Kina: Prema studiji iz Wuhana asimptomatski bolesnici ne prenose koronu

Studija je objavljena na stranicama Britanskog medicinskog časopisa (British Medical Journal), znanstvenog časopisa kojeg izdaje Britansko liječničko udruženje...

Podijeli

Nova studija iz Wuhana pokazuje da asimptomatski prijenos nije važan kod SARS-CoV-2…

Strog režim zatvaranja bio je proveden u Wuhanu između 23. siječnja i 8. travnja 2020. Nakon što je on završio, između 14. svibnja i 1. lipnja, proveden je gradski program provjere nukleinske kiseline SARS-CoV-2. Svi stanovnici grada od 6 godina i stariji pozvani su da sudjeluju te je sudjelovalo njih 9,899,828 (92.9%). Rezultat: nisu utvrđeni novi simptomatski slučajevi, a identificirano je samo 300 asimptomatskih slučajeva. Za čak 1.174 bliska kontakta asimptomatskih bolesnika utvrđeno je da su negativni.

Istraživači su zaključili da je stopa otkrivanja asimptomatskih pozitivnih slučajeva u Wuhanu nakon zaključavanja bila vrlo niska (0,303 / 10 000) i nema dokaza da su identificirani asimptomatski pozitivni slučajevi uopće bili zarazni.

Studija je objavljena na stranicama Britanskog medicinskog časopisa (British Medical Journal), znanstvenog časopisa kojeg izdaje Britansko liječničko udruženje.

G.S.


Podijeli