JUGO UDARA SVOM SILINOM-Upaljen crveni i narančasti alarm: Evo kakvo će vrijeme biti za vikend…

Narančasto upozorenje izdano je za Kininsku, Splitsku i Dubrovačku regiju, a podrazumijeva da će vrijeme biti poprilično opasno...

OPATIJA-JUGO-VALOVI-facebook
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Danas će u većini krajeva biti pretežno oblačno s kišom koja će lokalno biti obilna, ponajprije na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima. Na moru su moguće i nevere. Najmanje se oborine očekuje na jugu zemlje te osobito u Slavoniji i Baranji gdje će biti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom i uglavnom bez kiše…

OPATIJA-JUGO-VALOVI-facebook

Vjetar u unutrašnjosti slab i umjeren jugoistočni, u gorju s jakim udarima, a u središnjim krajevima prolazno sjeveroistočni. U Dalmaciji će puhati umjereno i jako jugo i južni vjetar, poslijepodne u jačanju na olujno, dok će na sjevernom Jadranu jugozapadnjak okrenuti na buru i sjeverac, a u noći na nedjelju zapuhat će jako jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka u većem dijelu zemlje od 15 do 20, no u središnjim i gorskim krajevima između 9 i 14 °C.

Upaljen meteoalarm

Za danas je upaljen crveni meteoalarm za gotovo cijeli Jadran, Gorski kotar, Liku i  Istru.

-FOTO-VIDEO Olujno jugo pustoši Jadranom: Udari vjetra preko 100 km/h, rive opet poplavile…Pijavica protutnjala Umagom…

– Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu. – stoji na stranici DHMZ-a

Narančasto upozorenje izdano je za Kininsku, Splitsku i Dubrovačku regiju, a podrazumijeva da će vrijeme biti poprilično opasno.

– Zaštitite sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima.

Vrijeme sutra

Za nedjelju, DHMZ prognozira promjenljivo, kišovito i vjetrovito vrijeme. KIša već ujutro na Jadranu i predjelima uz njih, od sredine dana u središnjoj Hrvatskoj, navečer i u istočnoj. Lokalno će biti obilne oborine, a na Jadranu su moguća i grmljavinska nevremena.

Puhat će umjeren do jak jugoistočni vjetar koji će u središnjim i gorskim predjelima oslabjeti tijekom dana. Na Jadranu jako i olujno jugo postupno u slabljenju i okretanju na jugozapadnjak te sjeverozapadnjak, najprije na sjevernom dijelu.

Jutarnja temperatura na kopnu i sjevernom Jadranu od 9 do 14, najviša između 14 i 19 °C, a u Dalmaciji bez većeg dnevnog hoda između 14 i 19 °C…

H.H.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

četiri + trinaest =