KAKO SAM PREKINULA OPSADU GORNJEGA GRADA U RUJNU 2002?

OTPUŠTENI SU S BEZRAZLOŽNO, NEZAKONITO I BEZ OBRAZLOŽENJA S POSLA KAO VIŠAK ZAPOSLENIH DA BI SE NA NJIHOVO MJESTO UPOSLILI SRPSKI POVRATNICI I BIVŠI AGRESORSKI VOJNICI...

JE LI HRVATSKA JEDNA OGROMNA SUDNICA I OGROMAN ZATVOR? TO SE DOGAĐA ZA VAŠEG MANDATA, OSJEĆATE LI SE ODGOVORNI?
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

OKUPACIJU GORNJEG GRADA OD TRGA BANA JELAČIĆA, TKALČIĆEVE, JURJEVSKE I UOKOLO NA SVE STRANE NAREDIO JE PREDSJEDNIK VLADE IVICA RAČAN I MINISTAR UNUTARNJIH POSLOVA ŠIME LUČIN.

Od trga bana Jelačića, Tkalčićeve, Kamenitih vrata, Jurjevske i uokrug Gornjeg grada izvedena je antiteroristička jedinica hrvatske policije do zuba naoružana i maskirana, a ulice su bile zakrčene policijskim autobusima, đipovima s rešetkama i drugim policijskim vozilima.

Tko je ta i tolika opasnost koja je Vladu Republike Hrvatske izazvala da izvede toliku silu na Gornji grad, Markov trg, na Kamenita vrata?

Zamislite! Osmorica hrvatskih policajaca, hrvatskih branitelja, neki od njih odlikovani zlatnom medaljom za hrabrost Prvog hrvatskog redarstvenika! Vlada se grozi osmorici od tridesetorice koji već tri mjeseca mirno i tiho podsjećaju Vladu svojom prisutnošću na svoj neriješeni problem i očekujući rješenje svog problema: OTPUŠTENI SU S BEZRAZLOŽNO, NEZAKONITO I BEZ OBRAZLOŽENJA S POSLA KAO VIŠAK ZAPOSLENIH DA BI SE NA NJIHOVO MJESTO UPOSLILI SRPSKI POVRATNICI I BIVŠI AGRESORSKI VOJNICI.

To se zbilo 2002. To je godina i vrijeme opće hajke na hrvatske branitelje koalicijske vlade SDP-a i HSLS-a, Račana i Budiše. To je bilo vrijeme kada se tražilo uhićenje bolesnog generala Janka Bobetka i njegovo izručenje Haagu.

Bila sam u molitvenoj skupini dr. Ružice Čavar koja je svakog petka od 10 – 11 molila na Kamenitim vratima za domovinu i uhićene hrvatske branitelje one u Haagu i one u Hrvatskoj. Mi smo redovito obilazili hrvatske policajce koji su protestirali smjestivši se u kapelicu sv. Sebastijana u crkvi sv. Marka, preko puta ulaza u Banske dvore. Nosili smo im hranu i potrepštine.

Vidjevši tog petka opsadu i crkvu potpuno zaokruženu specijalcima odjurila sam kući. U sebi sam nosila eksplozivni tekst koji sam unijela u kompjutor, isprintala ga, odjurila na Gornji grad, tekst urudžbirala u pisarnici Hrvatskog Sabora i dobila žig. Isti tekst fotokopiran sa žigom Sabora odnijela sam u Banske dvore i urudžbirala u pisarnici Vlade i dobila žig. Tako sam na istom tekstu imala obadva  žiga. Primjerak svog teksta s obadva žiga Vlade i Sabora sam isprintala u stotinjak primjeraka i podjelila saborskim zastupnicima, uključujući i Vladimiru Šeksu, koji  su se s podnevne pauze vrćali na zasjedanje Sabora.

Nakon ovog mog čina atiteroristička jedinica i sve policijske snage su se povukle s Gornjeg grada a policajci su ostali u kapeli sv. Sebastijana u crkvi sv. Marka do daljnjeg.

Evo tog teksta koji sam urudžbirala u Saboru i Vladi RH i koji sam podijelila zastupnicima.

Ispod fotokopiranog teksta nalazi se prijepis u slučaju da je tekst nekomu nečitljiv.

