KAJKIĆ: “LAŽU VAS…POSMRTNI OSTATCI SA OVČARE NISU PREMJEŠTENI U SRBIJU!”…”TO JE LAŽ I OBMANA OBITELJI ŽRTAVA”!

Da je manje ljubavi između HDZ a i SDSS a… sve bi već bilo razotkriveno, a istina bi se davno saznala!...

foto-screenshot
Podijeli

Nakon što je objavljeno da je pomoćnik ministra hrvatskih branitelja za nestale Stjepan Sučić kazao da je četiri mjeseca inovativnim metodama pretraživano područje oko Ovčare kako bi se pronašli posmrtni ostaci nestalih te da nije nađeno ništa. Pretpostavlja da su prije mirne reintegracije prebačeni u Srbiju…Na facebooku se oglasio Nikola Kajkić koji je to sve demantirao.

Kajkićevu objavu donosimo u cijelosti, kako je i napisana na facebooku, bez pravopisnih ispravki, a pod naslovom: LAŽU VAS……POSMRTNI OSTATCI SA OVČARE NISU PREMJEŠTENI U SRBIJU! 

LAŽU VAS……POSMRTNI OSTATCI SA OVČARE NISU PREMJEŠTENI U SRBIJU!
Danas je na jednom portalu u ime (Sucica iz MHB) objavljen članak da su preostala tijela ubijenih branitelja i civila iz Vukovarske bolnice (20/21.11.1991 na Ovčari pored Vukovara), premještena u Srbiju.

TO JE LAŽ I OBMANA OBITELJI ŽRTAVA!

Stoga sam dužan reći istinu:

Nakon što su četnici i dr. paravojne formacije kao i pripadnici JNA u organizaciji SB GŠ JNA po predhodno sačinjenom spisku njih 300 (hrvatskih branitelja i ranjenika, te civila iz Vukovarske bolnice) sa 5 autobusa sproveli do hangara na Ovčari (poljoprivredno dobro pored Vukovara), samo je njih 23 spašeno (među njima su: Bergofer, Karlović, Čakalić, Kojić, Dudaš, Perković, Vukojevići, Novak, Ličina i njegova supruga i dr.) ostali su strijeljani, i to prva grupa njih 200 na velikoj grobnici (mjestu na Ovčari gdje je postavljeno spomen obilježje), 14 pored hangara (Samardžić, Batarelo, Jean Mishel, Vulić, Kovačić, Saiti… i dr.), ta su tijela pokopana naokolo hangara a iskopana i premještena u veljaci 1992 po zapovijedi komadanta 2 čete Negoslavačkog bataljuna, bagerom je upravljao lokalni bagerist iz Negoslavaca (JM, zivi i danas u Negoslavcima), za ovo imam dokaz, treca gruoa njih 59 je sprovedeno od hangara prema mjestu velike grobnice ali su strijeljani nedaleko uz desni rub ceste neposredno prije skretanja za mjesto masovne grobnice (i za ovo posjedujem dokaze u vidu izjava svjedoka), njih su pobili iskljucivo mjestani Negoslavaca (2 cete Negoslavackog bataljuna), a pokopani su 21/22.11.1991 u masovnu grobnicu iskopanu od strane bageriste sa Ovcare (djelatnik Vupika-pogon Ovcara), pripadnik takodjer Negoslavackog bataljuna, ovu grobnicu su iskopali sa druge strane ceste od mjesta strijeljanja a nedaleko od mjesta prve i najvece masovne grobnice na Ovcari.

Nakon što je najveća masovna grobnica otkrivena zahvaljujuci ZN (uspio je pobjeci i spasiti se od strijeljanja, iskakanjem iz vojnog kamiona na putu do mjesta steijeljanja i masovne grobnice, kasnije je bio zasticeni svjedok u Hagu P011), nakon njegove razmjene u kolovozu 1992 u Nemetinu, grobnica je otkrivena 18. 10. 1992 godine, a dva dana nakon toga masovna grobnica sa 59 tijela je iskopana je od strane zlocinaca koji su zlocin i pocinili a premjestanje je ucinio bageriste (GN danas zivi u jednoj zemlji zapadne Europe, status mu je osigurala srpska obavjestajna sluzba) i premještena je na šire područje Ovčare..

O ovome imam dokaz svjedoka.

Gluposti i obmane MHB i drzavnog tajnika su besmislice i laži, te doista za to ne vidim potrebu!
Niti jedan poamrtni ostatak ubijenih branitelja i civila sa Ovčare nije premješteno u Srbiju…..
Molim da ovo proslijedite, neka se istina sazna a njihova laž spriječi.

Da je manje ljubavi između HDZ a i SDSS a… sve bi već bilo razotkriveno, a istina bi se davno saznala!
Isprike obiteljima žrtava zbog ovakvog načina komunikacije i objave prave istine!, objavio je Nikola Kajkić

** Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta Uredništva Braniteljskog portala već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora**

VEZANE VIJESTI

“Nakon što su prekopali Ovčaru u bezuspješnoj potrazi za tijelima došli do zastrašujućeg objašnjenja zašto”!?

 


Podijeli