir Macan na javnoj televiziji pljunuo u lice svojoj profesiji: Izvrijeđao Karolinu Vidović Krišto , pa pobjegao iz studija…

Komunikacijski "ne/stručnjak" večeras je pokazao svu raskoš svoje nekulture i to u javnom prostoru...

Podijeli

Neobičan verbalni okršaj obilježio je početak HRT-ove emisije Otvoreno u ponedjeljak navečer, između Karoline Vidović Krišto i kontraverznog  Krešimira Macana, neovisnog “komunikacijskog stručnjaka”nekadašnjeg Specijalnog savjetnika Predsjednika Vlade, koji mu se već davno zahvalio na suradnji…

U emisiji su gostovali Ivan Anušić – HDZ, Arsen Bauk – SDP,  Karolina Vidović Krišto – Domovinski pokret Miroslava Škore, Dalija Orešković – Stranka s Imenom i Prezimenom te Krešimir Macan – komunikacijski stručnjak.

Karolina Vidović Krišto iz Domovinskog pokreta prozvala je Vladu da je izabrana i sastavljena protuustavno. Svoju tvrdnju Vidović Krišto temelji na statusu 11. i 12. izborne jedinice, a po kojemu birači nemaju jednak tretman.

Kritizirala je i HRT jer, kako je ustvrdila, danima prešućuje ekshumaciju posmrtnih ostataka iz jame Jazovke.

– Sjedim tu i razgovaram s ljudima koji predstavljaju, recimo, SDP čiji je član Ivo Josipović izjavio da je legitimno bilo ubijati svećenike nakon Drugog svjetskog rata. Ili čiji je koalicijski partner Beljak rekao da su udbaši premalo ubijali. Znate, jedan udbaš je metkom u potiljak ubio i 8-godišnju djevojčicu, rekla je Vidović Krišto.

Bauku i Macanu se očito nije dopala konstatacija Karoline Vidović Krišto koja je osjetila potrebu da na HRT-u javno kaže ponešto o ubijenima i bačenim u jamu Jazovku i o udbašima koji su ubijali djecu, pa se Macan odjednom počeo komešati i upadati u riječ Vidović Krišto. Vrlo brzo mu se u tom pridružio i SDP-ov Bauk.

– Nije Vam ovo TV Kalendar, ovo je Otvoreno, rekao je Arsen Bauk.

– Vidite kako ste Vi upućeni gospodine Bauk, odgovorila je saborska zastupnica Domovinskog pokreta.

– Ajde još malo hračnite, izgubio je živce vrli “komunikacijski stručnjak”, savjetnik i lijevih i desnih- Krešimir Macan.

– Ja ne hračkam, kazala je Vidović Krišto koja je Macanu zamjerila što je prekida i upada joj u riječ. Što ste vi to, nekakav neovisni komunikacijski stručnjak, rekla mu je Krišto, želeći mu skrenuti pažnju na to da bude parlamentaran i da je pusti da govori bez upadica, na što je Macan iznerviran tim što je Krišto spomenula udbu i Jazovku, u manirima amatera koji lako moguće ima previsoko mišljenje o sebi samom,a to što mu je rekla Vidović Krišto ga je očito izulo iz cipela, jer on možda za sebe kao i mnogi drugi slični njemu misle da su nenadvisivi i da je njihov ego negdje na Marsu.

– Prekidam Vas jer Vas ne želim slušati,samodopadno je rekao Macan, na što mu je Vidović Krišto mirno odgovorila, da ako ne želi slušati, može napustiti emisiju. Macan ju je poslušao, bijesno se skočio sa stolice i na izlasku iz studija glasno dobacio, žestoko uvrijedivši gospođu Karolinu Vidović Krišto:

– S ovom spodobom ne želim sudjelovati u emisiji, rekao je Macan isprovociran samim sobom i svojim egom te pobjegao iz studija!

-Je li on ovo rekao spodoba, upitala je Karolina Vidović Krišto, očito preneražena uvredom koju je najmanje očekivala od jednog neovisnog “komunikacijskog stručnjaka” koji je čak i predsjednika vlade savjetovao.

-Voditelj i urednik Mislav Togonal u nekoliko je navrata pozvao Macana da ostane u emisiji, ali bez uspjeha, ovaj je otišao kao vjetar van iz studija.Smatrajući sebe nenadvisivim “korisnim idiotom”, Macan je u tv emisiji otvoreno pljunuo uz vjetar i sve mu se “hračkanje”vratilo u nimalo simpatičnu facu.

-Bauk je nešto kasnije rekao da nije upoznat s izjavama Ive Josipovića na koje se referirala Vidović Krišto, da ne želi biti njegov odvjetnik te neka on odluči poduzeti pravne korake ako misli da treba. HDZ-ovac Ivan Anušić se u tom trenutku složio s Vidović Krišto izjavivši da je Josipovićev istup bio skandalozan, ali nakon voditeljeve napomene da Josipović nije u studiju, pozvao je da se emisija dalje nastavi raspravom o budućnosti.

-Na kraju emisije je Vidović Krišto upitala urednika Mislava Togonala i ostale goste imaju li potrebu osuditi Macanovu izjavu u kojoj ju je nazvao spodobom.

– Ja imam, rekla je Dalija Orešković na što su se i voditelj i ostali gosti pridružili osudi Macanove gnusne uvrede.

Poslušajte kako je Krešimir Macan na javnoj tv pred velikim auditorijem i na javnoj HRT svojom reakcijom pljunuo u lice svojoj struci, vrijeđajući na najbahatiji mogući način jednu damu.(Kako je “macan postao, umjesto mačka lovca-mala lovina i nekulturni mali miš”?).Potpuno dezorjentirano i bez ikakve kontrole, Macan je izbacio sam sebe iz komunikacijskog takta , kao da je odjednom dobio “slom živaca”.

Komunikacijski “ne/stručnjak” večeras je pokazao svu raskoš svoje nekulture i to u javnom prostoru…
Ovo se ne može nazvati profesionalnim lapsusom ili promašajem, već potpunim “ludilom” koje “komunikacijski stručnjak” pred auditorijem na javnoj Tv i pred velikim brojem gledateljstva emisije Otvoreno nije mogao obuzdati o čemu on, onako bijesan i napadan nije u tom trenutku razmišljao.Očito je za cilj imao difamaciju osobnosti Karoline Vidović Krišto, ali mu nije uspjelo.U svakom slučaju ovako gnjusnu i javnu uvredu je već osudila hrvatska javnost na društvenim mrežama, a za očekivati je da se jave i “zaštitnice” ženskih prava i poneki političar iz vodećih garnitura, bez obzira što se radi o oporbenoj saborskoj zastupnici i možebitnoj potpredsjednici Hrvatskog sabora…

M.M.


Podijeli