NEMA LJEPŠE NAJAVE! MODRIĆ NAJAVIO NAPADE OD PRVE MINUTE, DALIĆ NA ZADNJOJ PRESICI OTKRIO KAKO ĆE IGRATI Sigurni smo u to što će oni napraviti!…

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu od 20.45 igra odlučujuću utakmicu za odlazak na Euro protiv Slovačke...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Kao što je i običaj uoči najvećih utakmice, novinarima su se večer prije velikog okršaja sa Slovačkom na Rujevici, obratili izbornik Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić, donosi sportske…

PRESICA ZLATKA DALIĆA I LUKE MODRIĆA UOČI SLOVAČKE

20.04 – Završila je press konferencija.

20.02 – *Koliko se vodite mišlju što suparnički trener može pripremiti za vas?

“Sigurno je da oni u potpunosti moraju promijeniti svoj pristup. Mi smo o tome razgovarali i pripremali se. Ostat će ista formacija kao što Hrvatska uvijek igra. Mi moramo igrati svoju igru, ali smo se prilagodili da promijenimo sustav ako ne daj bože budemo ganjali rezultat. Ako nekoga nema, mi nećemo plakati. Mi imamo izbor igrača i mi smo viceprvaci svijeta. Kako god bilo, odgovornost je na meni, ne na njima”.

20.01 – *Jeste li sudbinski vezani za Rijeku?

“Ne bih ja volio da to bude sudbina”.

20.00 – Je li šteta što se utakmica ne igra na Maksimiru koji bi bio sigurno rasprodan?

“Nema smisla o tome govoriti. Ovdje imamo sjajne uvjete, najbolji teren. S te je strane sve u redu.”

19.59 – Šuker i presing zbog prijateljske protiv Rusije u Sočiju?

“To je sve nebitno dok se ne osigura Euro”.

19.58 – U Rusiji ste vodili jednu od najstarijih momčadi, a sutra bi trebala biti jedna od najmlađih?

“Ako se ne varam sutra će nastupiti trojica ili četvorica novih. Mi smo zapravo napravili neku smjenu gerenarija. Očekujem spremnu i motiviranu Hrvatsku i plasman na Euro”.

19.56 – Možete li usporediti pritisak prije Kijeva i sada?

“Situacija je slična. Pritisak uvijek postoji i on je dobar. Tada je bio pritisak hoćemo li uopće igrati neke kvalifikacije, a sada izravno ovisi o Euru. Meni je samo žao da to nismo prije riješili. Ja sam prije kvalifikacija rekao da će nam trebati 15 bodova i sada je tako. Znam da svi od nas očekuju da idemo na Euro, a vjerujem da ćemo u tome i uspjeti”.

19.55 – *Tko će startati protiv Slovačke? Jeste li prelomili?

“Imali smo tri jaka treninga. Bila je milina raditi ova tri dana. Sve smo napraviuli i pripremili. Sve smo odlučili i mislim da će svi dati sve od sebe. Rekao sam dečkima da igraju opušteno, da pritisak postoji, ali moramo se postaviti kao favoriti, uživati. Bez obzira na vrijeme, uvjete i sutuaciju, dat ćemo sve od sebe”, rekao je Dalić.

19.54 – Sada je na red došao izbornik Zlatko Dalić.

19.52 – Postoji li pritisak među vama uoči utakmice biti ili ne biti?

“Pritisak postoji. Svjesni smo da nam remi ili pobjeda donose Euro, ali svjesni smo naše kvalitete, imamo naše ljude iza sebe i siguran sam da će nam oni biti podstrek. Pozitivno razmišljamo i to je najbitnije. Postoje i druge opcije, ali ne daj bože, o njima ne razmišljamo. Vjerujemo da ćemo se plasirati na Euro”.

19.49 – *Je li najpametnije krenuti od prve minute u napad?

“Definitivno. Mi smo ekipa koja ne znati igrati na remi, koja se ne zna braniti. Sigurno ćemo takav pristup imati i sutra i vjerujem da će nas publika nositi do rezultata”.

19.48 – *Godinu dana prije odlaska u Tottenham poznato je da ga je tada htio dovesti Pavel Vrba iz Žiline. Jeste li upoznati s time?

“Nisam upoznat s time. Nije mi nitko rekao o tome”.

19.46 – *U knjizi ste puno pisali o motivu da ostanete u reprezentaciji. Odakle taj motiv?

“Motiv je igranje za reprezentaciju, nositi ovaj dres, slušati himnu. Vodio sam se srcem, nisam gledao na sebe, hoće li mi to škoditi zu klubu. Volim igrati za reprezentaciju, uživam u tome. Nadam se da mladim igračima pomažem primjerom. Zato sam ostao, zapravo nisam o tome uopće razmišljao”.

19.44 – Jesu li vas u Monte Carlu pitali koliki će trag ostaviti Hrvatska na Euru nakon dodjele nagrade?

“Nisu mi postavili to pitanje. Prvo je najbitnije da se tamo kvalificiramo, a onda ćemo dalje razmišljati. Bitno je plasirati se.”

19.43 – *Koliko su ozljede utjecale na momčad psihički?

“Nije utjecalo na nikakav način. Igrači kojih nema sigurno će nam nedostajati, ali oni koji su ovdje pokazat će da im je mjesto ovdje. Uvijek je tako bilo dosad i vjerujem da će tako biti i sutra. Da se izostanci neće osjetiti”.

19.42 – *Jeste li razmišljali o Trnavi uoči okršaja na Rujevici?

“Sigurno da možemo izvući puno pozitivnih stvari s te utakmice, ali svaka je utakmica priča za sebe”.

19.41 – *U čemu je najveća kvaliteta Slovačke?

“Slovačka je jako dobra ekipa i rezultat iz Slovačke nije odraz njihove kvalitete. Morat ćemo obratiti pažnju na sve njihove kvalitete. Po meni je to prvenstveno vezna linija. Dobri su i u drugim segmentima, ali ako moram jedan izdvojiti, onda je to vezna linija”, rekao je Modrić.

19.40 – Luku Modriću dočekalo je na početku pitanje o vremenskim nepogodama u Rijeci.

“Nadam se da neće doći do takve situacije i neodigravanja utakmice. Mi se moramo koncentrirati na nogomet. Ovih dana su bili dobri uvjeti, ali sutra je lošija prognoza. Nadam se da neće biti tako loše i da neće biti odgode utakmice”, rekao je na početku kapetan Vatrenih.

19.39 – Prije početka presice glasnogovornik Pacak je izrazio sućut slovačkom narodu zbog tragedije koja je pogodila Slovačku.

19.38 – Počela je posljednja presica reprezentacije uoči utakmice protiv Slovačke.

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu od 20.45 igra odlučujuću utakmicu za odlazak na Euro protiv Slovačke, a dobru atmosferu oko susreta poremetila je najava velikog nevrijemena koje je dijelove Rijekepotopilo već u petak, i prijeti odgodom utakmice.

Hrvatskoj treba samo jedan bod da bi matematički osigurala plasman na Europsko prvenstvo, ali vremenska prognoza pomalo zabrinjava. spominje se i odgoda susreta, za nedjelju u 14.30.

IZVOR-VIŠE OVDJE


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 2 =