KHABIB NURMAGOMEDOV UFC-ov šampion na instagramu napisao oštru poruku Macronu: ‘Neka Uzvišeni unakazi lice ovog stvorenja‘

Nurmagomedov, musliman iz ruske republike Dagestan, rekao je da ‘Macron i njegovi sljedbenici‘ vrijeđaju osjećaje muslimana...

Foto-instagram
Podijeli

Khabib Nurmagomedov poslao je oštru poruku predsjedniku Francuske Emmanuelu Macronu koji je ranije izjavio da se “islam nalazi u krizi”…

Sve je počelo stravičnim ubojstvom gimnazijskog profesora Samuela Patyja kojeg je 18-godišnji musliman čečenskog podrijetla dekapitirao nakon što je profesor učenicima pokazivao karikature proroka Muhameda.

Nakon toga su ubijene tri osobe u Nici, ali nije poznato je li i taj čin povezan s ubojstvom profesora Patyja.

“Francuska je pod napadom islamista, ali neće odustati od svojih vrijednosti”, rekao je Macron.

Prošlog tjedna “umirovljeni” MMA borac i UFC-ov šampion u lakoj kategoriji Khabib Nurmagomedov na svom je službenom Instagram profilu objavio fotografiju francuskog predsjednika Emmanuela Macrona s otiskom čizme preko njegovog lica, a objavu je popratio riječima:

-“Neka Uzvišeni unakazi lice ovog stvorenja i njegovih sljedbenika koji pod sloganom slobode govora vrijeđaju osjećaje više od jedne i pol milijarde muslimana. Neka ih Uzvišeni ponizi u ovom i budućem životu. Alah je brz i vidjet ćete.”

Nurmagomedov, musliman iz ruske republike Dagestan, konstatirao je da muslimani svog poslanika Muhameda vole “više nego svoje majke, očeve, djecu supruge i sve druge bliske ljude”. “Vjerujte, vratit će im se te provokacije”, dodao je Dagestanac, inače pripadnik etničke skupine Avara.

Nurmagomedov je objavu zaključio citatom iz Kurana, točnije iz 57. ajeta iz 33. sure: “Da, Allah proklinje na ovom i na onom svijetu one koji uvrijede Alaha i njegovog Poslanika. On njima priprema jednu sramnu kaznu.”

Foto-instagram

Objava najboljeg MMA borca je u osam sati prikupila više od 2,6 milijuna lajkova i više od 170 tisuća komentara. Nurmagomedova na Instagramu prati 25,1 milijun korisnika.

D.J.

 


Podijeli