Kalinić oprao HRT pred Majom Sever: Kako se zapošljavaju vaši novinari?

Podijeli

Radite isključivo na dezinformiranju kako bi narod bio što zbunjeniji! Svi su vam zaposleni preko veze, od čistačice do ravnatelja. Možemo dati točno ime tko je za koga intervenirao, poručio je Kalinić


U HRT-ovoj emisiji Hrvatska uživo gostovali su gradski zastupnik Marko Torjanac i pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić. Tema je bilo paljenje Novosti ispred Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu i otuđivanje ploče Trga maršala Tita. No Kalinić je ušao u raspravu s voditeljicom Majom Sever i žestoko napao HRT.

“Ako neka bakica ne plati TV pretplatu 80 kuna, dođe ovrha i bakica, ako ne može platiti, završi u Remetincu. A imate i najvećeg sina našeg naroda Todorića koji ima priznatih preko 40 milijardi, on uredno šeće po gradu Zagrebu i drži još lekcije kako se treba ponašati ili ne. Zašto? Zato što je ta koruptivna hobotnica jako duga i prema tome ovo sve što se događa u Hrvatskoj u stvari događa se na taj način da bi se prikrilo ono što se radi. Neka netko kaže kako je Smokvica došla u vlasništvo, koliko je novca platio taj čovjek koji je dobio koncesiju?”, krenuo je Kalinić.

 

Sever ga je prekinula kazavši da se traže odgovori i na ta pitanja.

“Ne traži se, u Hrvatskoj se ne traži odgovor apsolutno ni na kakvo pitanje. Isto kao što televizija ne služi da informira, nego da dezinformira javnost. Jer Hrvatska televizija i to bilo koji program, ona radi isključivo na dezinformiranju kako bi narod bio što zbunjeniji. Zato recimo kad imate emisije, nekad ste imali Motrišta, pa ste imali Otvoreno, ne znam kako se sad zovu, zovete ljude, novinar u pravilu nije upoznat s temom, i onda se sve to lijepo priča, ljudi jadni gledaju, i onda dok gleda televiziju, ne razmišlja o ničemu, cijeli sretan i sutra ispočetka i što se promijenilo? Apsolutno ništa!”, kategoričan je bio Kalinić.

Sever je uzvratila kako joj je drago da se pridružio onima koji smatraju da su mediji ipak “najkrivlji” za sve što se događa.

“Gledajte, nisu mediji najkrivlji nego su i medijima kao i u ostatku RH svi zaposleni preko veze, od čistačice do ravnatelja”, odgovorio je gradski pročelnik, a Sever odgovorila: “Dobro, evo ja recimo nisam, ali vjerojatno tu i nitko od mojih kolega nije”.

Ne, u Hrvatskoj nitko nije, uzvratio je njen gost. “Ako hoćete, možemo dati točno ime tko je za koga intervenirao”.

“Glavno da u Gradskoj upravi nije nitko. Jel’ da?”, Sever nije ostala dužna.

“Ne, ne dao Bog. I u Gradskoj upravi su također svi zaposleni, ali Hrvatska televizija je još gora, nećete vjerovati, od Gradske uprave”, nije se zaustavio pročelnik.

Sever mu je poručila da joj je drago što mogu otvoriti malo natjecanje.

“Nema natjecanja, nego je to realnost. Kako postaju direktori na vašoj televiziji? Kako se postane novinar, javi se na natječaj? Na koji natječaj?”, zaključio je Kalinić.

Snimku pogledajte OVDJE.


Podijeli

Comments are closed.