KNIN:GDJE SU “NESTALI” MILIJUNI? Gospodine gradonačelniče Jeliću zar Vam je važnija politička podrška HDZ-a i SDSS-a u Gradskom vijeću od građana Knina i njihova prava na istinu o nastalim dugovima Grada Knina proteklih godina. Čega se bojite ?

Javno objavite podatke o tome kako su nastali milijunski dugovi i je li bilo nečijeg propusta, namjernog, nenamjernog ili kriminalnog...

i-lustracija
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

PRIOPĆENJE JAVNOSTI-U CIJELOSTI…

Glavni lajtmotiv predizbornih obećanja gradonačelnika Jelića bila je transparentnost rada gradske uprave i forenzička revizija poslovanja Grada Knina i njegovih ustanova i poduzeća…

Na osnovu tih obećanja dobio je povjerenje građana kojima je dosta bilo netransparentnog rada prethodne gradske uprave i sumnji u nezakonite radnje pojedinaca u gradskoj upravi.

Do danas nakon više od dvije godine rada gradonačelnika od toga nismo vidjeli ništa, osim javnih izjava gradonačelnika kako se radi na forenzičkoj reviziji.

U međuvremenu ispadaju iz ormara tzv. kosturi u milijunskim iznosima. Gradonačelnik bi vjerojatno i to zataškao koliko je transparentan, ali ne može jer dolazi do ovrha računa Grada Knina i tako sve postaje javno.

Prije više od godinu dana stigla je ovrha na dug Grada Knina iz 2010. godine na iznos od 760.000 kuna.

Prije nešto manje od godinu dana pojavio se dug iz 2008. godine u iznosu od 1,8 milijuna kuna.

Prije nekoliko mjeseci saznali smo za dug Grada Knina iz 1998. godine u iznosu od 2, 2  milijuna kuna.

Kad se sve zbroji dođe se do iznosa od 4.760.000 kuna !

Za ove dugove Grada Knina nismo saznali pomoću  gradonačelnikove obećane forenzičke revizije nego na osnovu ovrha računa Grada Knina.

Očekivala sam kako će gradonačelnik na osnovu svojih predizbornih obećanja javnosti priopćiti na koji način su nastali ovi milijunski dugovi Grada Knina. Kakvi su radovi izvedeni za Grad Knin ?  Jesu li uopće izvedeni radovi ? Zašto nisu plaćeni na vrijeme ? Tko je za sve to odgovoran ?

Ništa od toga nismo saznali od gradonačelnika Jelića. Građani Knina uopće ništa ne znaju o nastanku ovih milijunskih dugova koje su na kraju uvećane za kamatu platili.

Prije nekoliko mjeseci saznali smo kako postoje i nenaplaćena potraživanja za komunalnu naknadu koja su otišla u zastaru u iznosu od 4.069.514,03 kune.

Kao i za prethodne dugove od gradonačelnika Jelića nisam mogla dobiti odgovor tko je i kome pogodovao kako bi nenaplaćena milijunska potraživanja za komunalnu naknadu  otišla u zastaru.  Dok se za ove prethodne dugove pozivao na sudsku tajnu, sad se poziva na zaštitu osobnih podataka dužnika.

Bilo kako bilo građani Knina nemaju odgovor na pitanje na koji je način nastao dug i tko je za to odgovoran.

Kad se zbroje ovi milijuni dođemo do iznosa od 8. 829.514 kuna koje su platili građani Knina ili je gradski proračun ostao bez njih.

Što se sve moglo napraviti sa ovim milijunima kuna u Kninu ?

Mogla su se napraviti čak dva dječja vrtića kako bi napokon sva djeca dobila priliku pohađanja vrtića.

Mogla se postaviti nova gradska rasvjeta, a ne uzimati kredit za to u iznosu od 6 milijuna kuna, a još novca preostalo bi i za postavljanje rasvjete u svim ulicama grada Knina gdje do danas ne postoji javna rasvjeta ( Zlatovićeva, Kupreška, Ikičina, Rendićeva, Solinska …….. ).

Svi se moramo zapitati zašto gradonačelnik koji je dobio izbore na obećanju kako će raskrstiti sa korupcijom i nepotizmom u Kninu izbjegava javnosti priopćiti odgovorne za nastale dugove grada Knina, te prezentirati javnosti rezultate forenzičke revizije Grada Knina, njegovih ustanova i poduzeća.

Je li razlog možda gubljenje podrške u Gradskom vijeću od stranke koja je obnašala vlast u Kninu prije gradonačelnika Jelića i bez čijih ruku nema većinu u Gradskom vijeću.

Gospodine gradonačelniče Jeliću zar Vam je važnija politička podrška HDZ-a i SDSS-a u Gradskom vijeću od građana Knina i njihova prava na istinu o nastalim dugovima Grada Knina proteklih godina.

Čega se bojite ? Ti dugovi nastali su prije Vašeg dolaska na mjesto gradonačelnika Knina i danas Vam opterećuju redovno poslovanje.

Javno objavite podatke o tome kako su nastali milijunski dugovi i je li bilo nečijeg propusta, namjernog, nenamjernog ili kriminalnog.

Građani Knina imaju pravo na istinu o tome kako se troši njihov novac.

Kako ćemo Vam vjerovati da i Vi sve danas radite na korist Grada i građana Knina, ako izbjegavate prezentirati način rada vaših prethodnika kad su nastali ovi milijunski dugovi.

Istinu na sunce o svakoj potrošenoj kuni poreznih obveznika, a činjenica je gospodine gradonačelniče da su ovi milijunski dugovi plaćeni za vrijeme Vašeg mandata pa Vas i to obvezuje na iznošenje pune istine o tome pred građane Knina.

Ne bojte se gospodine gradonačelniče ! Istina oslobađa!, stoji u priopćenju koje je potpisala,

VIJEĆNICA U GRADSKOM VIJEĆU GRADA KNINA / Marija Ćurić

** Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva Braniteljskog portala  već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora** 

 

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

četiri × 1 =