Podijeli

SVI U SPLIT NA PROSVJED PROTIV I.K.

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije uputila je svim hrvatskim medijima priopćenje poziva na prosvjed u Split protiv Istambulske konvencije koje su ovjerili pečatima svojih udruga…Obzirom da veliki broj takozvanih “objektivnih i nepristranih” medija u hrvatskoj neće prenijeti njihovo priopćenje, Braniteljski portal isto donosi u cjelosti.

SVI U SPLIT NA PROSVJED PROTIV RATIFIKACIJE ISTAMBULSKE KONVENCIJE!

Priopćenje za medije prenosimo u cjelosti…

Nismo nijemi, gluhi ni slijepi, ne srljamo kao guske u maglu. Nismo se razmetali pameću, strpljivo smo slušali, gledali i nebrojeno puta pročitali. Da ne bi izgledalo kako ni mi ne razumijemo što smo pročitali citirati ćemo :

1.Konvencija obvezuje stranke potpisnice da kulturu, običaje, vjeru i tradiciju, u mjeri u kojoj se razlikuju od načela i tumačenja ove Konvencije, trebaju podčiniti ciljevima Konvencije (v. čl.12 st.5)

.
2.Konvencija (u čl.12 st.1) traži iskorjenjivanje svih „predrasuda, običaja i tradicija“ koje se temelje na „stereotipnim ulogama žena i muškaraca“.

Nikada se nismo niti ćemo se ikada podčiniti ikome osim hrvatskoj kulturi, običaju, vjeri i tradiciji. Za nju smo ginuli, za nju ćemo ginuti.

Od svih iznesenih mišljenja izdvajamo jedino koje potpisujemo,

 Prof. emeritusa Matka Marušića

Istanbulska konvencija je u svakom svojemu detalju protivna zdravom razumu i trenutnom znanju čovječanstva:

 1. a) protuprirodna, protuznanstvena, protuobiteljska, protuvjerska, protucivilizacijska i protuhrvatska. Ona je neprijatelj svih ljudi, a napose žena i djece.
  b) Istanbulska konvencija je toliko zla i štetna da se slobodno može smatrati đavoljim djelom – za one koji iole vjeruju da postoji i Sotona, kao pali anđeo, koji na svijetu radi nezamisliva zla.
  c) Istanbulska konvencija nije uopće napisana zbog zaštite žena, nego je „zaštita žena“ zlouporabljena da bi se svijetu nametnula rodna teorija, kao pravosudna praksa i neupitno školsko gradivo, dakle kao životna praksa, nova kultura u kojoj vlada Sotonino Zlo.
 2. d) Tko god glasuje za Istambulsku konvenciju, glasovao je protiv svoje obitelji, svoje djece, svoje Vjere, Domovine, države i naroda.

– Ustrajemo da se prekine s lažima i da se jasno vidi i kaže: radi se o pokušaju rušenja civilizacije koju živimo, radi se o svjetskom sukobu i drugih argumenata nema: pobijedit će onaj tko bude jači i ustrajniji.

-Na koncu pridružujemo se inicijativi “Hrvatska protiv Istanbulske konvencije”i pozivamo sve zainteresirane građane Splita i okolnih mjesta na veliki prosvjedni skup protiv ratifikacije Istanbulske konvencije u Hrvatskom saboru.

-Prosvjedni skup održat će se u četvrtak, 12. travnja 2018., s početkom u 18 sati na splitskoj Rivi.

Split.05.04.2018.

Ovjereno pečatima-poziv koordinacije na prosvjed protiv IK u Split

Podijeli

10 KOMENTARI

  • Obzirom na veliko zanimanje dužni smo Vas izvijestiti- Ogroman je broj upita hrvatskih branitelja kao i pripadnika 4.gbr upućenih Braniteljskom portalu sa istim pitanjem-zašto se prosvjedu javno nije pridružila 4.gbr? To bi trebalo upitati u udruzi veterana 4.gbr a ne slati mailove i poruke na Braniteljski portal, mi vam na to ne možemo odgovoriti jer ne znamo kakav je stav Udruge veterana 4.gbr, što se tiče prosvjeda protiv IK. Svi su pečati udruga dobro vidljivi kao i vijest i dobro se vidi tko je tu udario pečat i potpisao a tko ne.
   Nadamo se i vjerujemo da će veliki broj pripadnika legendarne i udarne 4.gbr kao i drugi, biti na splitskoj Rivi 12.travnja na prosvjedu s početkom u 18 sati na splitskoj Rivi.”

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 − jedan =