Još 24 zaražena, ukupno 442 oboljela u Hrvatskoj. Pacijent iz Istre umro je od koronavirusa…

Presica je u zadnji čas bila odgođena sa 16 na 17 sati...

Podijeli

Nacionalni stožer civilne zaštite u 17 sati na presici je iznio najnovije podatke o broju zaraženih u Hrvatskoj…

Na presici nacionalnog stožera objavljeni su najnoviji podaci o broju zaraženih u Hrvatskoj. Od jutros su evidentirana 24 nova slučaja, što je ukupni broj zaraženih podiglo na 442. U zadnja 24 sata to je 60 novih slučajeva. “Od subote, kad smo imali 78, što je bio jedan iznenadni veliki porast, držimo se ispod te brojke”, kazao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. Potvrdio je kako je obdukcija pokazala da je pacijent iz Istre umro od koronavirusa. Dosad su izliječena 22 bolesnika.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić kazala je kako se nije povećao broj bolesnika na respiratoru, ali se stanje jednog od bolesnika pogoršalo. “Nadamo se da ćemo uspjeti učiniti sve da se njegovo stanje poboljša.” Ministar Vili Beroš trenutno je u Osijeku, gdje se u zadnje vrijeme razbuktala zaraza, kazao je Capak…

Markotić je na upit o liječenju Sumamedom kazala kako taj lijek ne može djelovati direktno na virus, već na imunološki sustav. “Prva istraživanja pokazuju da virus u prvih nekoliko dana oslabljuje imunološki sustav, pa to olakšava njegovo širenje u organizmu. Morali bismo imati još neko istraživanje, da bismo izbjegli eventualne kasnije nepovoljne posljedice na organizam u slučaju uzimanja tog lijeka”, rekla je dr. Markotić.

Presica je u zadnji čas bila odgođena sa 16 na 17 sati pa se ministar Božinović na početku ispričao na kašnjenju, opravdavši to sastancima koje su imali.

D.K.

 


Podijeli