FOTOKOPIJA NASLOVNE STRANICE SA ŽIGOVIMA, A ISPOD NJE PRIJEPIS.

PRIJEPIS:

Kornelija Pejčinović, Sermageova 6, 10 000 Zagreb, tel: 2311-325; e-mail:kornelija. pejcinovic@hinet.hr.

HRVATSKOM SABORU

PREDSJEDNIKU HRVATSKOG SABORA I NJEGOVIM ZAMJENICIMA

SABORSKIM ODBORIMA

SABORSKIM ZASTUPNICIMA I SVIM TIJELIMA HRVATSKOG SABORA

HRVATSKOJ VLADI

PREDSJEDNIKU IVICI RAČANU

VIJESTI KOJE EMITIRA HTV ZAPOČINJU I ZAVRŠAVAJU SA SUĐENJEM: SUĐENJEM GOSPIČKOJ SKUPINI, SUĐENJEM BRANITELJIMA U ŠIBENIKU, SUĐENJEM BRANITELJIMA U SPLITU, SUĐENJEM SPECIJALCU U KARLOVCU, SUĐENJEM SLUČAJA PAKRAČKA POLJANA U ZAGREBU. PODIGNUTA OPTUŽNICA …. PUŠTENI IZ ZATVORA U SLUČAJU RIJEČKE BANKE, NASTAVLJEN PROCES ZLOČINAČKOJ SKUPINI itd. ZADNJA VIJEST IZ HRVATSKE SUDSKE SERIJE JE ZAHTIJEV HAAŠKOG TRIBUNALA ZA IZRUČENJEM GENERALA JANKA BOBETKA.

JE LI HRVATSKA JEDNA OGROMNA SUDNICA I OGROMAN ZATVOR? TO SE DOGAĐA ZA VAŠEG MANDATA, OSJEĆATE LI SE ODGOVORNI?

Gledala sam vas gospodo saborski zastupnici u raspravi o slučaju Janka Bobetka. Ne gleda vas samo hrvatska javnost, gledaju vas i sva diplomatska predstavništva i sve diplomatske i vojne misije uključujući i Misiju Haaškog Tribunala u Zagrebu i procjenjuju koliko ste sposobni i tvrdi, lukavi ili naivni u obrani nacionalnih interesa. Gledaju vas koliko ste vješti i zreli u nadmetanju, pregovaranju, u pravnim smicalicama i taktiziranju.

Mogu vam reći da ste pali na ispitu i da ste pokazali, čak i kada ste složni u ciljevima da ste naivne neznalice, da ste tijesto koje se strancima lako dade mijesiti. Bilo bi politički zrelo da ste poslušali onog starog odvjetničkog lisca, Vladimira Šeksa i s predsjednikom vlade sklopili i potpisali ugovor. To bi vam prema vani omogućilo niz taktičkih varijanti. Trebali ste potpisati ugovor između Sabora i Vlade, čak i da ste 100% uvjereni u iskrenost vladinih namjera iz čistog razloga ozbiljnosti obrane nacionalnih interesa. Ovako ste izgubili na vjerodostojnosti. Učinili ste ono što nikada ne biste učinili u vlastitom sudskom sporu ili u obrani imovinskih ili drugih osobnih interesa, u kojoj biste zasigurno odbili ponuđenu riječ i zatražili biste da se riječ – namjera – pismeno definira, utvrdi i ovjeri žigom kod javnog bilježnika ili na sudu. Bilo bi vrlo ozbiljno i državnički da ste u najvažnijim državnim pitanjima postupili s onoliko ozbiljnosti koliko to činite u svojim privatnim poslovima. Zaključni dio u vođenju saborske rasrpave predsjednika Sabora Zlatka Tomčića, kada je apelirao na vjeru a protivio se ugovoru s Vladom bio je porazno neozbiljan pa će on biti najodgovorniji pođu li stvari krivo. No to nam je slaba utjeha.

OVO SE DOGODILO ZA VAŠEG MANDATA: OSJEĆATE LI SE ODGOVORINIM?

SPECIJALCIMA JE OVA VLAST KRENULA NA GANDIJEVSKE NENAORUŽANE PROSVJEDNIKE. TO JE NOVI DOPRINOS HRVATSKE VLADE U OSTVARENJU EVROPSKOG DEMOKRATSKOG MODELA PONAŠANJA I PRISTUPU EUROPSKIM INTEGRACIJAMA.

