Podijeli

Nakon sastanka HNS-a i Hajduka krenuli su pregovori oko prvog uvjeta koji splitski klub zahtijeva s ciljem zatopljenja odnosa u nogometu – uvođenje njihovog predstavnika u sudačku komisiju HNS-a…

No, sada su nastali novi problemi – splitski suci i Izvršni odbor Splitsko-dalmatinskog saveza ne mogu se složiti koga će poslati u Zagreb da ih predstavlja, donosi narod.hr.

Suci Splita i okolice podnijeli su danas ostavke zato što Izvršni odbor Splitsko-dalmatinskog saveza ne želi prihvatiti njihova kandidata Borisa Strukana. U Izvršnom odboru smatraju kako Strukan unatoč dobrom radu ne može predstavljati Split u HNS-u jer je njegov brat Duje međunarodni sudac HNS-a. Izvršni odbor NSŽSD-e vjerojatno će podržati Gorana Gabrila.

Ovo je e-mail koji su suci poslali HNS-u;

Poštovani kolege!

Obzirom na promijenjene okolnosti u radu našeg Saveza obavještavamo vas da smo sa današnjim danom podnijeli ostavku kao Komisija nogometnih sudaca NSŽSD i zahvalili vodstvu Saveza na do sada ukazanom povjerenju.

Razlog naše ostavke je nemogućnost sudjelovanja u radu i odlučivanju na način kako je to dogovoreno prilikom našeg imenovanja za članove Komisije nogometnih sudaca te trenutne okolnosti rada u Savezu koje su bitno drukčije od onih koje su nam bile prezentirane u trenutku kada smo se odlučili kao pojedinci i komisija uključiti u rad Saveza.

U svome radu nastojali smo biti pravedni te donositi odluke isključivo temeljene na rezultatima vašeg rada i vrednovanju postignuća koja ste postigli kao suci i ostale uključene osobe te stvoriti okruženje u kojem se do prilika dolazi isključivo temeljem vlastitih postignuća i ostvarenja.

Oprostite ako smo nekoga uvrijedili ili ako nismo ispunili vaša očekivanja. U svome radu nastojali smo vam približiti najnovija očekivanja i zahtjeve nogometnog suđenja te se nadamo da smo uspjeli utjecati na vaš angažman i izvedbu te da će neki od vas u budućnosti napredovati do najviših razina nogometnog suđenja.

Žao nam je što nećemo moći nastaviti zajedno surađivati, ali postoji određena razina očekivanja ispod koje nismo spremni ići u svom radu.

Ukoliko vam možemo osobno pomoći slobodno nam se obratite u bilo kojem trenutku.

Za sva pitanja i probleme vezano uz problematiku sudaca i suđenja te rada Saveza molimo obratite se predsjedniku ili tajniku Saveza dok se ne imenuje nova komisija sudaca.

Marko Erceg, predsjednik
Dino Knezović, tajnik

Športski program u ime bivše komisije nogometnih sudaca!

Pozdrav,
Toni Nejašmić
Vjeko Boban
Vesna Budimir
Andrija Čaljkušić
Tonći Grozdanić
Ante Jelavić
Mladen Jurić
Vedran Mamić
Boris Strukan

D.J.

Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 − jedan =