Petak, 5. ožujka 2021.
Braniteljski portal

Josić: U Vukovaru očekujemo 20.000 ljudi

Mi bi se trebali bojati više nego oni, oni su to činili...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Josić je istaknuo da će prosvjednici dolaziti s braniteljskim zastavama te da će na prosvjedu govoriti on, gradonačelnik Ivan Penava i Danijel Rehak koji se bavi istraživanjem ratnih zločina, a čitat će se i svjedočanstva žrtava…

Oči cijele Hrvatske, a prije svega vladajućih, uperene su prema Vukovaru, gdje se od 14 sati održava prosvjed kojim se želi upozoriti na šutnju i nedovoljno kvalitetan rad državnih institucija kada je riječ o procesuiranju ratnih zločina. Iz nekog razloga odmah po najavi prosvjeda pojavio se strah da se radi o pokušaju rušenja Vlade RH i premijera Andreja Plenkovića, a samim tim i nagađanja tko stoji iza organizacije prosvjeda.

Siti smo stranaka. Ne trebaju nam stranačka obilježja“, rekao je Josić.

– Pozivamo građane da nam se pridruže, ali i da se suzdrže od bilo kakve politizacije i strančarenja. Prosvjed nije uperen protiv Vlade niti bilo koga drugoga, nego želim ukazati na nerad onih koje plaćamo. Gotovo su sve stranke dosad na neki način sudjelovale u Vladi i svi vidimo koliko su napravile – rekao je predsjednik Savjeta za branitelje gradonačelnika Vukovara Tomislav Josić. Od dana najave prosvjeda do danas Penava je bio suočen s raznim pokušajima opstruiranja. Naišao je na “šutnju” Zagreba, ali i otvoreno protivljenje HGZ-a i Hvidre čiji je predsjednik Josip Đakić jučer kazao da od tisuća njihovih članova na prosvjed odlazi “35 članova Hvidre koji” će u Vukovaru biti neprepoznatljivi.

Ustvrdio je kako Vukovarci tvrde da u tom gradu još žive ljudi odgovorni za ratne zločine i silovanja. “Zaštićeni su kao medvjedi u zoološkom vrtu, ima čovjek protiv kojeg postoje optužbe za silovanje. Zašto pravosuđe vjeruje onome tko je to radio, a ne samoj žrtvi, to njih pitajte”.

Rekao je i da su svi pozvani na prosvjed, pa i Srbi iz Vukovara, ali da se ni do sada u Koloni sjećanja nije pojavio nitko od srpske manjine. Upitan boje li se možda Srbi za svoju sigurnost Josić odgovara: Mi bi se trebali bojati više nego oni, oni su to činili.

T.H.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

2 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + 19 =