Podijeli

Polumaraton koji se u subotu, 20. travnja, održao u Banjoj Luci uspio je staru rimsku izjavu “u zdravom tijelu, zdrav duh” opovrgnuti zbog šestorice mladića koji su odlučili trčati u majicama ratnog zločinca Ratka Mladića…

Fotografiju nadobudnih i zadojenih mladića na svom je Facebook profilu objavio novinar Al Jazeere Dragan Bursać uz popratni komentar.

– Na fotografiji vidite mladiće kako trče banjalučki polumaraton s fotografijama ratnog zločinca Ratka Mladića. E sad, zamislite kako mladi ljudi, njihovi vršnjaci, trče berlinski maraton s Hitlerom ili Geringom na majicama – napisao je.

Tako je još jednom u sportsku manifestaciju na Balkanu uspješno unesena politika koja narode na njezinom zapadnom dijeli samo na “naše” i “vaše”.

Podsjetimo,”njihov idol”- Ratko Mladić je pred Haaškim sudom osuđen prvostupanjskom presudom na doživotni zatvor. Prema Haškoj presudi, kriv je za genocid u Srebrenici, progon Hrvata i Bošnjaka diljem Bosne i Hercegovine, teroriziranje stanovnika Sarajeva te za uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce, donosi livno-online…

Evo nekoliko komentara;
-Ahmet Salkic Ma neka trče,neka nose majice,neka su im uzori ratni zločinci – svijet je toliko odmakao od njih da ga ne mogu stići taman da trče brzinom svjetlosti …
Troko Mladenjeličić Izgleda da usisivači pameti, srama, obrazovanja, objektivnosti i misaonih procesa najbolje rade u rs-u. Ne znam je li zbog osiromašenog uranija stasala generacija osiromašena svega ljudskog i normalnog, osim mržnje laži i indoktrinacije.???
Vladan Radmilović Ko nema u glavi, ima u nogama.
I tako redom, uglavnom su mnogi osupnuti sa ovom trkom zadojenih mladih trkača koji u ratnim zločincima pronalaze svoju trkačku inspiraciju. Da nije žalosno bilo bi smiješno, ali je ovo jasna poruka o razmišljanjima mnogih srba u Banjoj Luci, RS, dok nam u hrvatskoj vladajući političari  ne dozvoljavaju niti legalne ratne oznake iz obrambenog Domovinskog rata pojedinih ratnih postrojbi koje su se upravo borile protiv ovog ratnog zločinca koji nije osuđen niti je odgovarao za stravične zločine počinjene pod njegovim zapovjedništvom.
Upravo je ovo poruka svim “naivnim” hrvatskim političarima koji se hvataju ruku pod ruku sa Dodikom i njemu sličnima, naivno misleći da će preko noći na ovim područjima sa ovako zadojenom srpskom mladeži, koje je i u hrvatskoj sasvim dovoljno, preko noći zavladati međusobna tolerancija i mir. Grdno se varaju, jer vuk dlaku mijenja ali ćud nikada!To je najbolje pokazao srbijanski predsjednik Vučić svojim posjetom Glini i tamošnjim srbima, tapšan od strane hrvatske predsjednice i predsjednika Vlade koji su pomislili da je njegovim dolaskom u Hrvatsku sve riješeno. Na kraju se ispostavilo da je Vučić, dobro poučen lažima Dobrice Ćosića,prevario sve naše političare i diplomate. U ured predsjednice je donio nekoliko papirića koje naše službe i država već imaju, a najave Vučića su bile posve drugačije. Međutim, svaka se škola, a naročito ova prevarantska i politička , skupo plaća. Valjda su i naši političari iz svega tog izvukli nekakvu pozirivnu pouku, bez obzira na sufliranje vanjskih čimbenika, jer je hrvatski narod birao svoje političare, pa sad neka gleda koliko je među njima , od strane “birača” izabranih -na vlasti.Možda je i hrvatski narod ponešto naučio!?
D.K.

Podijeli

6 KOMENTARI

  1. Citiram:”vuk dlaku mijenja ali ćud nikada!To je najbolje pokazao srbijanski predsjednik Vučić svojim posjetom Glini i tamošnjim srbima, tapšan od strane hrvatske predsjednice i predsjednika Vlade koji su pomislili da je njegovim dolaskom u Hrvatsku ……” Ističem! On nije potapšan (bolje reć pomilovan, podragan ….) od Hrvatske predsjednice i Predsjednika Vlade jer to navedene institucije u Hrvatskoj nikada, ama baš NIKADA, ne bi napravile! Jadan je onaj Hrvat kojega njih dvoje predstavlja!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 4 =