NE SLIČI LI PRIZOR NASTUPA ANTITERORISTIČKE JEDINICE NA MARKOVOM TRGU NA NENAORUŽANE PROSVJEDNIKE – OTPUŠTENE HRVATSKE POLICAJCE  NA BIVŠE KOLEGE U RATU I U MIRU NA NAPAD BRITANSKIH TRUPA PROTIV NENAORUŽANOG MAHATME GANDIJA I NJEGOVIH SLJEDBENIKA IZ ČUVENOG FILMA „GANDI“?

NAPAD NA HRVATSKE NENAORUŽANE PROSVJEDNIKE SNAGOM ANTITERORISTIČKE JEDINICE ZBIO SE U HRVATSKOJ.

ČIJE PRIMJERE I PREPORUKE SLIJEDI OVA VLADA? OVO SE DOGODILO U HRVATSKOJ ZA VAŠEG SABORSKOG MANDATA: OSJEĆATE LI SE ODGOVORNIM?

UHIĆENI POLICAJAC KOJI JE 17 RUJNA PREVEZEN U VINOGRADSKU BOLNICU KIDNAPIRAN JE S BOLNIČKOG ODJELA I NE ZNA SE GDJE SE NALAZI. ZAPIS NJEGOVOG PRIJEMA KAO PACIJENTA DOVEŽENOG KOLIMA HITNE POMOĆI IZ BOLNIČKOG KOMPJUTORA JE IZBRISAN KAO DA GA NIKAD U BOLNICI NIJE NI BILO. 14 RUJNA JE TAJ HRVATSKI OTPUŠTENI POLICAJAC – BRANITELJ – ŽELJKO SALOPEK PROSLAVIO 29-ti ROĐENDAN. U OBRANU HRVATSKE JE STUPIO S NEPUNIH 18 GODINA.

JE LI HRVATSKA POLICIJSKA DRŽAVA? PODSJEĆA LI OVA POLICIJSKA INTERVENCIJA U BOLNICI NA PO ZLU ČUVENA VREMENA OZNE I KOS-a, UDBE I NA BLISKU SURADNJU POLICIJE I MEDICINE?

SVE SE OVO DOGAĐA ZA VAŠEGA MANDATA: OSJEĆATE LI SE ODGOVORNIM?

REŽIMI KOJI SU NA OVAJ NAČIN PROMICALI I „ULAGALI“ U OPĆE DOBRO URUŠILI SU SE I PROPALI JER NISU BILI SPOSOBNI ZA ŽIVOT. VIŠE SU „INVESTIRALI“ U SILE REPRESIJE NEGO U SNAGU ŽIVOTA. PROGONITELJE SU NEUSPOREDIVO VIŠE PLAĆALI OD ONIH KOJI SU STVARALI VRIJEDNOSTI I DOPRINOSILI.

SUDJELUJETE LI VI /ZASTUPNICI/ U OŽIVLJAVANJU OVOGA MRTVACA? OSJEĆATE LI SE ODGOVORNIM?

ODGOVORI KOJE SU SABORSKI ZASTUPNICI DOBILI NA PRVOM JESENSKOM ZASJEDANJU HRVATSKOG SABORA OD STRANE PREMIJERA RAČANA, DOPREDSJEDNIKA VLADE MATE GRANIĆA, MINISTRA ŠIME LUČINA I OSTALIH IZ VLADE PREMA LOGIČKOJ ANALIZI SADRŽAJA I PO NAČINU IZRAŽAVANJA MOGLI SU ZADOVOLJITI SAMO RETARDIRANE GRAĐANE OVE ZEMLJE

JESTE LI IH PRIHVATILI KAO ZADOVOLJAVAJUĆE I SUVISLE? AKO JESTE, OSJEĆATE LI SE ODGOVORNIM?

SJEĆATE LI SE HRVATSKE U RATU? NIJE BILA OBILJEŽENA OVAKVOM REPRESIJOM KAKVU DEMONSTRIRA OVA VLADA U MIRU.

OSJEĆATE LI SE ODGOVORNIM KAO IZABRANI PREDSTAVNICI NARODA?

