KAKAV ŠOK SAMO JEDAN DAN PRIJE POČETKA SVJETSKOG PRVENSTVA! ZBOG 12 POZITIVNIH IGRAČA OSTAJU KOD KUĆE

U posljednji čas tako će na SP-u zaigrati Makedonija, koja je imala status prve rezerve...

Podijeli

Češki rukometni savez objavio je u utorak poslijepodne kako njihova reprezentacija neće putovati na Svjetsko prvenstvo koje sutra počinje u Egiptu. Šokantnu vijest uzrokovao je velik broj zaraženih od koronavirusa u redovima reprezentacije…

– Nastup s okrnjenom selekcijom na Svjetskom prvenstvu bilo bi kockanje s ugledom u svakom smislu i nanijelo štetu češkom rukometu – poručio je predsjednik tamošnjeg saveza Jaroslav Chvalny.

Reprezentacija je trebala u utorak otputovati prema Egiptu, gdje su u četvrtak trebali igrati prvu utakmicu u skupini (Švedska), ali je put odgođen do srijede kako bi barem malo “kupili vremena”. Međutim, u međuvremenu je pala odluka da se definitivno ne ide…

Česi su na posljednjim testiranjima imali 12 pozitivnih igrača, a već od ranije su u izolaciji treneri Jan Filip i Daniel Kubeš. Također, zbog protokola oko suzbijanja širenja koronavirusa (kao kontakti zaraženih) ne bi mogla putovati još petorica igrača, pa bi od 21 imena s popisa reprezentativaca tek četvorica mogla doći u Egipat. Jasno da su zbog toga Česi radije odustali.

U posljednji čas tako će na SP-u zaigrati Makedonija, koja je imala status prve rezerve. Krovna svjetska federacija (IHF) već je potvrdila da Makedonci ulaze u skupinu G gdje su domaćin Egipat, Švedska i Čile.

D.J.


Podijeli