Krašić za Vukovar i Škabrnju

Ne možemo biti katolici u crkvi, a na ulici živjeti po instinktu osobnog raspoloženja...U homiliji posebno je stavio naglasak na citat najsvijetlijeg lika Crkve u Hrvata bl. Alojzija Stepinca: „Ili smo katolici ili nismo. Ako jesmo tada se naša vjera mora očitovati na svim područjima našega života“...

Podijeli

U Krašiću je u predvečerje 18. studenoga obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje te 112. rođendan časne sestre Žarke Julijane Ivasić…

Vjernici su se okupili u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću u kojoj je prvo moljena krunica i litanije Blažene Djevice Marije. Potom su se uputili na središnji krašićki trg gdje je uslijedila molitva i zajedničko paljenje svijeća za sve žrtve. Molitvu i svečanu misu predvodio je vlč. Ivan Vučak u koncelebraciji s domaćim sinom preč. Stjepanom Penićem. Na početku misnog slavlja vlč. Vučak pozdravio je redovnice Družbe sestara sv. Vinka Paulskog, hodočasnike i domaće župljane.
U homiliji posebno je stavio naglasak na citat najsvijetlijeg lika Crkve u Hrvata bl. Alojzija Stepinca: „Ili smo katolici ili nismo. Ako jesmo tada se naša vjera mora očitovati na svim područjima našega života“.
Ne možemo biti katolici u crkvi, a na ulici živjeti po instinktu osobnog raspoloženja. Tim citatom vodio se i živio ne samo bl. Alojzije Stepinac, nego i s. Žarka Julijana Ivasić, ali i svi oni muškarci koji su svojevoljno, odlučno i hrabro stavili pušku na leđa i krenuli u nepoznato. Nisu bili sebični niti mislili na sebe ni u jednom trenutku nego su išli u borbu za svoju vjeru, svoju domovinu i svoj hrvatski narod. Nakon mise održan je prigodni koncert ansambla „Projekt Lazaraus“donosi IKA.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here