POSLUŠAJTE ŠTO GOVORI PRVI ZAPOVJEDNIK SUNJE I SLOBODANA PRALJKA, SLEDIT ĆE VAM SE KRV U ŽILAMA…(VIDEO)

Zapovjednik o generalu Praljku, hrvatskim političarima i Saboru...
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Rekao mi je da ga pozovem, govori prvi zapovjednik obrane Sunje 1991-92 -umirovljeni brigadir HV-e, Žarko Peša. Kada sam pozvao Praljka, došao je sa nekim starim automatom iz drugog svjetskog rata i sa nekakvim čizmama, gojzericama, ljudi su ga gledali sa čudom i pitali se , tko je ovaj. Rekao im sam da je to Hemigvay i tako mu je i ostao nadimak, govori rezigniran osuđujućom Haaškom presudom Peša…VIDEO...

A oni političari, oni guzičari što sjede gore, ona sramota od Hrvatskog Sabora…..VIDEO

Odveo sam ga u rat. Kad je krenulo rekao mi je da ga pozovem i pozvao sam ga. Došao je.

Bilo je to u rujnu mjesecu 1991 . godine. Rekao mi je, molim te pozovi me. Na moj poziv došao je ujutro rano oko šest sati. Automat koji je nosio bio je zavezan nekakom špagom i onakav sa onim gojzericama, svi su se pitali tko je sad ovaj.

Bili smo u Sunji koja je jedina ostala okružena jer je sve palo osim Sunje o kojoj nitko ništa danas ne govori, nastavlja Peša. Da je Sunja pala, Hrvatska bi danas drugačije izgledala kaže.

Divim mu se, on je pio moj Leopard, on je bio genijalac, nastavlja o Slobodanu Praljku Peša.

Osebujan čovjek u svakom pogledu koji nije nikad kalkulirao, uvijek je imao svoj stav i znao je što treba. Međutim kad je Praljak shvatio, da ga je izdala hrvatska država, da su ga prodali….svi su ga prodali, svi su ga zanemarili , svi su ga zapostavili, nastavlja dalje ogrčeno Peša, jedini izlaz je bio to, da je napravio to što je napravio.Ja mu se divim i za mene je on HEROJ kroz suze nastavlja prvi zapovjednik obrane Sunje i Slobodana Praljka.

Nadalje se Peša žestoko obrušio na Hrvatski Sabor i kako je rekao “one klošare koji sjede u njemu”:Tko su ti ljudi, pita se Peša….VIDEO

Slobodan Praljak je još 1991-92-točno predvidio što će se danas događati sa svim hrvatskim braniteljima...VIDEO

A oni političari, oni guzičari što sjede gore, ona sramota od Hrvatskog Sabora…..VIDEO

Poslušajte što je sve rekao Žarko Peša o Slobodanu Praljku, Sunji i Hrvatskom Saboru…

Poslušajte što je sve rekao Žarko Peša o Slobodanu Praljku, Sunji, hrvatskim političarima i Hrvatskom Saboru…

T.K.

 

 

 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •