KOMENTAR PROMETNOG STRUČNJAKA Poginuo je vozač (24) BMW-a: Motor auta odletio 40 metara!

Smatra kako je nacionalni prioritet sve tunele na autocestama i državnim cestama odmah opremiti certificiranim radarskim kamerama za mjerenje brzine, koje bi uvelike obeshrabrili nerazumne i pogibeljne jurnjave ...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Nisam vidio sudar, ali tunel je bio pun dima. Bilo je dosta strašno, kazao je očevidac frontalnog sudara BMW-a i Citroena u tunelu Sv. Ilija…

TEŠKO JE OZLIJEĐEN NOVI HRVATSKI NADBISKUP MONS. ANTE JOZIĆ…

U stravičnom frontalnom sudaru dva automobila u tunelu Sv. Ilija u nedjelju oko 18.15 sati teške tjelesne ozlijede zadobila su oba vozača koji su hitno prevezeni u KBC Split. Nažalost, jedan od vozača preminuo nešto prije 21 sat.  Kako javlja Radio Imotski, riječ je o 24-godišnjem mladiću s imotskog područja. Kako navodi Večernji list, teško ozlijeđeni vozač je novi hrvatski nadbiskup mons. Ante Jozić (52), čije je ređenje trebalo biti 1. svibnja u Splitu.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju navečer 7. travnja u tunelu sv. Ilija – Biokovo, upravljajući osobnim vozilom sudjelovao je mons. Ante Jozić, izabrani naslovni nadbiskup Cisse i apostolski nuncij u Obali Bjelokosti, izvijestio je Tiskovni ured Splitsko-makarske nadbiskupije.

‘TUNEL JE BIO PUN DIMA. BILO JE DOSTA STRAŠNO’

Policija je potvrdila kako su se automobili sudarili u južnom ulazu u tunel iz pravce Makarske. U oba automobila uz vozače nije bilo drugih putnika.

– Taman sam ušao u tunel kada se dogodila prometna nesreća. Nisam vidio kako su se sudarili, ali sam shvatio da se nešto događa jer je tunel bio pun dima. Vatrogasci i policija su došli jako brzo, a mi smo svi morali izaći iz tunela i pronaći drugi put za vratiti se kući. Bilo je dosta strašno, kasnije sam pročitao kako je jedna čovjek poginuo – rekao nam je čitatelj koji je bio u tunelu Sv. Ilija za vrijeme stravične nesreće.

Nakon nesreće cesta i tunel bili su satima zatvoreni, a promet se preusmjeravao. Promet u tunelu otvorili su tek jutros u 1.25 sati.

BMW SE ZABIO U CITROEN: MOTOR ODLETIO 40 METARA DALJE?

Navodno je BMW serije 5 u blagom zavoju prešao u suprotni prometni trak i frontalno se zabio u Citroen C4. Fotografije s mjesta nesreće, koje je objavio portal Grude online, pokazuju o kako snažnom udarcu je bila riječ.

Težak sudar dogodio se popodne oko 18:15 u tunelu Sv. Ilija nakon čega je prekinut promet. Riječ je o sudaru dva automobila, a u oba su bili samo vozači. Jedan vozač je od posljedica nesreće preminuo u KBC Split, dok je drugi teško ozlijeđen

– Ako se išta loše moglo predvidjeti u našem prometu, to je ova tragična nesreća. 24-godišnjak u BMW-u Serije 5, kod nas zvanom ‘Kamatar’, 60-ak metara od južnog portala u smjeru sjevera, u blagom lijevom zavoju, na skliskoj cesti, vozeći velikom snagom i pogibeljno neprilagođenom brzinom, izvjesno i previsokom, izgubio kontrolu nad automobilom, koji se zanio na suprotni prometni trak te se frontalno zabio u Citroën C4 prve generacije.

-TUNEL SV. ILIJA: U teškoj prometnoj nesreći poginuo 24-godišnjak, a teško ozlijeđen apostolski nuncij…

O silini udara ‘govori’ to što je motor BMW-a s prednjim podvozjem i dijelom upravljačkog mehanizma inercijom odletio 40 metara od poprišta sudara. Činjenica da je poginuo vozač dvije klase većeg i trećinu težeg automobila, premium izvedbe, premda dvije generacije starijeg, a da je teško ozlijeđen vozač francuskog kompakta  preživio sudar i bori se za život, ukazuje da vozač BMW-a možda nije bio vezan.

STARI BMW-I S JAKO PUNO KONJSKIH SNAGA I POGONOM NA STRAŽNJIM KOTAČIMA NESIGURNI SU I OPASNI

U takvom se vozilu sigurnosni pojas često ‘frajerski’ vezuje iza leđa ili umeće lažni umetak, kako bi utišao upozoravajući signal. A BMW Serije 5, E34, ‘Kamatar’, jedan je od najnesigurnijih automobila na našim cestama, s gomilom konja na stražnjim kotačima, za tek nekoliko tisuća eura dostupan ‘statusni simbol’ prometno neodgovorne mladeži – navodi prometni stručnjak Željko Marušić za autoportal.

Dodaje kako najčešći, 6-cilindarski benzinci 520i sa 150 KS i 525i sa 192 KS, sa stražnjim pogonom, bez elektroničkih sustava stabilnosti, često s lošim gumama i neispravnim amortizerima, na skliskoj cesti lako gube stabilnost i ulaze u smrtonosnu ‘piruetu’.

– Zbog izvrsne bavarske kvalitete desetljećima ne gube snagu, ali opasno kompromitiraju dinamičku stabilnost. To je, uz krajnje neodgovornu vožnju i drastično kršenje prometnih propisa, bio ‘okidač’ za tragičnu nesreću.  Time se vraćamo na problem nerazumno previsokih davanja na nove, sigurne automobile, koji bi, izvjesno sami spriječili ovakvu nesreću – navodi Marušić.

Smatra kako je nacionalni prioritet sve tunele na autocestama i državnim cestama odmah opremiti certificiranim radarskim kamerama za mjerenje brzine, koje bi uvelike obeshrabrili nerazumne i pogibeljne jurnjave u kakvu se upustio krajnje neodgovorni vozač BMW-a. A uz smanjenje davanja na nove, sigurne automobile, treba povećati police osiguranja na stare, snažne automobile.

Uz to, Marušić smatra da bi anakronu i štetnu toleranciju policijskog mjerenja brzine 10/10 (10 km/h do 100 km/h i 10 posto iznad 100 km/h) trebalo zamijeniti s 3/3 (3 km/h na 100 km/h i 3 posto iznad 100 km/h).

Također, za nova vozila s pet zvjezdica po Euro NCAP sustavu trošarinu smanjiti za 50 posto, a ukinuti ih ako uz to imaju i sustave upozorenja napuštanja trake i autonomnog kočenja…24sata.hr

D.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

8 KOMENTARI

  1. Srećom da u drugom vozilu nije bila majka sa petoro male djece. Za vozaća BMW-a..ionako je za bilo kakvu edukaciju kasno. R.I.P. A nadam se da će se preživjeli ubrzo oporaviti.

  2. Kao prvo vani je recimo mokra cesta i dođem naglo na suhi dio kolnika . U gume uđe prašina i tada proklize po cesti kod kočenja te zanesu vozilo . I dolazi do nesreće .Zato bi trebalo biti najveća moguća brzina u tunelu 60 km na sat . A BMW je inaće poznat po zanašanju .Ne može svako vozit BMW mora dobro znat koćenje motorom i kočnicama .

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 1 =