Ako bacite jaje na legalno izabranog zastupnika i predstavnika demokratski izabrane vlade ne gine vam specijalna odmazda, zato ubuduće pazite koga birate! Što bi premijer Račan učinio da je bio na Clintonovom mjestu u vrijeme afere Levinski?

Čitatelju, nakon čitanja ovog teksta nemoj ostati skrštenih ruku kao naša sramota, naši hrvatski saborski zastupnici bez obzira na stranačku pripadnost. Unatoč tomu što su izabrani i zaduženi za obranu Ustava, države i pravnog demokratskog sustava nisu poduzeli nikakvu odgovarajuću akciju, nisu izašli na mjesto na kojemu je zavedeno izvanredno stanje, a pred njihovovom i našom matičnom kućom – Hrvatskim Saborom, pred kojom se odvija čitava drama. Oni /zastupnici/ se nisu okupili, nisu postavili pitanja o uzrocima opsadnog stanja. Oni ne mogu reći da nisu znali, da nisu vidjeli, da nisu bili izvješteni, da ih se to ne tiče. Oni su izdali svoje  birače, svoj mandat, narod i državu.

Čitatelju piši Vladi, premijeru Račanu, ministru Lučinu, ministrici pravosuđa i uprave, predsjedniku Sabora, saborskim odborima, zastupnicima, Ustavnom sudu, Odvjetničkoj komori, Pravnom fakultetu i medijima. Šaljite e- mailove zamjenicima i svima koje se to mora ticati. Opišite kako se „hrvatska demokratska vlast“ obračunava i rješava probleme vlastitih građana kojima uskraćuje pravo na normalan prosvjed. Vlada koja krši Ustav time postaje ne- demokratska nego autokratska, voluntaristička vlada.

NE DOPUSTITE DA STVARI ODU PREDALEKO!

PROTESTIRAJTE, PIŠITE, ŠIRITE GLAS O „HRVATSKOM MODELU DEMOKRACIJE“ I TRANZICIJE PREMIJERA RAČANA! SLUŽITE SE SVIM DEMOKRATSKIM SREDSTVIMA!

PREMIJER RAČAN I MINISTAR LUČIN SU PREKRŠILI TEMELJNU ODREDBU USTAVA REPUBLIKE HRVATSKE O PRAVU GRAĐANA NA MIRNE PROSVJEDE I IZRAŽAVANJE SVOGA MIŠLJENJA.

OPSADA – IZVANREDNO STANJE ZAVEDENO NA GORNJEM GRADU U GRADU ZAGREBU

Od noći 11 rujna 2002 uvedeno je bez prethodne najave opće opasnosti u jednom dijelu Republike Hrvatske, i to u srcu glavnog grada Zagreba, na Gornjem gradu u onom dijelu Republike Hrvatske u kojem se nalaze dva najznačajnija sjedišta državnih institucija- Hrvatski Sabor kao zakonodavno tijelo i Vlada Republike Hrvatske kao izvršno tijelo Hrvatskog Sabora.

Ove dvije institucije smještene su na lijepom malom trgu koji djeluje kao obiteljski foaje. Dijeli ih samo crkva sv. Marka koja se nalazi usred trga. Upravo u ovaj lijepi, mali, mirni tradicionalni , idilični dio grada dovedene su vrlo brojne jedinice specijalnih antiterorističkih policijskih snaga. Od početka Tkalčićeve, trga bana Jelačića, Kamenitih vrata, Jurjevske, i dalje i bliže Markovom trgu svi prilazi i izlazi su bili opsjednuti, zakrčeni i blokirani policijskim antiterorističkim snagama, policijskim autobusima i vozilima, običnim i blindiranim, đipovima s rešetkama itd. Na samom trgu oko crkve sv. Marka policajcni su bili raspoređeni jedan uz drugog u razmaku manjem od jednog metra. To je bilo stanje koje sam ja vidjela 13 rujna između 11 i 13 sati, a prema TV izvještajima kasnije je bilo još gore, jer su ulice snimljene prazne, bar tako ih je prikazao HTV.

Tko se sjeća 7 listopada 1991, vremena kad su bili raketirani Banski dvori ne može se sjetiti nikakve barijere, policije na ulicama, represije ili bilo kakvog znaka opsadnog stanja, pogotovo da bi na prilazu Majci Božjoj od Kamenitih vrata bilo bar 6 policajaca iako je Hrvatska tada bila napadnuta u ratu, a Peta armijska oblast puna mržnje na sve htrvatsko, s vrećama pjeska na prozorima, cijevima automatskih pušaka koje su virile između vreća na Krešimirovom trgu u centru grada.

