Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

U subotu prije podne u blizini Trga bana Jelačića u Zagrebu, na križanju Bakačeve i Cesarčeve ulice, održan je prosvjedni skup ljevičara i komunista pod nazivom Raskid! 6…

Među tim prosvjednicima kojih se skupilo jedva stotinjak su bili Snježana Kirinić iz Laburisti Hrvatske, Radojka-Rada Borić – zastupnica u gradskoj skupštini Grada Zagreba iz redova Nove Ljevice, Renato Petek iz stranke bivšeg predsjednika Ive Josipovića, Goran Beus Richembergh i Anka Mrak Taritaš iz GLAS-a, a na prosvjedu su viđeni i Marijana Puljak iz stranke PAMETNO i književnik , veliki zagovornik ljevice Igor Mandić.

“Sve sami hrvatoljupci”

Prosvjednici su se okupili zbog Vatikanskih ugovora, jer tvrde kako iz državnog proračuna previše novca odlazi vjerskim zajednicama. Organizator prosvjeda je “inicijativa Pokret za sekularnu Hrvatsku”. Okupilo se jedva 100-tinjak pristaša ljevice i zagovornika komunizma.

“Republika Hrvatska je sekularna država u kojoj svi građani imaju ista prava i obaveze, a religijske institucije moraju poštivati zakone – jednako kao i sve ostale. Neophodno je poslati jasnu i glasnu poruku vlasti da građani Hrvatske žele biti punopravni građani, a ne potlačena masa o kojoj političari i hijerarhija Katoličke crkve odlučuju daleko od očiju javnosti, donoseći odluke koje su protivne našim interesima”, piše u priopćenju Pokreta za sekularnu Hrvatsku.

Jako su nezadovoljni sa svim što miriši na katoličku crkvu

Ne postoji malo ili puno sekularnosti, niti je ona agresivna ili umjerena. Ili jesi ili nisi. Sekularnost nikome ne smanjuje niti oduzima prava, već ukida nezaslužene povlastice kojima se drugima oduzimaju prava”, stoji u nastavku priopćenja ljevičara koji su se razmahali crvenom zastavom sa srpom i čekićem i narvno njihovim ideološkim simbolom, zvijezdom petokrakom.H./D.K.

 

 

 

 

 

 


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

30 KOMENTARI

 1. Je li bio i onaj Dragi Pilsel, smrad jugonostalgicarski smrdljivi sto se obeco zapalit pa slago, onaj ljudski sljam koji proziva branitelje koji dok su ginuli on je bio po podrumima i sad podize prasinu jebem li mu sjeme.

 2. Milijardu kuna za zdravstvo umjesto za IK,pa još milijardu umjesto za kojekakve protuhe po kojekakvim udrugama! Donijeti zakon kao u Njemačkoj, svako ima pravo odabira što želi od obveznog davanja financirati. Da se mene pita nitko ne bi dobivao mukte novac iz proračuna. Crkva u Hrvata je opstala i u komunizmu od milodara pa može tako funkcionirati i u buduće.

 3. Sami komunjare i sotone oni bih rušili Vatikanski ugovor. Nemožete pljačkati đubrad jedna. Kad samo vidimo tko je u povorci par majmuna da ne uvrijedim životinje i one su bolji od vas. Sram vas bilo.

  • džabalebaroši komunjarski a i ovi crkvenjaci leže jedu najbolje i piju sve im pada s neba to jest iz naših džepova. ni jedni ni drugi ništa pametno ne proizvode sve su im priče šuplje i maglovite

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 1 =