Podijeli

Prije nego optužuješ drugog, promotri vlastiti život. Prije nego optužuješ drugog, promotri vlastiti život je stara latinska poslovica koja očito ne vrijedi za “moralnu vertikalu” hrvatskog novinarstva Vojislava Mazzocca, novinara Indexa, koji se eto pokušava boriti protiv nepotizma prozivajući ministra Medveda za zapošljavanje svog sina.

Prije neki dan je kao glavna vijest na portalu Index, objavljeno da je sin ministra Medveda, u listopadu prošle godine, zaposlen u državnoj tvrtki AKD kao vozač-dostavljač na određeno radno vrijeme zbog bolesti i dugotrajne odsutnosti radnika koji je obavljao te poslove. Obzirom da je AKD dobio poslove čuvanja Ministarstva branitelja, Vojislav, inače poznat sa svadbe Bujanca kad se preobukao i maskirao i pokušao tajno snimiti pir za što je od nazočnih svatova pristojno nagrađen, u svom članku je povezao te dvije stvari i indirektno optužio Medveda da je koristeći se svojim položajem zaposlio sina.

Naravno, kad su u pitanju djeca spremni smo ih zaštititi kao roditelji, a posebo što djeca ne bi smjela biti predmet obračuna, pa je Ministar nazvao Vojislava i zamolio ga da se ostavi njegove obitelji što bi učinio svatko od nas. Ali u nedostatku negativnih informacija o radu Ministarstva branitelja, eto i jedna takva vijest dobije publicitet . Vojislav se očito trudio naći neke informacije koje bi mogle otvoriti novu “aferu” i gle čuda, našao sina Ministra za obračun sa Ministarstvom, gdje je, po njegovom priznanju i novom tekstu objavljenom jutros na portalu Index, odrađivao civilni vojni rok, te nastavio raditi još nekoliko mjeseci po Ugovoru o djelu.

Po svom priznanju, Vojislav je tada tražio vezu za služenje u Ministarstvu kako bi izbjegao staračke domove i slične institucije gdje bi se trebao malo i oznojiti, te za vezu našao brigadira Vučića. Otvoreno priznaje da je radio dnevno dva sata, podcjenjivački govoreći o zaposlenicima, ali za otkaz krivi nekog pukovnika kojem se nije sviđalo, ma zamislite, njegovo ime. Glavno da je za otkaz okrivio hrvatskog pukovnika koji eto nevoli srpska imena, ali nije se sjetio da mu je hrvatski brigadir sredio da civilni vojni rok služi u Ministarstvu i to hrvatskih branitelja, te mu nije smetalo njegovo ime. Tisuće nas branitelja nismo tražili veze da bi nam djeca služila civilni vojni rok, a eto Vojislav je imao priliku i to bez obzira na ime. Koja dvostruka mjerila za dnevno političke potrebe. Sjetio se samo onoga što mu odgovara  za potkrijepiti svoje optužbe o hrvatskim braniteljima “srbomrzcima”, ali nije uzeo u obzir da mu je hrvatski branitelj pomogao da se izvuče od služenja vojnog roka.

Ovaj slučaj pokazuje svu bijedu takvog novinarstva gdje se uporno traže “afere”, a sam si sudjelovao u onome što danas prozivaš za nepotizam, te pokušavaš opravdanje za sebe naći u nacionalnoj pripadnosti. U nas je postalo moderno, ako nemaš što drugo, onda si ugrožen zbog nacionalne pripadnosti, a ne zbog toga, što po samom priznaju, dolaziš na posao dva sata, za to vrijeme polažeš ispite i ismijavaš zaposlenike.

Vjerojatno će u izvješću ljudskih prava za ovu godinu biti ubrojen i ovaj “napad i prijetnja” ministra Medveda velikom borcu protiv nepotizma, Vojislavu i to samo zbog njegovog imena. Doduše, Vojislav, po njegovom mišljenu ima srpsko ime, iako neznam zašto bi bilo srpsko, ali ima i talijansko prezime pa se nadam da ne će Furio Radin iskoristiti ovu priliku i zaprijetiti Premijeru.

Braniteljski portal i dio članova uredništva imaju i te kako iskustva s obračunima u koje se pokušavalo uvlačiti i članove naših obitelji kako bi se ostvarili  ciljevi političkih garnitura, a sjetimo se samo potrage za tzv. topničkim dnevnicima kada smo bili izloženi policijskim i medijskim pritiscima, iako se na kraju pokazalo da ništa od toga nije istina, ali se nisu ispričali ni država ni mediji.