TKO JE TO I KAKVA JE TO OPASNOST KOJA JE VLADU REPUBLIKE HRVATSKE IZAZVALA DA IZVEDE TOLIKI SILU NA GORNJI GRAD, NA MARKOV TRG?

KOME SE TO VLADA REPUBLIKE HRVATSKE GROZI? ZAMISLITE: OSMORICI HRVATSKIH POLICAJACA, HRVATSKIH BRANITELJA  OD KOJIH SU NEKI ODLIKOVANI ZLATNOM MEDALJOM ZA HRABROST PRVOG HRVATSKOG REDARSTVENIKA. GROZI SE OSMORICI OD TRIDESETORICE KOJI VEĆ TRI MJESECA TIHO I MIRNO PODSJEĆAJU VLADU SVOJOM PRISUTNOŠĆU NA NERIJEŠEN PROBLEM OČEKUJUĆI RJEŠENJE SVOG PROBLEMA. MIRNO I TIH SJEDE PREKO PUTA ULAZNIH VRATA U ZGRADU VLADE, POTPUNO UZ CRKVU NE OMETAJUĆI NI PROMET NI BILO KAKVU DRUGU NORMALNU AKTIVNOST NA TOM TRGU.

POLICAJCI SU ZAPOČELI ŠTRAJK U OŽUJKU 2002 JER SU BILI BEZRAZLOŽNO, NEZAKONITO I BEZ OBRAZLOŽENJA ILI S LAŽNIM OBRAZLOŽENJEM DA SU KAO VIŠAK ZAPOSLENIH OTPUŠTENI IZ SLUŽBE DA BI SE NJIHOVA MJESTA POPUNILA SRPSKIM POVRATNICIMA  – BIVŠIM AGRESORSKIM VOJNICIMA I VLADINIM ISTOMIŠLJENICIMA KOJI NEĆE IMATI UNUTARNJE PSIHOLOŠKE BARIJERE DA DJELUJU SILOM PROTIV HRVATSKOG NARODA.

ŠEST MJESECI SU HRVATSKI POLICAJCI GANDIJEVSKI MIRNO PODSJEĆALI VLADU I SABOR NA SVOJ NERJEŠENI PROBLEM I TRAŽILI ISTRAGU I ODGOVORNOST ZA UČINJENU NEPRAVDU I RJEŠENJE SVOG PROBLEMA.

U JEDNOM TRENUTKU JE RAČAN IZGUBIO ŽIVCE I ODLUČIO DOISTA RIJEŠITI PROBLEM NA NAČIN NA KOJI JE ON BIO OBUČEN I TRENIRAN DUGOGODIŠNJOM PARTIJSKOM ŠKOLOM I PRAKSOM.

11 RUJNA 2002 NA GODIŠNJICU TERORISTIČKOG ČINA U NEW YORKU KOMEMORACIJI JE ODLUČIO DATI SVOJ „DEMOKRATSKI OBOL I PRINOS“ TE JE DONIO ODLUKU ZAJEDNO SA SVOJIM MISNISTROM UNUTRAŠNJIH POSLOVA ŠIMOM LUČINOM ANGAŽIRATI ANTITERORISTIČKU JEDINICU OBUČENU ZA IZVEDBU NAJDELIKATNIJIH TERORISTIČKIH PROBLEMA DA ONA RIJEŠI NERJEŠENI PROBLEM NERASPOREĐENIH I NEZAKONITO OTPUŠTENIH HRVATSKIH POLICAJACA TAKO DA IH UKLONI SVOG VIDOKRUGA.

TAKO JE KOMUNIZAM DESETLJEĆIMA GURAO POD TEPIH VAN SVOG VIDOKRUGA PROBLEME ZA KOJE NIJE NALAZIO RJEŠENJA SVE DO SVOG URUŠAVANJA GODINE 1990-te NA PROSTORU OD JADRANA DO BAJKALA.

