Kovač: Plenković vodi HDZ prema trećem uzastopnom porazu…

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač izjavio je u subotu kako je vizija koju na unutarstranačkim izborima nudi “Opcija za promjene” prava vizija, a da ono što radi aktualni predsjednik Andrej Plenković “nije dobro za HDZ” jer stranka tako ide prema trećem uzastopnom izbornom porazu…

Uoči predstavljanja kandidata i programa “Opcije za promjene” u Osijeku, Kovač je izjavio novinarima kako je aktualni predsjednik stranke Andrej Plenković odgovoran za gubitak predsjedničkih izbora i za najlošiji rezulat HDZ-a u povijesti na europskim izborima.

Ističe da je “Opcija za promjene” ponudila svoju platformu i programske smjernice, koje su usmjerene prema radu HDZ-a i, uz ostalo,  govore o tome da treba pojačati rad s članstvom.

Podsjetio je kako je sutra druga obljetnica od najave ratifikacije Istanbulske konvencije, kada se, kako drži, “svjesno išlo u podjele unutar HDZ-a”.
“Mi, za razliku od gospodina Plenkovića, okupljamo ljude u HDZ-u i želimo da HDZ bude kakav je i ustanovljen prije 30 godina, kao stranka koja okuplja ljude suverenističkog, demokršćanskog, državotvornog i domoljubnog usmjerenja”, poručio je Kovač.

Smatra da, “ako je HDZ tako postavljen, ako se razgovara s ljudima i uvažava njihova razmišljanja i osjećaji, onda HDZ pobjeđuje”, ali da uz sadašnji način vođenja, “na žalost, ide prema trećem uzastopnom porazu”.

Iako je pristao na medijsko sučeljavanje s protukandidatom Plenkovićem pred televizijskim kamerama, pozvao ga je “na barem jedno ili više regionalnih sučeljavanja u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, o budućnosti HDZ-a pred ljudima koji će glasovati o budućnosti HDZ-a, a to su članovi HDZ-a”.

“Kao predsjednik HDZ-a uvijek ću biti hrabar, izaći pred članstvo, tražiti mišljenje, konzultirati se i nikad neću biti u strahu od članstva. Kao predsjednik HDZ-a nemam pravo bježati od članova stranke. I ovom prilikom kažem Andrej, izađi, nemoj se bojati, izađi pred ljude koji su ti dali mandat prije četiri godine i uvjeri se imaš li viziju za HDZ ili nemaš”, poručio je Kovač.

Na upit kako komentira izjavu premijera Plenkovića da kandidati “Opcije za promjene” u svojim napadima na njega koristite retoriku SDP-a, Mosta i Živog zida, Kovač je rekao kako je on doktor znanosti i da je to deplasirano i ispod njegovog nivoa.

“Ako gospodin Plenković želi biti ozbiljan čovjek, onda ćemo razgovarati o idejama i konceptima, a ne ići tako nisko. Čekam gospodina protukandidata da izađe, pokaže hrabrost, da ne bježi od članstva i dođe na sučeljavanje pred članstvom HDZ-a, da razgovaramo o idejama i projektima, o tome kako promijeniti Hrvatsku i kako HDZ opet dovesti na pobjednički kolosijek”, istaknuo je Kovač.

Poručio je kako tim “Opcije za promjene” s velikim optimizmom očekuje da će 15. ožujka većina članstva dati povjerenje onima koji žele pobjedu HDZ-a na parlamentarnim izborima.

Na skupu, u prostorijama osječkog HDZ-a, uz Kovača, predstavili su se i ostali kandidati za čelne dužnosti u stranci Ivan Penava, Davor Ivo Stier, Milijan Brkić i Tomislav Tolušić.H

T.H.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dvadeset + 1 =