Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

 

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

U ime hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske, ovim putem najoštrije osuđujemo najnovije provokacije saborskog zastupnika, predsjednika Srpskog narodnog vijeća te urednika i novinara tjednika Novosti – Milorada Pupovca.

Naime, Pupovac se kao gost na tribini koju je organizirala sarajevska srpska kulturno-prosvjetna udruga „Prosvjeta“ uspio još jednom besramno narugati hrvatskoj državi i njezinim temeljima – hrvatskim braniteljima, ratnim vojnim invalidima i članovima obitelji poginulih i umrlih hrvatskih branitelja, kao i svim žrtvama velikosrpske agresije na našu državu, ističući kako je srpska zajednica u Hrvatskoj ugrožena posljednjih pet godina, a povezujući to s oslobađajućom presudom dvojici naših generala 2012. godine – Anti Gotovini i Mladenu Markaču, uz konstataciju kako je to otvorilo prostor problematičnim društvenim promjenama, te kako se u takvim okolnostima teško boriti za status srpske nacionalne manjine i njena prava.

Nadalje, imenovani se žali kako na terenu Lijepe naše nisu dovoljno uspješni, jer je školski sustav u Hrvatskoj „ izrazito kroatocentričan“, te kako je većina Hrvatske jezično „očišćena od srbizama“.

Neugodno smo iznenađeni načinom ponašanja imenovanog koji dugi niz godina bez ikakvih posljedica neviđenom lakoćom vrijeđa hrvatski narod i heroje Domovinskog rata, namećući nepostojeću ugrozbu srpskog naroda kako bi se održao na vlasti i položaju sa političkim i materijalnim privilegijama, u stvarnosti boreći se za svoje uske interese, a ne prava srpske manjine u Hrvatskoj, koja zajednica ga i sama u zadnje vrijeme učestalo kritizira.

Prisjetimo se samo dijela prava koje ima srpski narod u Hrvatskoj: pravo na tri zastupnika u parlamentu, odgoj i obrazovanje na svom jeziku i pismu, služenje svojim jezikom i pismom u privatnoj i javnoj uporabi, dvojezične osobne iskaznice, dvojezični natpisi i ploče, garantirana mjesta pomoćnika ministara, garantirana proporcionalna zastupljenost u lokalnoj samoupravi gdje ih ima više od 15 posto, sudjelovanje u upravnim i pravosudnim tijelima i dr. niz prava, o kojima hrvatska manjina u Srbiji može samo sanjati, a posebice smo poniženi finaciranjem huškačkog tjednika Novosti u izdanju Srpskog narodnog vijeća koji redovito dobiva na državnim natječajima oko 3,200.000,00 kuna sredstava za poticanje kulturne autonomije, a u stvarnosti za širenje govora mržnje prema hrvatskoj državi a posebice braniteljima odnosno državi čiji većinski narod godinama vrijeđaju, što je potpuno suprotno i protivno kriterijima prema kojima im se dodijeljuju sredstva iz državnog proračuna.

Možemo zaključiti da imenovani svojim istupima samo dokazuje da se nikad nije odrekao snova o velikoj Srbiji koju prešutno podržava sadašnji predsjednik Srbije koji je tijekom rata otvoreno podržavao velikosrpsku agresiju na našu državu.

Predsjednik HVIDR-a RH- Josip Đakić

Predsjednik Glavnog odbora  HVIDR-a RH-  Josip Periša        


Naslov: Priopćenje za javnost
Datum: Thu, 22 Feb 2018 13:17:56 +0100
Šalje: HVIDR-a RH Zagreb <hvidra.rh@gmail.com>
Prima: snjezana.setka@slobodnadalmacija.hrredakcija@hrsvijet.netvecernji@vecernji.hrip_hr@hrt.hrinformativni_htv@hrt.hrdesk@index.hrurednik@dalje.comglas@glas-slavonije.hrpress@novatv.hrveteranimira@hrt.hrotv@otv.hrdnevnik@dnevnik.hrredakcija@slobodnadalmacija.hrgl.urednik@vecernji.netkontakt@braniteljski-portal.hr,vijesti@dnevno.hrrtl@rtl.hrhina@hina.hrredakcija@politikaplus.comredakcija@24sata.hrurednik@portal.net.hrurednistvo@dragovoljac.comaspa@hina.hrglavni.urednici-hra@hrt.hrjutarnjihr@eph.hrlist@icv.hrglasdomovine@hrt.hrredakcija@direktno.hrurednik@tportal.hr


Poštovani, Molimo objavu priopćenja za javnost.

S poštovanjem,
Predsjednik HVIDR-a RH
Josip Đakić

A.G.                                           


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

39 KOMENTARI

 1. Srbi su u Hrvatskoj kako i Popovac kaze isposlovali mnoge stvari. Sad ako im se zeli smanjit . Prijeti da ce srusit vladu, koja god bila.

  vijeravatno zna sto mi ne znamo. Jer do sada mu je sve uspijevalo. U saboru on ima sedam glasov jer on vodi sve manjinske glasove. , ako su sracunaju glasovi komunjarske . Daleko su u prednosti.

 2. Bogu hvala da ste se i vi Josipe Ďakiću probudili napokon iz dugotrajnog mnogogodišnjrg zimskog sna otvorili oči,skinuli krmelje i napokon progledali.Sad irecite na koji viši položaj mislite”uletit” pa su vam usta puna branitelja invalida?Mislim da smo prestali biti vaše ovce za šišanje.

 3. Jazo je osigura i sebi i svom petom kolinu i sad je lako lajat nevalja oni nevalja ovi kako ga samo nije stid ne vlasti u kojoj je nego naroda i boga ako imalo vjeruje u boga ali kaže se NIČIJA NIJE DO ZORE SJALA PA NEĆE NI NJEGOVA ZDS

  • Četnike smo “nažalost “preživili ali ove Domoljube izgleda nema načina da se preživi.
   Ovi nam ne ostavljaju koridor da se izvučemo onako kako se Četnicima ostavilo za Oluju.
   Nažalost uz ovakove moralne vertikale mogu zaključiti sljedeće:Nažalost agresorska čizma će ponovno gaziti sveto tlo krvlju natopljeno ali ovog puta nas neće biti ….,to boli….. .., spoznaja da ste našu dicu već sada izdali!
   Sama spoznaja da su fukare u miru predale bez ispaljenog metka ono šta se krvlju stvaralo u DR-u boli više od ičega i nemjerljiva je!
   Prestrašno!

  • Da Udbašija je to, jer kako inače objasniti ovu sramotu koju nam rade, sprdaju se našom inteligencijom!
   Priopćenja su sveli na razinu podsmjeha javnosti prema istima, isprazne riječi.
   E moj Đakiću, pročitani ste odavna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dva + 13 =