ZATO SVE ZEMLJE IZIŠLE IZ KOMUNIZMA IMAJU TRANZICIJSKE PROBLEME KOJI SE LIJEPO MOGU OPISATI KAO DESETLJEĆIMA NERJEŠAVANI PROBLEMI PRAVOSUĐA, ZEMLJIŠNIH KNJIGA, VLASNIŠTVA, GOSPODARSTVA, BANKARSTVA I SVAKOJAKIH DRUGIH KOJI SU DESETLJEĆIMA SKLANJANI IZ VIDOKRUGA UZ NAGLASAK POSTIGNUTIH RADNIH POBJEDA, A KAD SE VIDJELO DA NE VALJA PROGLASIO BI SE ZAOKRET I REFORMA, ALI UVIJEK PREMA MAKSIMI: DRUGOVI LAKO ĆEMO!

ZATO SU PREMIJER RAČAN I ŠIME LUČIN DOVELI TOLIKE POLICAJCE NA GORNJI GRAD DA FIZIČKI PRESELE PROBLEM NEGDJE DRUGDJE ONAKO KAKO SE TO ČINI S NAMJEŠTAJEM ILI GLOMAZNIM OTPADOM. PROBLEM MORA POSTATI NEVIDLJIV DOK NE ZASMRDI KAO TRANZICIJSKI PROBLEM LEŠA KOMUNIZMA ZA KOJI NIJE DOVEDEN MRTVOZORNIK KOJI BI GA DEFINITIVNO PROGLASIO MRTVIM I DAO NALOG ZA UKOP.

PRIKAZE IZ TOG MRTVOG SUSTAVA PRIZIVAJU SILU DA IM PRESELI PROBLEM NA NEVIDLJIVO MJESTO. MEĐUTIM, POLICAJCI SE NISU DALI UKLONITI, PRESELITI. POTRAŽILI SU SKLONIŠTE U CRKVI, U OKRILJU DRAGOG BOGA KOJI JE STVORIO, OČUVAO I ZAŠTITIO HRVATSKU I HRVATE OD ISTREBLJENJA I TOTALNE PROPASTI U PROŠLOSTI, U DOMOVINSKOM RATU, A UVJERENI SMO DA ĆE I DALJE ČUVATI I BRANITI HRVATE I DRUGE UGROŽENE NARODE OD ISTREBLJENJA, DA ĆE ČUVATI I BRANITI NEZAŠTIĆENE, UDOVICE, SIROĆAD, UBOGE I POTREBITE. NO ZATO U OVOZEMALJSKOM ŽIVOTU I DEMOKRATSKOM DRUŠTVU BIRAMO VLADU NA IZVRŠNE FUNKCIJE A NE POSTAVLJAMO BOGA, KAKO SI TO PREMIJER RAČAN UMIŠLJA DA JE.

PREMIJER RAČAN I MINISTAR LUČIN SU SAMI ODREDILI DIMENZIJE I ZNAČAJ PROBLEMA KOJI IMAJU RIJEŠITI ODABIROM SREDSTAVA I NAČINA ZA RJEŠENJE. VELIČINA I ZNAČAJ TOG PROBLEMA SU U SRAZMJERU S BROJNOŠĆU ANTITERORISTIČKIH SNAGA I VOZILA KOJA SU IZVEDENA NA TEREN.

SUDEĆI PREMA OPSADNOM STANJU NA GORNJEM GRADU PROBLEM JE VELIKI. MOGLO BI SE REĆI DA JE OGROMAN I DA I DA PO OPASNOSTI I ZNAČAJU DALEKO NADMAŠUJE PROBLEM NA HRVATSKIM GRANICAMA KADA SU PRIJE MJESEC DANA SRPSKI VOJNICI NA DUNAVU S OKUPIRANOG HRVATSKOG TERITORIJA NA ADI KOD VUKOVARA PUCALI PO HRVATSKIM GRAĐANIMA I DRŽALI IH U PRITVORU, A SLOVENSKI RIBARI PO NAGOVORU SLOVENSKE POLICIJE NAPADAJU HRVATSKE RIBARE U PIRANSKOM ZALJEVU.

TAMO NISU BILE IZVEDENE NIKAKVE POLICIJSKE NI ANTITERORISTIČKE JEDINICE A NA TAKAV POZIV NEKIH HRVATSKIH GRAĐANA VLADA JE REAGIRALA ŽESTOKO ODGOVARAJUĆI DA SE PROBLEMI MORAJU RJEŠAVATI MIRNIM PUTEM I SVIM DIPLOMATSKIM SREDSTVIMA KOJA STOJE NA RASPOLAGANJU.

