Kramarić: Dalić je sjajan, a Modriću ovo neće biti zadnje SP

Mjesec dana uoči Svjetskog prvenstva u Kataru intervju za Fifu dao je hrvatski napadač Andrej Kramarić...

foto-facebook
Podijeli

Mjesec dana uoči Svjetskog prvenstva u Kataru intervju za Fifu dao je hrvatski napadač Andrej Kramarić.

Kramarić je zadovoljan načinom na koji se Hrvatska plasirala na svjetsku smotru.

“Prvo, moram reći da sam izuzetno sretan što smo se u Katar plasirali izravno, bez dodatnih kvalifikacija. Naša grupa nije bila lagana, imali smo nekih uspona i padova, ali na kraju smo taj plasma i zaslužili. Ta zadnja utakmica s Rusijom bila je jako teška, vremenski uvjeti nisu nam bili naklonjeni, kao ni stanje na terenu. Na kraju smo pobijedili, što je dijelom i zasluga čiste sreće“, započeo je Kramarić.

U reprezentaciji je i dalje dobar dio srebrnih s prošlog Svjetskog prvenstva.

“Jako je važno imati iskustvo u nogometu. Nećemo nikada zaboraviti te trenutke iz Rusije, ali znamo da život ide dalje i da moramo ciljati nešto novo sada. Pokušat ćemo to ponoviti ili učiniti još korak naprijed, no bit će jako teško. Mnogi će i sumnjati u nas, pitati se možemo li mi to, a sada će sve oči biti uprte u nas nakon tog finala prije 4 godine. Imamo sjajan potencijal, izvrsne igrače i dobar balans u momčadi”, objasnio je Kramarić.

Riječi hvale ima i za izbornika Zlatka Dalića.

“On je sjajan trener koji je učinio najveći uspjeh u našoj reprezentaciji ikad. Njegova snaga je ta smirenost i odlučnost kojom briljira prije i tijekom utakmica. Ono što je napravio u Rusiji je neponovljivo, on će uvijek biti najbolji trener u našoj povijesti“, rekao je Kramarić pa otkrio što očekuje od Svjetskog prvenstva:

“Naravno, bit će teško i trebat će nam malo sreće. Protivnici bi nas mogli sada gledati drugačije. Bit će teže nego u Rusiji, ali mi to znamo. Moramo biti fokusirani i spremni za sve ono što nas čeka. Imamo dobru momčad i igramo dobar nogomet, tako da vjerujem da možemo učiniti dobre stvari. Vidjet ćemo dokle će nas to dovesti.”


Podijeli