Također se trebamo prisjetiti slučaja osnivača i dugogodišnjeg urednika Braniteljskog portala Mladena Miloševića, koji je od strane hrvatskog pravosuđa osuđen po kratkom postupku, bez ijednog dokaza da je pronevjerio i kako su tada naveli, zadržao za sebe novac koji su mu na sudu na neprirodan način nabili na ogromnu svotu, koja nikako nije mogla biti niti postojati, ali je, čudnog li čuda Milošević odmah zatvoren, za razliku od Matije Babića, šefa Indexa kojem je dokazana pronevjera i utaja od, kako je tada javno navodio SDP ministar financija Slavko Linić u iznosu od milijun eura.” U konačnici je Matija Babić uz sufliranje Zorana Milanovića navodno osuđen za utaju, samo 2.800 000 kn , ali se ne zna je li ili nije i gdje je odslužio kaznu”.

Ovakvih primjera brzinskog suđenja hrvatskim braniteljima diljem Lijepe naše je ogroman broj , ali o tom ne piše ni Index niti drugi mainstream mediji.

Stoga

Puna potpora ministru hrvatskih branitelja Medvedu u zaštiti svoje obitelji.

 

Uredništvo Braniteljskog portala


Podijeli

45 KOMENTARI

 1. Mazzoco je nus proizvod promašenih politika vrlih domoljuba, Oni su njega i onakove proizveli svojim ne činjenjem, djelovanjem kontra interesa domovine i onih koji su je iznjedrili!
  Šta se sada čudite, kusajte šta ste skuvali, i ne zaboravite tko je Briselskom ćati savjetnik, Macan radi prekovrimene da odbaci iskorištenu jaketu koju su iskoristili , zlorabili a sada je pokušavaju odbaciti isto onako kako je isti odbacija nas 90%, ovaj put je probni balon ali idući !

 2. E moji branitelji i brantelji! Ako se jedan “četnik i mrzitelj svega hrvatskog” preko veze uhljebi u Ministarstvo branitelja i radi 2 sata dnevno, koliko takvih uhljeba koji su podobni “radi” po ostalim općinskim, županijskim, državnim, pa i seoskim institucijama!? Zato većina imate mirovine od koje možete kupit dvije role toalet papira, zbog toga vam djeca odlaze u svijet…… A većina vas brani ministra, pripadnika partije koja vam je to omogućila. Baš me zanima za koji ste se kurac vi borili?! I sa kojom glavom vi razmišljate?

  • Denis Štefanac….,imenjače sve si dobro napisa, nažalost nema više branitelja , svakim danom nestajemo ka jutarnja rosa , pobiše nas naši grđe nego agresor…., nažalost dok ONI žive punim plućima, dok im ideološki guru organizira proslave obljetnica i osnutka postrojbi od razine desetine do bojne zbog vlastite i stranačke promocije držeći ih pritom u šaci ito novcem koji je otrgnut našoj dici iz usta nema tu kruha!
   Zapanjuje tj zastrašuje činjenica ušto su se 10- 15 % ratnika pretvorilo …, u statiste koji za jednu sliku su spremni odreći se ideala, vlatitog Ja, obitelji, bliske prošlosti, suboraca ma prestrašno, za jedan sealfie i stolicu u restoranu , a Mi !
   Mi to sve promatramo nemoćni jer nemamo više niti snage, volje niti htjenja……, ostaje samo tko nije ako je u nekoj Udruzi da se ispiše, zalupi vratima, isiče braniteljsku iskaznicu i šta onda, oće nam biti lakše!
   Ali mislim ideja sa organiziranim povratkom braniteljskih iskaznica popraćeno medijima da nebi bila loša ideja je njihov ideološki ćaća Medved je svakako novim Zakonom OPHBDR-a poručija nam da više nismo branitelji, ovo normalan ljudski um više ne može izguglati.
   Pobit će nas sve svojom brigom o nama i lažnom empatijom!

 3. Narav njihova govori sve o takvim instruarinim spodobama kao slucaj Frljic i banda u HNK! Mazocco je isto pero i produzena ruka gada iz Slobodne..ti segmenti bu uvijek rusili i najedali Hrvatsku ..na Goli s bandom!!!

 4. skrecu teme Sa Stazica ,cudno SDP nije se ni ocitova o Stazicu ,kamoli trazio ostavku ,a ovaj sto napada ministra ,ha on osjetio prijetnje ?to je subjektivno sto je on osjetio ,a relativno mu nije niko prijetio ,a svak ima pravo svoju kucu i familiju cuvati i zastiti,

 5. Bravo ministre , za što smo se mi borili da meni djeca idu u gastarbajtere ,a neki ušljivi novinarčič koji ni ne voli našu domovinu pljuje po našim danima ponosa i slave .Nisi sina postavio u INU ili na neku funkciju .Valda smo toliko zaslužili da nam djeca negdje rade .Ja jedini imam primanja i djeca se morala raseliti jel kod nas u Slavoniji imaju prednost političke elite djeca i obitelji nacionalne manjina (četnici)pa branitelji

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 1 =