KOMUNISTIČKO – TOTALITARISTIČKO ZLOČINAČKA CRVENA ZVIJEZDA!…24. svibnja 1992. -Agresorska ratna mornarica i JNA napušta Vis i Lastovo. Hrvatsko more postalo je napokon slobodno.

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

TOTALITARISTIČKO-KOMUNISTIČKO-ZLOČINAČKI SIMBOL ZABRANJEN REZOLUCIJOM VIJEĆA EU. U HRVATSKOJ SE JOŠ MAŠE SA OVIM ZLOČINAČKIM SIMBOLOM KOJI JE I U DOMOVONSKOM RATU UBIJAO HRVATSKI NAROD I RUŠIO CIJELU HRVATSKU!

Sljedećeg dana u luke su uplovili brodovi Hrvatske ratne mornarice, predvođeni raketnom topovnjačom „Šibenik“. Time su okončana desetljeća potpune izolacije dvaju najudaljenijih hrvatskih otoka. Naime, zbog njihove iznimne strateške važnosti, jugoslavenske su vlasti godinama branile pristup stranim turistima pa su čak i iseljeni Hrvati sa stranim putovnicama imali zabranjen pristup rodnim kućama.

 

ZLOČINAČKI SIMBOL JUGORATNE MORNARICE KOJA SE PROTIV HRVATSKE BORILA POD KOMUNISTIČKOM CRVENOM ZVIJEZDOM PETOKRAKOM TOTALITARISTIČKIM SIMBOLOM ZABRANJENIM DANAS U SVIM CIVILIZIRANIM ZEMLJAMA I IZGLASAVANJEM (REZOLUCIJOM  VIJEĆA EU, ALI U HRVATSKOJ SE POD OVIM KOMUNISTIČKO ZLOČINAČKIM SIMBOLOM JOŠ UVIJEK MAŠE PO HRVATSKOJ IAKO JE EU JASNO REKLA DA JE USLIJEDILA ZABRANA SVIH TOTALITARISTIČKIH I ZLOČINAČKIH SIMBOLA , ŠTO OVA CRVENA PETOKRAKA KOJOM SE JOŠ UVIJEK MAŠE PO HRVATSKOJ JE.6.  osuđuje manifestacije i širenje totalitarnih ideologija kao što su nacizam i staljinizam u EU;

Lili Benčik-Konačno; EU Parlament se izjasnio komunizam i nacizam su isto zlo!A u Hrvatskoj opća šutnja, šok i nevjerica!

Poslije poraza Jugoslavenske ratne mornarice u bitci za Šibenik u rujnu i poslije u bitci u Splitskom i Korčulanskom kanalu u listopadu 1991. položaj okupatorske vojske na otocima bio je zapravo vojnički neodrživ.

Logistička opskrba vojske na Visu i Lastovu bila je krajnje otežana, a istodobno je JNA trpjela neuspjehe u izvođenju napada na Dubrovnik. Stoga je povlačenje u najbližu ratnu luku, Boku kotorsku, bio logičan potez, unatoč tome što ga je zapovjedni vrh JNA pokušavao lažno prikazati kao akt dobre volje. Iako su pregovori o demilitarizaciji Visa i Lastova između predstavnika hrvatske vlade i poražene agresorske JNA počeli odmah nakon sklapanja Sarajevskog primirja jugoslavenska strana stalno je otezala s provođenjem sklopljenog sporazuma. Unatoč tome što je odlazak dijela vojnika i izvlačenje tehnike te pražnjenje skladišta počelo odmah u siječnju potpuno povlačenje uslijedio je tek četiri mjeseca poslije, posljednjeg tjedna svibnja.

slavlje otočana koji su napokon postali slobodni nakon odlaska zličinačke JNA i njihove agresorske ratne mornarice

Jugoslavenska ratna mornarica povukla se u Boku kotorsku.

Odlazak posljednjeg vojnika s Visa i Lastova, otočani su proslavili općim narodnim veseljem, sirenama i dugom zvonjavom. Hrvatsko more postalo je napokon slobodno.

 

M.M.Vezane vijesti;

Neprovođenjem Rezolucije EU Parlamenta po kojoj su komunizam i fašizam isto zlo, Vlada Andreja Plenkovića kriva je za izborni uspjeh Zorana Milanovića

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

devetnaest − trinaest =