Kad sam 90ih godina stajao uz srušeni Maslenički most , znao sam i vjerovao u to da će Hrvatska država imati snage i volje napraviti taj most! Što se to dogodilo s tim živim mostovima , zašto pucaju i zašto “korozija” nagriza njihove temeljne stupove ?

Nastojmo jačati silu kohezije i tražiti onu silu koja spaja , a ne u svakoj prigodi nastojati naći onu silu koja razdvaja . Zbližimo se i gradimo žive mostove i vratimo se onim temeljnim vrijednostima ...

Ivan Anić-privatna arhiva
Podijeli

Živi mostovi
/Prigodom obljetnice “Maslenica” /

Kad sam 90ih godina stajao uz srušeni Maslenički most , znao sam i vjerovao u to da će Hrvatska država imati snage i volje napraviti taj most , koji će spajati Masleničko ždrilo . Hvala Bogu , to se i ostvarilo . Ždrilo je premošteno i ljudi prometuju nesmetano preko tog mosta . Napravila je Hrvatska država još mostova i napravit će ih koliko bude trebalo .
Međutim , oni živi mostovi, koji bi trebali spajati ljude , toliko su urušeni i “oksidirali” da se teško uspostavlja komunikacija preko njih . Što se to dogodilo s tim živim mostovima , zašto pucaju i zašto “korozija” nagriza njihove temeljne stupove ? Zašto dopuštamo da ona ” sajla ,” koja drži lukove tog živog mosta , dođe u ovakvo stanje i prijeti joj opasnost od pucanja ?
Nastojmo jačati silu kohezije i tražiti onu silu koja spaja , a ne u svakoj prigodi nastojati naći onu silu koja razdvaja . Zbližimo se i gradimo žive mostove i vratimo se onim temeljnim vrijednostima .
“Jer nas vjera spašava u Boga
i još tome sva hrvatska Sloga”, rekao je Stjepan Radić nakon atentata na njega.
Budimo svi mostograditelji , napisao je hrvatski branitelj,

Autor / Ivan Anić

“VRO MASLENICA”- (VIDEO) – 5. minuta za sjećanje…PREKRETNICA U DOMOVINSKOM RATU!

 


Podijeli