Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović premjestila je jučer svoj ured u Brodsko-posavsku županiju, međutim u vrijeme eksplozije u Bosanskom Brodu, ona je već bila u Zagrebu, gdje je prespavala, pa su se po društvenim mrežama razvile velike polemile o tom da predsjednica nije željela udisati zagađeni zrak u Slavonskom Brodu, koji je sinoćnom eksplozijom rafinerije u obližnjem Bosanskom Brodu bio još zagađeniji. Mnogi su zamjerili predsjednici na tom potezu.

Danas ponovo stiže u svoj ured u Slavonski Brod

Predsjednica danas ponovno dolazi u Slavonski Brod. U 14 sati ima dogovoren sastanak na temu zagađenja zraka koje dolazi od rafinerije koja je sinoć eksplodirala i uznemirila stanovnike oba Broda. Za sada nije poznato hoće li se prema Slavonskom Brodu uputiti i ranije.

U sklopu prvog dana posjeta položila je cvijeće kod spomenika ”Prekinuto djetinjstvo” za djecu stradalu u Domovinskom ratu. Susrela se i s predstavnicima županije, kao i studentima Strojarskog fakulteta. Sastala se i s članovima udruga hrvatskih branitelja i obišla tvrtku Đuro Đaković specijalna vozila.

Radnik poginuo u eksploziji

U eksploziji koja se u utorak navečer dogodila u rafineriji nafte u Bosanskom Brodu jedan je radnik smrtno stradao, a ostalih devet koji su ozlijeđeni u tom incidentu izvan su životne opasnosti, potvrdili su nešto prije ponoći iz lokalnog doma zdravlja i policije.

Požar koji je izbio nakon eksplozije u postrojenju broj 4 stavljen je pod puni nadzor nešto prije 23 sata, čime je otklonjena opasnost od daljeg širenja vatre.

“Svi ozlijeđeni izvan su životne opasnosti i požar je lokaliziran”, izjavila je Dragana Kerkez, glasnogovornica policijske uprave Doboj, pod čijom je nadležnošću i Bosanski Brod.

Policija je zapriječila prilaze rafineriji pa novinarske ekipe, kao ni radnici treće smjene nisu mogli prići pogonima.

D.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

3 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 5 =