Je li se Split uspio otrgnuti od ne narodne Plenkovićeve politike?…

I zbog toga poštovane moje kolege branitelji i članovi obitelji, iskoristite mogućnost ne osvrćući se na mišljenja i upute drugih i slobodno izrazite svoje mišljenje...

Prosvjed u Splitu protiv IK
Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Čitajući izvješće inicijative ” Narod odlučuje” upada u oči da se od četiri velika grada jedino Split odlučio dati besplatne lokacije da slobodarski narod Splita sam, po svojoj savjesti, odluči o mogućem referendumu. Grad je izdao i dodatnih 8 lokacija kako bi građani mogli
izraziti svoje mišljenje.

Nije ni čudno jer, bez obzira na stav Splitsko Dalmatinske županije, dio saborskih zastupnika iz ovog kraja je bio protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, suprostavljajući se politički nametnutim, isforsiranim, ne narodnim zaključcima  podobnika  i na tome će im birači sigurno biti zahvalni jer su slijedili razmišljanje svoje baze, stavljajući na pijedestal svoju političku karijeru i status u strankama. Ugledni profesor emeritus je javno izjavio svoje neslaganje
s politikom Plenkovića i nakon toliko godina istupio iz HDZ-a. Hrvatski narod i njegovi zastupnici su bili spremni boriti se za svoje stavove i platiti cijenu suprostavljanja  ne narodnoj politici.

Ne zaboravimo, Split je u Domovinskom ratu i borbi za samostalnost sudjelovao punim srcem, bez razmišljanja o pojedinačnim posljedicama, organizirajući prosvjed ispred Banovine kad su još sve represivne institucije bile pod kontrolom bivše države.

U obrani Domovine, Grad Split i Županija splitsko dalmatinska uz Dalmatinsku zagoru, dali su ogroman doprinos i veliki broj svojih sinova i kćeri, i na tome im veliko hvala i slava.

Ovom odlukom grad Split i njegovi vijećnici pokazali su punu političku zrelost, ne prejudicirajući sam ishod inicijative. Ali slobodno izjašnjavanje građana ništa ne može nadoknaditi, te je nejasno zbog čega toliki otpor neovisnom izjašnjavanju građana. Neki od nas će podržati inicijativu, neki ne, ali opstruirati glas naroda je nešto za što smo mislili da su relikti prošlosti, ali očito još uvijek nismo izašli iz tog mračnog vremena kad se mislilo i ponašalo ” kako partija kaže”.

Gradonačelnici i načelnici koji zbog svojih privatnih razloga, bilo zbog ovisnosti o trenutnoj vladajućoj garnituri zbog mogućih kaznenih progona ili ideološke obojenosti, ne dozvoljavaju slobodu mišljenja su ostaci nekih prošlih vremena u kojima je partija za njih odlučivala i
govorila što im je najbolje.

I zbog toga poštovane moje kolege branitelji i članovi obitelji, iskoristite mogućnost ne osvrćući se na mišljenja i upute drugih i slobodno izrazite svoje mišljenje, pozitivno ili negativno jer vam to nitko ne može zabraniti zbog ” viših interesa “. Ne razmišljajte o
onima, koji su za sitne pogodnosti obvezni slijediti tuđe upute, jer da smo se tako ponašali u prošlim vremenima nikada slobodu ne bi izborili. Za slobodu smo se borili i punim plućima uživajmo u toj slobodi, pa i slobodi izjašnjavanja.

Ponosan sam na svoj grad Split i slobodu koju uživam.

Jozo Ribičić-Brigadir u miru


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

8 KOMENTARI

 1. European mainstream dandy, hrvatski ‘anemični’ vjerodostojni bjegunac; upravo je ovom sluganskom ‘naredbom’, upućenu svojim podrepi(na)ma, ovom narodu dao još jači stimulans za spoznaju pravog (i možda krajnjeg) trenutka da podrži hrvatsku opciju!
  Drugovi jednopartijski udruženi: banditići, opare, obersneli,.., sutra i ostali, samo doslovno provode u ne-djelo ‘famozni lex šerif’, tu inkarnaciju vladanja na temelju izokrenutosti sumanutih donositelja tog lex-a. Njima nije bila, ni u snu, namjera kreirati zakon o upravljanju, za opće dobro. Tako su promovirani satrapi, i/ili feudalci, a raja je tu samo objekt služenja, kulučenja!
  A: demos kratein; te dvije divne riječi ‘demokrati’ su otpisali, otpuhnuli iz prakse; dokinuli im životno značenje; ostaju samo kao simbol prošlosti; za ‘javni’, medijski, ulični i birtijaški politički diskurs!
  Plećati, Platone,…, zar je sve ovo moguće?
  A.L., utemeljitelj HDZ

 2. Bravo gosp Ribičić, ne dati im da se opuste ,konstantno im pred oči turati hrvatske zastave jer to je patvorinama najveća kazna!
  Gledati barjak u ruci Hrvata he he,evo im jedna i od mene sa Rive!

  • Štovani Ivane Dodig…. niste u pravu , da je to istina Ja ovu fotografiju koju ću objaviti nebih moga objaviti i zato je poklanjam vama i vidit ćete da ne će biti obrisana kao niti one gori .
   Usput ova ekipica su budući bazen glasača trenutno vladajućih, napredovali su moram priznati, u svakom pogledu, sigurno njihove glasove neće biti problem za pribrojit, tu su u prednosti definitivno!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

petnaest + petnaest =