KOJI JE RAZLOG DA SE NE KORISTE ISTA SREDSTVA I ULJUDNOST U NAČINU POSTUPANJA I RJEŠAVANJA OBIČNIH ADMINISTRATIVNIH PROBLEMA VLASTITIH GRAĐANA, NEGO SE U NAČINU RJEŠAVANJA ADMINISTRATIVNIH PROBLEMA HRVATSKIH BRANITELJA – NEZAKONITO OTPUŠTENIH HRVATSKIH POLICAJACA UVODE ANTITERORISTIČKE POLICIJSKE SNAGE?

ZAŠTO POSTOJI TAKVA RAZLIKA U POSTUPKU RJEŠAVANJA SPOROVA IZMEĐU HRVATSKIH GRAĐANA – OTPUŠTENIH HRVATSKIH POLICAJACA S HRVATSKOM VLADOM OD NAČINA RJEŠAVANJA SPOROVA S BIVŠIM I SADAŠNJIM AGRESORIMA NA REPUBLIKU HRVATSKU?

NA OVO PITANJE BISMO MORALI DOBITI ODGOVOR OD PREMIJERA RAČANA, MINISTRA UNUTRAŠNJIH POSLOVA ŠIME LUČINA, MINISTRICE PRAVOSUĐA, HRVATSKOG SABORA, USTAVNOG SUDA I SVIH RELEVANTNIH TIJELA PRIJE NEGO SE NAŠA DRŽAVA NAĐE U TIRANIJI I DIKTATURI.

IAKO JE OVO PROBLEM I PROBLEM SVIH POLITIČKIH STRANAKA I ZASTUPNIKA BEZ OBZIRA NA STRANAČKU PRIPADNOST IPAK BIH POSTAVILA PITANJE HSLS-u, HDZ-u, HSP-u, DC-u, HIP-u, ONIMA KOJI SU, KAKO KAŽU, ZABRINUTI ZA HRVATSKU DRŽAVU.

ZAŠTO SE NISU POJAVILI PRED POLICIJSKIM SNAGAMA PRED ZGRADOM VLADE U NEPOSREDNOJ BLIZINI SABORA? ZAŠTO NISU KAO PREDSTAVNICI ZAKONODAVNE VLASTI POSTAVILI PITANJE ODGOVORNOSTI VLADE ZA PREKORAČENJE OVLASTI I KRŠENJE USTAVA? OVAJ NEMAR I INDOLENCIJU NEĆE VIŠE MOĆI SPRATI SA SVOGA IMENA. OČITO JE DA IM JAVNI POSLOVI, INTERES SIGURNOSTI DRŽAVE I PRAVNOG SUSTAVA NISU NA PRVOM MJESTU. LATINSKA POSLOVICA KAŽE: ZABORAVIVŠI NA PRIVATNO MISLITE NA OPĆE /DOBRO/.

ZAR BRIGA ZA OPĆE DOBRO I STRAH ZA OPSTANAK DRŽAVE I OPĆEG DOBRA NIJE GLAVNO ZANIMANJE PREDSTAVNIKA NARODA?

HRVATSKI NARODE OVA TI JE ŠKOLA DEMOKRACIJE VRLO SKUPA I OPASNA. NAUČI SE ODGOVORNO BIRATI! NEMOJ ZABORAVITI DA SI OVE SAM IZABRAO SEBI ŠTUJUĆI LAŽNE BOGOVE, KUMIRE DIVEĆI SE POLITIČARIMA, ESTRADI, ROKERIMA, MAFIJAŠIMA IZ VELIKE PONUDE „UZORA“HRVATSKE TELEVIZIJE I SADRŽAJNO I LIKOVNO BEZVRIJEDNIH MEDIJA. DAO SI SE NARODE ZAVESTI OTISCIMA S NASLOVNIH STRANICA KOJE VEĆ SUTRA ZAVRŠAVAJU U OTPADU KAO I AKTERI KOJE TE SLIKE PREDSTAVLJAJU.

U Zagrebu, 14 rujna 2002.                                                    Prof. Kornelija Pejčinović


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

četiri × dva =