‘Kombajn-banda’ hara sjeverom Hrvatske…

Nepoznati banditi kombajnom uđu u polje, obave žetvu i zbrišu u nepoznato...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Od početka listopada do danas zabilježena su četiri kaznena djela, policija još ne zna jesu li slučajevi povezani…

U manje od mjesec dana zabilježena je već četvrta krađa kukuruza iz polja na području Podravine i Varaždina, piše Večernji list.

Nepoznati banditi kombajnom uđu u polje, obave žetvu i zbrišu u nepoznato.

Novi slučaj dogodio se između 15. i 26. listopada nedaleko od Kalinovca blizu Đurđevca. Kako je u utorak javila policija, netko je kombajnom pobrao kukuruz s polja, oštetivši vlasnika za više tisuća kuna. U ponedjeljak je pak varaždinska policija obavijestila o krađi kukuruza na području Ludbrega.

Oni su primili dojavu 48-godišnjaka da mu je netko 24. listopada između mjesta Hrastovsko i Poljanec kombajnom pobrao i otuđio kukuruz.

“Visina materijalne štete iznosi oko sedam tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela”, naveli su u varaždinskoj policiji.

To je bio već drugi slučaj krađe kukuruza na području Ludbrega. Policiji je, naime, već ranije prijavljeno i da je netko od 17. do 21. listopada na predjelu zvanom Krčevine kod Vrbanovca kombajnom pobrao i otuđio tri i pol tone kukuruza na polju 68-godišnjaka. “Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a policija traga za počiniteljem”, priopćili su tada iz varaždinske Policijske uprave.

Početkom listopada poljoprivredniku iz okolice Varaždina netko je ukrao 12 redova kukuruza. Oštećeni je 65-godišnjak prijavio da mu je kombajnom upao na polje i požeo kukuruz koji je zasadio. Nesvakidašnja krađa dogodila se na poljskom predjelu zvanom Prečnica između Gornjeg Ladanja i Nove Vesi Petrijanečke zapadno od Varaždina. Nije poznato jesu li ta četiri slučaja povezana. Zvuči gotovo nevjerojatno da je neprimjetnu krađu moguće učiniti velikim kombajnom i da nitko ništa nije vidio.

D.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

sedamnaest − 2 =